Monster Tulpar T5 V23.2.2 alınır mı?

Bütçe
34k
13500HX modelli olanda aynı fiyatlarda, 100'ü geçmemesinin sebebi zaten limit. Genelde limit 95 değil, offset 2 olur yani cihaz 98 derece görür maksimum.

Zaten sebebi limit, ters bir şey söylediğimi sanmıyorum. Ek olarak Victus 16'yı Cinebench yaparken HWMonitor ile takip ettim, 90 üstü görmüyor gibi bir durum yok cihazda.

1696064399133.png

Diğer konudaki arkadaşın Victus 16 cihazı, offset 3 yani Max 97 derece olması gerekiyor ve öylede olmuş. Power limit 1 var cihazda ne güzel performans kaybı yaşatacak.

Zaten sebebi limit, ters bir şey söylediğimi sanmıyorum. Ek olarak Victus 16'yı Cinebench yaparken HWMonitor ile takip ettim, 90 üstü görmüyor gibi bir durum yok cihazda.

SS atabilme şansın var mı? Aynı şekilde throttle olmadığınıda.

Eki Görüntüle 1962234

Diğer konudaki arkadaşın Victus 16 cihazı, offset 3 yani Max 97 derece olması gerekiyor ve öylede olmuş. Power limit 1 var cihazda ne güzel performans kaybı yaşatacak.

SS atabilme şansın var mı? Aynı şekilde throttle olmadığınıda.
PL2 olsa yine iyi PL1 moral çok bozuyor.

Victus'larda CPU genelde 55 65 W kaldıracak şekilde dizayn ediliyor. Aynı davranış. AMD'de de Slow PPT yani PL1 55W. Ama Intel'in 55W'ı ile AMD'nin 55W'ı arasında uçurum var. AMD performans daha az kaybeder.

Sonra bizim kafamızı ütülüyorlar dün yine bir anda adam gökten iner gibi bizi azarlamaya başladı.

Güzel takılır bu arada bu CPU Forza Horizon gibi oyunlarda.

Aynı şekilde throttle olmadığınıda.

Cihazda throttle yok demedim ki :D

PL2 olsa yine iyi PL1 moral çok bozuyor.

Victus'larda CPU genelde 55 65 W kaldıracak şekilde dizayn ediliyor. Aynı davranış. AMD'de de Slow PPT yani PL1 55W. Ama Intel'in 55W'ı ile AMD'nin 55W'ı arasında uçurum var. AMD performans daha az kaybeder.

Düşük TDP'de AMD bariz bir şekilde daha iyi performans gösteriyor evet fakat sadece eski nesilden bir karşılaştırma mesela. Tüketim 40-50W civarlarını geçtiği zaman Intel modeller artık farkı atan kısma geçiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cihazda throttle yok demedim ki :D

Düşük TDP'de AMD bariz bir şekilde daha iyi performans gösteriyor evet fakat sadece eski nesilden bir karşılaştırma mesela. Tüketim 40-50W civarlarını geçtiği zaman Intel modeller artık farkı atan kısma geçiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İntel zaten daha iyi fark koyar. Bunu inkar etmedim ben niye bundan bahsettiniz bilmiyorum ama. 55 65 W aralığında AMD CPU verim kaybetmez dedim ben sadece.

Intel zaten daha iyi fark koyar. Bunu inkar etmedim ben niye bundan bahsettiniz bilmiyorum ama. 55 65 W aralığında AMD CPU verim kaybetmez dedim ben sadece.

Intel modeli önermemden dolayı arkadaşlar bunu belirttiler, haliyle bunun karşılığını verdim.

Tamam işte ben bunu diyorum ya zaten, cihaz throttle yapar tam performans veremez. Genel olarak %15 performans kaybı oluyor bu cihazlarda.

Evet fakat çoğu giris seviyesi cihazda olan durum bu zaten? Bir Monster dümdüz cihazları yolluyor, yeni modellerin kalitesine güvenemediğim için pek tavsiye edemiyorum maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı