Çözüldü MOSFET ve NTC Kullanarak Isı Kontrollü Fan Devresi Yapmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RIWS

Centipat
Daha fazla  
Herkese iyi günler, ufak bir deney yapmak istiyorum ama tam bir bilgim yok. Başlıkta yazdığım gibi NTC ve MOSFET kullanarak ısı kontrollü fan devresi yapmak istiyorum ve parçaları aldım. Kullanacağım malzemeler: IRFZ44N MOSFET, 10K NTC, 10K Potansiyometre, 12V Fan ve 12V bir adaptör. Bu parçalar arasında bir sıkıntı çıkar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Herkese iyi günler, ufak bir deney yapmak istiyorum ama tam bir bilgim yok. Başlıkta yazdığım gibi NTC ve MOSFET kullanarak ısı kontrollü fan devresi yapmak istiyorum ve parçaları aldım. Kullanacağım malzemeler: IRFZ44N MOSFET, 10K NTC, 10K Potansiyometre, 12V Fan ve 12V bir adaptör. Bu parçalar arasında bir sıkıntı çıkar mı?
Sorun olmaz hocam.

1736424359714.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Herkese iyi günler, ufak bir deney yapmak istiyorum ama tam bir bilgim yok. Başlıkta yazdığım gibi ntc ve MOSFET kullanarak ısı kontrollü fan devresi yapmak istiyorum ve parçaları aldım. Kullanacağım malzemeler: Irfz44n MOSFET, 10k ntc, 10k potansiyometre, 12v fan ve 12v bir adaptör. Bu parçalar arasında bir sıkıntı çıkar mı?

Normalde böyle Basic devrelerde MOSFET yerine BJT tip olanlar kullanılır. MOSFET'ler genelde yüksek güç isteyen devrelerde kullanılır ama bu devrede de kullanılabilir. Sonuç olarak transistör.
Sorun olmaz hocam.

1736424359714.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Herkese iyi günler, ufak bir deney yapmak istiyorum ama tam bir bilgim yok. Başlıkta yazdığım gibi ntc ve MOSFET kullanarak ısı kontrollü fan devresi yapmak istiyorum ve parçaları aldım. Kullanacağım malzemeler: Irfz44n MOSFET, 10k ntc, 10k potansiyometre, 12v fan ve 12v bir adaptör. Bu parçalar arasında bir sıkıntı çıkar mı?

Normalde böyle Basic devrelerde MOSFET yerine BJT tip olanlar kullanılır. MOSFET'ler genelde yüksek güç isteyen devrelerde kullanılır ama bu devrede de kullanılabilir. Sonuç olarak transistör.

Çözüm
12v luk fana, 19v luk adaptör takmadığın sürece hiç bişe olmaz takma kafana artı eksi uçları bağla keyfine bak.

Kusura bakmayın, dün çok yoğundum anca bakabiliyorum

Parçaları ne kadara aldın bilmiyorum ama böyle bişeyle çok daha kolay olurdu.
Tanıdığım birisinden 20 TL ye halletim

Sorun olmaz hocam.

Eki Görüntüle 2392334

Anladım hocam, şema ve video için teşekkür ederim.

Son bir sorum var, devrede hiç direnç yok ve 11.2v 450mA bir pil ile çalıştıracağım şuanda tek pili bağlamak kaldı. Başka 12v 1.2 A bir adaptör var. Bir sorun çıkarmı NTC yi vs. yakmak istemiyorum. 10K bir potans bağlasam sorun kalkarmı?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı