Monster Tulpar T7 v19.3 vs ASUS G731GU-H7229 vs MSI GL75 9SD-052XTR

Siz olsanız fiyatı önemseyerek hangisini alırdınız

• Monster Tulpar T7 V19.3

• Asus G731GU-H7229

• MSI GL75 9SD-052XTR

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Arkadaşlar çok düşündüm ve en sonunda.
.

Bu modelin benim için en uygun olacağını düşündüm gerek soğutma performansı gerek pil ömrü gerek uzun ömürlülüğü konusunda en mantıklı bu geldi.

Monster hepsinden uygun özellikleri de tatmin edici ama anladığım kadarıyla Monster kesinlikle şans işi ürünler birbirini tutmuyor kulanıcının biri memnun biri şikayetçi, MSI ise benim en çok iyi olduğuna inandığım markaydı ama servis sıkıntısından korktum başıma bir sorun geldiğinde muhattap bulabilmek ve güzel geri dönüşler almak önemli. Almadan önce son kez fikirlerinizi almak istiyorum acaba doğru mu yapıyorum yanlış mı daha iyi bir seçim yapabilir miyim lütfen görüşlerinizi paylaşın.
Bence msi al derim dostum bende gf65 modeli var kullanıyorum. Herhangi bir servis sıkıntısı yaşamadım. Hatta kendim ssd eklemek isterken 2.5” ssd slotu var zannedip baya kurcalamıştım ama bulamadım. Servisi aradım benden resim istediler laptopun açık halinin ve anında yardımcı oldular. Ayrıca msi aldıktan sonra sitesinden kayıt yaptırırsan ekstra 3 ay daha garanti hediye ediyolar. Cihazı sökmen kendin ekleme yapman garantiyi de bozmuyor. Aynısı asusta geçerli mi bilmiyorum. Asus da çok iyi bir marka ancak bana göre oyun denilince MSI en iyisi. Yazılımlarının da çok iyi olduğundan bahsetmeye gerek bile yok. Örneğin msi afterburner ve dragon center.
Ayrıca MSI max ram kapasitesi 64gb iken asus 32 gb ve hafiflik benim için önemli diyorsan MSI daha hafif, aralarında 350 gram fark var ki az bi fark değil.

Merhaba oyun için notebook alacagim ama bir türlü karar veremiyorum.

Öncelikle olmasını istediğim özellikler:
i7 9750H
GTX 1660 Ti
17.3 ekran ve pilinin 3 saat civarı dayanması

Kafamda birkaç model var ama hepsinin artı veya eksileri farklı sizce hangisi veya başka model öneriniz var mı varsa ne

Monster:
Monster'ı çok eleştiriyorlar. Şarjı en fazla yarım saat gidiyor, ısınma sorunu var diye. Doğru mu acaba? Alanlar varsa tavsiye eder mi?

ASUS:

Fiyat farkına değer mi sizce? Çünkü az bir fiyat farkı yok ve şarjı yazıldığı gibi 4-6 saat gidiyor mu?

MSI:

Bilenler, kullanıp tecrübe edenler yorum yaparlarsa sevinirim. Masaüstü al, laptop iyi olmaz diyecek varsa burayı terk etsin :) İhtiyacım neyse onu almam gerekiyor, üniversitede masaüstü zor.

ASUS ısınmıyor MSI ısınıyor diyen kişileri dikkate almamanı öneririm. ASUS ROG olarak modeli yazarsan bütün oyunlarda işlemci 96 dereceyi gördüğünü fark edeceksin. 9. Nesil işlemcilerin hepsi ısınıyor. Undervolt ile ben kullandığım MSI GL65 modeli cihazımın sıcaklığını 80 dereceye düşürdüm. Daha önce ASUS TUF modelini kullandım. Bahsettiğiniz cihazın klavyesi, içinde kullanılan fanlar TUF modeli ile aynı malzemeye sahip. ASUS modelini araştırırsanız fanlar ile ilgili bir sıkıntısı var. 2 cihaz değişmeme rağmen belli bir süre fanlar yerinden oynayarak kasaya sürtüyor. MSI malzeme kalitesi olarak cidden çok iyi. Kasayı istediğiniz gibi sökebiliyorsunuz. ASUS buna izin vermiyor. RAM eklemek için 100 TL para istiyor. Kısaca benim size tavsiyem MSI yönünde karar vermeniz.

