Monster Tulpar T7 v25.1 kapalıyken şarjı gitmesi ve açıldıktan sonra şarj olmaması

raweon07

Hectopat
Katılım
16 Nisan 2020
Mesajlar
327
1 hafta önce Monster Tulpar T7 25.1 aldım. Fakat pille alakalı hiç görmediğim bir sorunla karşılaştım. Bilgisayar kapalıyken yaklaşık 8 saatte %2 şarjı gidiyor. Prize takıp bilgisayarı açtığımda ise bilgisayar şarj oluyor gözüküyor fakat şarjı hiç değişmiyor. Bilgisayarı prizden çekip şarjı %90'ın altına düşürüp tekrar prize taktığımda ise şarj oluyor. Bilgisayarın pilini test ettim 65wh bir pil ve %50 şarj harcayarak yaklaşık 1 buçuk saat kullandım. Yani pilin sağlığıyla alakalı bir sorun yok gibi gözüküyor. Aynı zamanda bilgisayarın kendi kontrol merkezi tarzı bir şey var oradaki batarya kalibrasyonu ayarını da yaptım. Bilgisayardaki statik elektrikten veya BIOS'tan kaynaklı bir sorun olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
 
Batarya ömrü hemen bitmesin dye %90 altına düşmediği sürece şarj etmiyor. İyi bir özellik aslında.

Ölçümü çok hassas gösteriyor. Zaten %98'e kadar şarj olmuştur aslında şarjda100 diye gösteriyor. Bildiğim kadarıyla bir tek BIOS saati çalışıyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı