- SSD veya HDD modeli
- Samsung PM981 SSD (MZVLB256HAHQ)
- Ekran kartı
- GTX 1660 Ti
- İşlemci
- i7 9750H 2.6 Ghz
Selamlar, bilgisayarımın performansı özellikle şu son 5-6 ayda gözle görülür şekilde düştü. Eskiden LoL Valorant gibi oyunları çok rahat oynayabilirken şimdi fightlarda 40 FPS'leri görüyorum. Bilgisayarımın bütün bakımlarını yaptırdım, yaptırmadan 94 dereceyi bulan işlemcim şu an 70-75 derecelerde çalışıyor. Ama şu an test ettiğimde gerçekten olması gerekenden düşük FPS veriyor. İnternetim pek hızlı olmadığı için sadece LoL ve Mafia Definitive Edition'da deneyebildim, Mafia'yı en düşük ayarlarda kötü FPS ile, LoL'de ise aşırı dalgalı 150-100 fightlarda 60-40 FPS aralığında oynayabiliyorum. Laptopa daha önce kola dökülmüştü, ayrıca elektrik gidip geldiği için sanırım pili patladı ve chipseti değişti. Dün götürdüğüm bilgisayarcı işlemci veya başka bir yerde sıvı temasıyla ilgili kötü bir durum olmadığını söyledi, chipset konusunda pek bilgili değilim sadece değişildiğini biliyorum ne takıldığını bilmiyorum. Görselde de görebileceğiniz üzere 200 ile başlayıp minyonlar falan çıktıkça FPS'im 100'lere kadar sonra da fightta 40'lara kadar düşüyor. Az önce Aram'a girdim en fazla 100'e kadar düştü, bir türlü sorunu anlayamadım. İşlemcim LoL'de %46 seviyesinde çalışıyor. Yardımcı olur musunuz?