Arkadaşlar çok düşündüm ve en sonunda.
.

Bu modelin benim için en uygun olacağını düşündüm gerek soğutma performansı gerek pil ömrü gerek uzun ömürlülüğü konusunda en mantıklı bu geldi.

Monster hepsinden uygun özellikleri de tatmin edici ama anladığım kadarıyla Monster kesinlikle şans işi ürünler birbirini tutmuyor kulanıcının biri memnun biri şikayetçi, MSI ise benim en çok iyi olduğuna inandığım markaydı ama servis sıkıntısından korktum başıma bir sorun geldiğinde muhattap bulabilmek ve güzel geri dönüşler almak önemli. Almadan önce son kez fikirlerinizi almak istiyorum acaba doğru mu yapıyorum yanlış mı daha iyi bir seçim yapabilir miyim lütfen görüşlerinizi paylaşın.

2 Tane Monster laptopum var ikisinden de memnunum bu arada tekrar düşünmeni öneririm.

@HASAN YEŞİL Fiyat olarak düşününce Monster gerçekten alınabilecek marka. 2000TL daha ucuza aynı donanımı alıyorsun bunu unutma. Garantisi ve teknik servisi muhteşem. Garantiye verdiğin ürünü 1 hafta içinde teslim alabiliyorsun. Peki Asus ve Msi da durum nasıl? Minimum 3 hafta.

Monster laptopu 14 gün içinde iade etme şansınız var. 14 gün boyunca hayvanlar gibi deneyin, bilgisayarı sonuna kadar zorlayın. İçinize sinmez ise iade hakkınızı kullanırsınız ve başka markaya yönelirsiniz ama unutmayın başka markaların iade seçenekleri yok...

9. nesil Intel işlemciler bütün laptoplarda fanı istediğiniz kadar kökleyin 90 derecelere fırlıyor. Bundan kaçış yok. Benim için her zaman en kalitelisi MSI'dır aralarında. Tabi laptop kategorisinde. En fazla bakır ısı borusu yerleştiren marka kendileri. Bu modelinde 7 tane olması lazım. Ayrıca tamamıyla kullanıcıyı düşünerek tasarlıyorlar alt kasayı. Servisi konusunda sorun olduğunu düşünmüyorum. Birkaç kişi elbette sorun yaşayacak. Sorun yaşatmayan firma olmaz diye bir şey yok. Bütün firmaların anlaşamadığı olaylar olur. Monster hiçbir zaman sıcak gelmedi. İç malzemenin kalitesi fiyatıyla fazla meçhul. Garanti bittikten sonra ne olacağı hiç belli değil. MSI modelini almanızı öneriyorum.

Bence MSI al derim dostum bende GF65 modeli var kullanıyorum. Herhangi bir servis sıkıntısı yaşamadım. Hatta kendim SSD eklemek isterken 2.5” SSD slotu var zannedip bayağı kurcalamıştım ama bulamadım. Servisi aradım benden resim istediler laptopun açık halinin ve anında yardımcı oldular. Ayrıca MSI aldıktan sonra sitesinden kayıt yaptırırsan ekstra 3 ay daha garanti hediye ediyorlar. Cihazı sökmen kendin ekleme yapman garantiyi de bozmuyor. Aynısı ASUS'ta geçerli mi bilmiyorum. ASUS'da çok iyi bir marka ancak bana göre oyun denilince MSI en iyisi. Yazılımlarının da çok iyi olduğundan bahsetmeye gerek bile yok. Örneğin MSI Afterburner ve Dragon Center.
Ayrıca MSI Max RAM kapasitesi 64 GB iken ASUS 32 GB ve hafiflik benim için önemli diyorsan MSI daha hafif, aralarında 350 gram fark var ki az bir fark değil.

