Monster Tulpar T7 25.1.2 termal macun değişimi sonrası ısınma devam ediyor

Furkannozzturk3

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhaba.
Tulpar T7 25.1.2 kullanıcısyım. Bugün termal macunları yenilemek istedim. Çok şükür sıkıntısız şekilde yaptım ve bilgisayarı açtım kullandım.
LoL oynarken zaten çok yorulmaz diye normal buldum 2K Full ayarlarda 75 dereceyi falan gördüm. Lakin GTA 5 2K orta ayarlarda 85-90 derecelere fırladı bilgisayar.
Sormak istediğim ise şu. Görselde görünen yerlerde ben söktüğümde yapışkan benzeri beyaz ve kurumuş bir sıvı-katı vardı. Ben oraların tam olarak işlemci ve ekran kartının parçaları olduğunu düşünmedim ve hiç ellemedim. Temizlemeden, sadece ekran kartı ve işlemci üzerine termal macun sürüp kapattım. Görselde işaretlediğim yerlere de mi termal macun sürmem gerekiyordu? Bu yüzden mi ısınma durumu olmuştur?
Teşekkürler.
Not - > görseli MSI GP76 dissassambly videosundan aldım ve termal macun yenileme yapan kişi oraları da temizleyip termal macun sürdü. Ben emin olamadığım ve termal pad gibi bir şey sandığım için aynı işlemi yapmadım.
Not 2 - > sadece işlemci ve ekran kartı üzerine termal macun sürdüm soğutucu hat üzerindeki temas eden yere sürmedim ve Thermal Grizzly kullandım.

1691269999932.png

Oyun laptopu + Monster. Zaten altına klima filan koymadıkça düşük sıcaklık alamazsın hele bu havada..

Herkese merhaba.
Tulpar T7 25.1.2 kullanıcısyım. Bugün termal macunları yenilemek istedim. Çok şükür sıkıntısız şekilde yaptım ve bilgisayarı açtım kullandım.
LoL oynarken zaten çok yorulmaz diye normal buldum 2K Full ayarlarda 75 dereceyi falan gördüm. Lakin GTA 5 2K orta ayarlarda 85-90 derecelere fırladı bilgisayar.
Sormak istediğim ise şu. Görselde görünen yerlerde ben söktüğümde yapışkan benzeri beyaz ve kurumuş bir sıvı-katı vardı. Ben oraların tam olarak işlemci ve ekran kartının parçaları olduğunu düşünmedim ve hiç ellemedim. Temizlemeden, sadece ekran kartı ve işlemci üzerine termal macun sürüp kapattım. Görselde işaretlediğim yerlere de mi termal macun sürmem gerekiyordu? Bu yüzden mi ısınma durumu olmuştur?
Teşekkürler.
Not - > görseli MSI GP76 dissassambly videosundan aldım ve termal macun yenileme yapan kişi oraları da temizleyip termal macun sürdü. Ben emin olamadığım ve termal pad gibi bir şey sandığım için aynı işlemi yapmadım.
Not 2 - > sadece işlemci ve ekran kartı üzerine termal macun sürdüm soğutucu hat üzerindeki temas eden yere sürmedim ve Thermal Grizzly kullandım.

Eki Görüntüle 1891560

Termal ped varsa oralara sürmemen gerekiyor. Termal macun sadece işlemci ve ekran kartı üstüne sürülür. Videodaki gibi her tarafına boca ederseniz temizlemek çok zor olur.

Herkese merhaba.
Teşekkürler.

Eki Görüntüle 1891560

Termal macunun modeli nedir?

Eğer Hydronaut ise aynı sorun bende de var. Sırf bu yüzden termal macun değiştireceğim MX-6 almayı düşünüyorum. Abra A5 v16.5 kullanıyorum.

Hocam hydronaut almayı düşünüyorum ben de ama sizin mesajı görünce tereddütte kaldım.

Eğer hydronaut ise aynı sorun bende de var. Sırf bu yüzden termal macun değiştireceğim MX-6 almayı düşünüyorum. Abra A5 v16.5 kullanıyorum.

Kullandığım macun görseldeki. Yeni sürdüğüm için çok doğru yorum olmayabilir ama, FurMark'ta 2K 8X MSAA ile test yaptığımda maksimum 72 derece görüyor ekran kartı.
İşlemci ise 95 dereceyi gördü ama test bittiği gbi 70 derecelere düşebiliyor. Hızlı ısınıp hızlı soğuma var. Galiba 1-2 termal pedi sildim diye işlemci tarafını etkiledim.

1691274048248.png

Kullandığım macun görseldeki. Yeni sürdüğüm için çok doğru yorum olmayabilir ama, FurMark'ta 2K 8X MSAA ile test yaptığımda maksimum 72 derece görüyor ekran kartı.
İşlemci ise 95 dereceyi gördü ama test bittiği gbi 70 derecelere düşebiliyor. Hızlı ısınıp hızlı soğuma var. Galiba 1-2 termal pedi sildim diye işlemci tarafını etkiledim.

Eki Görüntüle 1891628
Hızlı ısınıp hızlı soğuması termal macunun iletkenliğinin yüksek olmasından olsa gerek. Kryonaut'u laptoplar için önermiyorlar.

Hızlı ısınıp hızlı soğuması termal macunun iletkenliğinin yüksek olmasından olsa gerek. Kryonaut'u laptoplar için önermiyorlar.
Eğer gerçekten termal pedi söktüysen monster servisini ara sor hangi termal pedi almalıyım diye. Ama bence servise yolla onlar halletsin.

Eğer gerçekten termal pedi söktüysen Monster servisini ara sor hangi termal pedi almalıyım diye. Ama bence servise yolla onlar halletsin.
Monster servisinde MX-4 kullanıyormuş bu arada onu da söyleyeyim.

Eğer gerçekten termal pedi söktüysen Monster servisini ara sor hangi termal pedi almalıyım diye. Ama bence servise yolla onlar halletsin.

Monster servisinde MX-4 kullanıyormuş bu arada onu da söyleyeyim.

İzlediğim bir videoda kyrnaout kullandıklarını gördüm ama 2 yılda değişmiştir belki bilemed. M.

Dediğin gibi servise göndermekte fayda var, zaten SSD'im bozulmuştu yollayacaktım biraz aksiyona girdim :D

İlgili video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ne değişti bilmiyorum ama çok şey değişmiş olmalı... 1-2 gün önce sorduğumda MX-4 kullanıyoruz dediler.

Ne değişti bilmiyorum ama çok şey değişmiş olmalı... 1-2 gün önce sorduğumda MX-4 kullanıyoruz dediler.
Hocam eklemek istiyorum termal macunu çok fazla sürmüş olabilirsiniz sıcaklık farkı bundan da kaynaklanabiliyor haberiniz olsun.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı