1 hafta önce Monster Tulpar T7 25.1 aldım. Fakat pille alakalı hiç görmediğim bir sorunla karşılaştım. Bilgisayar kapalıyken yaklaşık 8 saatte %2 şarjı gidiyor. Prize takıp bilgisayarı açtığımda ise bilgisayar şarj oluyor gözüküyor fakat şarjı hiç değişmiyor. Bilgisayarı prizden çekip şarjı %90'ın altına düşürüp tekrar prize taktığımda ise şarj oluyor. Bilgisayarın pilini test ettim 65wh bir pil ve %50 şarj harcayarak yaklaşık 1 buçuk saat kullandım. Yani pilin sağlığıyla alakalı bir sorun yok gibi gözüküyor. Aynı zamanda bilgisayarın kendi kontrol merkezi tarzı bir şey var oradaki batarya kalibrasyonu ayarını da yaptım. Bilgisayardaki statik elektrikten veya BIOS'tan kaynaklı bir sorun olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
Peki bu kadar uzun sürmesi sizce normal mi? %90a kadar şarj gayet hızlı doluyor 90'dan sonrası ahiret gibi hele 95 100 arası çok yavaş bu kadar yavaşlık normal midir?
Peki bu kadar uzun sürmesi sizce normal mi? %90a kadar şarj gayet hızlı doluyor 90'dan sonrası ahiret gibi hele 95 100 arası çok yavaş bu kadar yavaşlık normal midir?