Dün bir arkadaşım GL 75 modelinde Coil Whine sorunu var kronik olarak dedi inanın şaştım kaldım ne alacağıma tişört değilki 11 bin lira bir kere alınacak en iyisi olsun istiyorum.
ASUS ısınmıyor MSI ısınıyor diyen kişileri dikkate almamanı öneririm. ASUS ROG olarak modeli yazarsan bütün oyunlarda işlemci 96 dereceyi gördüğünü fark edeceksin. 9. nesil işlemcilerin hepsi ısınıyor. Undervolt ile ben kullandığım MSI GL65 modeli cihazımın sıcaklığını 80 dereceye düşürdüm. Daha önce ASUS TUF modelini kullandım. Bahsettiğiniz cihazın klavyesi, içinde kullanılan fanlar TUF modeli ile aynı malzemeye sahip. ASUS modelini araştırırsanız fanlar ile ilgili bir sıkıntısı var. 2 cihaz değişmeme rağmen belli bir süre fanlar yerinden oynayarak kasaya sürtüyor. MSI malzeme kalitesi olarak cidden çok iyi. Kasayı istediğiniz gibi sökebiliyorsunuz. ASUS buna izin vermiyor. RAM eklemek için 100 TL para istiyor. Kısaca benim size tavsiyem MSI yönünde karar vermeniz.

Dün birsürü video izledim ASUS gerçekten 85 dereceleri zor geçiyor ama MSI daha fazla sıcaklığa sahipti RAM eklemek için 100 lira istemeleri çok da büyük bir dert değil açıkçası ASUS'un tasarımını daha çok beğendim bir de MSI modeli çok sade eski modelleri daha ihtişamlıydı MSI'ın.
2 Tane Monster laptopum var ikisinden de memnunum bu arada tekrar düşünmeni öneririm.

Modelleri ne acaba bir de şarj konusunda nasıllar ne zamandır kullanıyorsun.

Dün bir arkadaşım GL 75 modelinde Coil Whine sorunu var kronik olarak dedi inanın şaştım kaldım ne alacağıma tişört değilki 11 bin lira bir kere alınacak en iyisi olsun istiyorum.

Dün birsürü video izledim ASUS gerçekten 85 dereceleri zor geçiyor ama MSI daha fazla sıcaklığa sahipti RAM eklemek için 100 lira istemeleri çok da büyük bir dert değil açıkçası ASUS'un tasarımını daha çok beğendim bir de MSI modeli çok sade eski modelleri daha ihtişamlıydı MSI'ın.
Valla bende ilk defa duydum dediğinizi gerçekten şaşırdım böyle birşey olabilir mi ki ya

9. nesil Intel işlemciler bütün laptoplarda fanı istediğiniz kadar kökleyin 90 derecelere fırlıyor. Bundan kaçış yok. Benim için her zaman en kalitelisi MSI'dır aralarında. Tabi laptop kategorisinde. En fazla bakır ısı borusu yerleştiren marka kendileri. Bu modelinde 7 tane olması lazım. Ayrıca tamamıyla kullanıcıyı düşünerek tasarlıyorlar alt kasayı. Servisi konusunda sorun olduğunu düşünmüyorum. Birkaç kişi elbette sorun yaşayacak. Sorun yaşatmayan firma olmaz diye bir şey yok. Bütün firmaların anlaşamadığı olaylar olur. Monster hiçbir zaman şacak gelmedi. İç malzemenin kalitesi fiyatıyla fazla meçhul. Garanti bittikten sonra ne olacağı hiç belli değil. MSI modelini almanızı öneriyorum.

Laptop seçemekten daha zor bir şey yok herhalde masaüstü olsaydı direkt her şeyi kendi zevkime göre yapıcaktım bitecekti.
Valla bende ilk defa duydum dediğinizi gerçekten şaşırdım böyle bir şey olabilir mi ki ya.

En sonunda çılgınlık yapıp Monster alacağım 2 sene sonra elimde kalacak 😅 ASUS'a ayrı bir eleştiri MSI'a ayrı bir eleştiri ben 8 yıldır Casper Nirvana kulanıyordum üzerindeki ekran kartı 630M'di ne ne işlemci sıcaklığa baktım ne ekran kartı bilgisayarı çok zorlayacak oyunlar oynadığımı bilirim 2 ay hiç kapanmadığı dönemleri bilirim her şeyinden son derece memnundum o kadar zulmetmeme rağmen yıllarca idare etti bu MSI'ı ya da ASUS'u eleştiren arkadaşlar söylemek için mi söylüyorlar kafa karıştırmak için mi anlamadım benim bildiğim en iyi marka bu ikisi elbet birinin birinden model olarak küçük üstünlükleri olabilir ama bu diğerini her anlamda kötü bilgisayar yapar mı?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı