Monster Tulpar T7 v21.3 siyah ekran veriyor

moonnn

Hectopat
Selamlar herkese iyi sosyaller. Belirttiğim model laptopumda oyun oynarken siyah ekran alıyorum, oyunun sesleri gelmiyor fakat Discord'da konuştuğumuzda arkadaşlarımın seslerini duyabiliyorum. Bir süre sonrasında da bilgisayar kendisini resetliyor fakat yine görüntü gelmiyor. Bilgisayarı komple kapatıp açtığımda anca ekran alabiliyorum. Aşağıdakileri denedim fakat hiçbir sonuç alamadım. Sadece oyuna girdiğimde böyle yapıyor. Arkada fan çalışmaya devam ediyor bir süre.

1-siyah ekrandayken başka bir ekrana bağladım fakat görüntü gelmiyordu.
2-GPU hard reset denedim işe yaramadı.
3-format da atmıştım belki trojan falan vardır diye o da işe yaramadı.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Anladim hocam. Monster malinin arkasinda durmuyor maalesef. Yazilimsal oldugundan supheniz varsa bir Linux yukleyin derim cok alakasiz ama. Driver, BIOS kaynakli her şey olabilir. Fiziksel olarak da sorunu olabilir. Kisa devre falan varsa. Anladigim bir konu degil, lakin forumda boyle sorunlara etkilesim az oldugu icin etkilesimi artirmak adina yorum yapiyorum.

GPU'dan muhtemelen driverından kaynaklı olduğunu düşünüyorum bilgisayar tekrar açıldığı zaman CTRL+Shift+escape yapınca Görev Yöneticisi geliyor mu?
Eğer geliyor ise sol üstten yeni görev başlata basıp explorer.exe yazıp başlatırsanız Windows'a ulaşmanız lazım.
Yok eğer gelmiyorsa öncelikle güvenli modda Windows'un otomatik sürücü yüklemesini engelleyen tiki açıp bilgisayarınızdan ddu ile sürücüyü kaldırıp sonrasında NVIDIA'nın sitesi üzerinden manuel arama yaparak en güncel WHQL sürücüyü indirip kurun sonrasında bilgisayarı yeniden başlatıp sorunun bir daha olup olmadığının geri dönüşünü yapın :)

Anladim hocam. Monster malinin arkasinda durmuyor maalesef. Yazilimsal oldugundan supheniz varsa bir Linux yukleyin derim cok alakasiz ama. Driver, BIOS kaynakli her şey olabilir. Fiziksel olarak da sorunu olabilir. Kisa devre falan varsa. Anladigim bir konu degil, lakin forumda boyle sorunlara etkilesim az oldugu icin etkilesimi artirmak adina yorum yapiyorum.

Malının arkasında duruyor bence arkadaş en azından teknik servise götürmeyi denemeli. Benim ekranın menteşesi kırılmıştı gönderdim herhangi bir ücret almadan bakımını da yaparak geri vermişlerdi.

Hocam ömür boyu bakım garantisi var garanti yok. Şu anda yurt dışında olduğum için götüremiyorum monstera.

Maalesef Monster bakım için bilgisayarı sizden alıp bir süre geçtikten sonra bakım yaptık/onardık diyerek iade ediyor bilgisayarı bariz bir kusuru yoksa.

Malının arkasında duruyor bence arkadaş en azından teknik servise götürmeyi denemeli. Benim ekranın menteşesi kırılmıştı gönderdim herhangi bir ücret almadan bakımını da yaparak geri vermişlerdi.

Kardes adam uzaydan yaziyor. Uzayda Monster subesi mi var. Kendine cozum bulmaya calisiyor. Okumuyor musun?

Kardes adam uzaydan yaziyor. Uzayda Monster subesi mi var. Kendine cozum bulmaya calisiyor. Okumuyor musun?
Ben adamın Monster teknik servisine sadece bir şans vermesini söyledim, diğer arkadaşın teknik servisi kötülemesinden sonra. Arkadaşın da ne yazdığının farkındayım ''şuan'' ifadesini kullandığı için belirttim servise götürsün diye çünkü kalıcı olarak yurtdışında kalacağını belirtmiyor. Önemli olan okumak değil anlamak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı