Monterey sadece ekran uyku moduna geçiyor

anilcaliskan

Megapat
Makaleler
1
Merhaba.

Enerji tasarrufu sekmesinden ayarladığım süre sonunda sadece ekranlarım uyku moduna geçiyor ve kasanın kendisi sürekli çalışmaya devam ediyor.

Bunu nasıl çözebilirim?

Ayarlarım şu şekilde:

Screenshot at Jan 08 13-32-46.png

Yanıt için teşekkürler. Ama tıkladığımda "macOS waking up with the wrong time" bölümüne atıyor. Bu benim sorunum ile örtüşmüyor gibi geldi bana. Benim uyanma değil uyumu ile alakalı bir sorunum var. Uykuya geçmesi süresi dolunca sadece ekranlarım kapanıyor, kasa çalışmaya devam ediyor. Aslında ilk yüklediğim zamanlarda oluyordu acaba dedim AGPMInjector kurulumu ile alakalı bir şey mi var çünkü SMBIOS güncelledim ve AGPMInjector dosyasını buna göre güncelleyip düzenlemediğimi hatırladım. Az önce gerekli düzenlemeyi yapıp tekrar yükledim ilgili kext'i ama sorun devam ediyor.

Ryzen ile alakası olan bu var. Onun haricinde:
Sorunu tespit ettim. SMBus için yapmış olduğum SSDT dosyasını OpenCore Configurator üzerinden disable yapınca yani SMBus'ı sistemden kaldırınca sorun çözülüyor.

SMBus dosyamı doğru düzenlediğime eminim. Dosya içerisinde yer alan "PCI0.SMBS" alanlarını Hackintool aracından öğrendiğim IOReg koduma göre "PCI0.D02A" olarak düzenledim. Zaten bu şekilde düzenleyip OCC'den enable yaptığımda sistem raporu > PCI bölümünden "sürücü yüklü" olarak gözüküyor yani aslında sorunsuz çalışıyor gibi duruyor ama bir yandanda uyku sorunlarına neden oluyor.

Hem SMBus aktif olup hem nasıl uyku sorunu yaşamam çözemedim açıkçası. Bir öneriniz var mıdır? @tristessehivernale @Yiğit Gençer

Chipset SMBus aygıt yolunun D02A olduğundan emin misin? Aygıt Yöneticisi'nden kontrol edebilirsin. Editlediğin SSDT'yi de at istersen, müsait olduğumda bakarım.
Windows'taki Aygıt Yöneticisi'nden mi bakmam gerekir?

Hackintool'da SMBus IOReg "/PCI0@0/D02A@14" şeklinde.

Edit: Windows > aygıt yöneticisi > AMD SMBus > özellikler > ayrıntılar > BIOS aygıt adı > \_SB.PCI0.D02A şeklinde.

Aşağıya SSDT dosyamı da ekliyorum.
Chipset SMBus aygıt yolunun D02A olduğundan emin misin? Aygıt Yöneticisi'nden kontrol edebilirsin. Editlediğin SSDT'yi de at istersen, müsait olduğumda bakarım.
Windows'taki Aygıt Yöneticisi'nden mi bakmam gerekir?

Hackintool'da SMBus IOReg "/PCI0@0/D02A@14" şeklinde.

Edit: Windows > aygıt yöneticisi > AMD SMBus > özellikler > ayrıntılar > BIOS aygıt adı > \_SB.PCI0.D02A şeklinde.

Aşağıya SSDT dosyamı da ekliyorum.
İnceleme şansınız oldu mu acaba?

Son düzenleme:
20-30 dakikaya donus yapacagim.
Bununla test eder misin? Hem SMBUS'u, hem de uykuyu.

Son düzenleme:
20-30 dakikaya donus yapacagim.
Bununla test eder misin? Hem SMBUS'u, hem de uykuyu.

Maalesef, çözüm olmadı. SMBus aktifleşti fakat yine aynı ekranların uykuya geçip kasanın uykuya geçmemesi şeklinde uyku sorunu oluştu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı