İnceleme Monster Tulpar T5 v23.1.2

Merhaba, bugün sizinle beraber Monster Tulpar T5 v23.1.2'i inceleyeceğiz.

Her şeyden önce stok olarak gelen MX-4 macunu Thermal Grizzly Kryonaut ile değiştirdiğimi belirtmek isterim.

Yaptığım tüm testleri kontrol merkezinde "performans" modu ve Windows'ta nihai performans modu seçiliyken yaptım.

İşlemciye hiçbir şekilde undervolt yapamıyorsunuz, BIOS tarafından kilitli.

Ekran kartını +200MHz çekirdek ve +300MHz bellek olarak ayarladım.

Sistemin boştaki sıcaklığı benim için 40-50 derece arasında gidip geliyor.

Ekran görüntüsü 2023-10-02 214637.png

kontrol merkezindeki sırasıyla eğlence, performans ve sessiz modlarının tpl değerleri;

eğlence mod.png

performans mod.png

sessiz mod.png

Geekbench CPU testi: MONSTER TULPAR T5 V23.1 - Geekbench
Cinebenchr23 testi:

image.png

Cinebenchr23 testi sırasında çektiği watt değeri ve sıcaklığı;

image.png

3DMark testleri;

Ekran görüntüsü 2023-10-02 221637.png

Ekran görüntüsü 2023-10-02 221208.png

Ekran görüntüsü 2023-10-02 215901.png

Ekran görüntüsü 2023-10-02 220523.png

Geeks3D FurMark benchmark testi;

Ekran görüntüsü 2023-10-02 221949.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben T5 v23.1 kullanıyorum hâlâ memnunum herhangi bir nedenden dolayı servisede götürmedim kendim macun değiștirdim ekran kartı sıcaklığında bayağı fark oldu ancak v23.3 ile v23.1 arasında neredeyse sadece kasası aynı.

Sağ olun hocam usandım bu Victus mudur nedir kurtulacağım bir an önce tulpara geçiş yapmayı planlıyorum Intel zaten RAM çok da lazım değil GB önemli sadece.

bende bf 5 de ișlemci 97 100 derecelerde geziyordu kryonaut macun sürdüm șimdi 90 larda geziyor arada 100 görüp 90 a düșüyor macun acaba macunu az felan mı sürdüm yoksa diğer macun süren arkadașlarda da mı böyle az bir düșüș oldu ? Normal mi böyle olması ? Cinebech r23 testinde mx 4 de 100 derece görüyodu kryonaut 98 100 derecelerde ama sıcaklıtan dolayı oyunların kapanması gibi bir olay yașamadım. Benchmark testinde gpu mx4 80 derecelerde geziyodu kryonaut sürünce 64 63 derecelerde geziyordu. Macun değiștiren arkadașlarda da benzer durum yașadınız mı ? Yoksa bende mi sıkıntı var ?

Hocam bu durumdan sıvı metal kulllanmadan kurtaramazsınız. Macun değişirsiniz 1 ay sonra gene başlar sıcaklıkar yükselmeye. Ben sadece işlemciye sıvı metal uyguladım 84 derece ortalamam var arada tek çekirdek 88 dereceye fırlıyor ama bu önemli değil ortalamam 84-85 derece ful yük altında.

154W da 93 derece olması muazzam bir değer. Ama konu sahibi arkadaş kryonautu bir an önce değiştirmeli 1 haftaya pump out olup buharlaşacak.

Onun yerine Ebuy7 den PTM 7950 alıp sürün likit metalle benzer performans verip pump out sorununu ortadan kaldırıyor. Ayrıca bir kere sürdünüzmü bir daha sürmenizede gerek yok. Cihaz ömürlük oluyor. Arada fanları temizleseniz yeterli.

154W da 93 derece olması muazzam bir değer. Ama konu sahibi arkadaş Kryonaut'u bir an önce değiştirmeli 1 haftaya pump out olup buharlaşacak.

Onun yerine ebuy7'den PTM 7950 alıp sürün likit metalle benzer performans verip pump out sorununu ortadan kaldırıyor. Ayrıca bir kere sürdünüzmü bir daha sürmenizede gerek yok. Cihaz ömürlük oluyor. Arada fanları temizleseniz yeterli.

Kryonaut'u daha 2-3 gün önce MX-6 ile değiştirdim aşağı yukarı aynı değerler, dediğin gibi PTM7950 almak lazım ama fiyatı da belli.

Konusu geçen Monster Tulpar T5 v23.1.2 modeli laptopu bakım için içini açtım ama fanları soğutma bloğundan ayırmanın yolunu bulamadım. Soğutma Bloğu ızgaralarının içini bundan dolayı temizleyemedim sadece termal macun değişikliği yaptım. Fanları soğutma bloğundan ayırabilen veya farkı şekilde soğutma bloğunu ızgaralarının içini temizleyebilen var mı?

Konusu geçen Monster Tulpar T5 v23.1.2 modeli laptopu bakım için içini açtım ama fanları soğutma bloğundan ayırmanın yolunu bulamadım. Soğutma Bloğu ızgaralarının içini bundan dolayı temizleyemedim sadece termal macun değişikliği yaptım. Fanları soğutma bloğundan ayırabilen veya farkı şekilde soğutma bloğunu ızgaralarının içini temizleyebilen var mı?​

Hocam keşke bir resim çekseydiniz.

Dosya Ekleri

• sdfgdsfg.jpg
    sdfgdsfg.jpg
    231 KB · Görüntüleme: 14
  • sdfgsd.jpg
    sdfgsd.jpg
    255,9 KB · Görüntüleme: 19
  • sdfgsdfg (2).jpg
    sdfgsdfg (2).jpg
    126,6 KB · Görüntüleme: 19
  • sdfgsdfg.jpg