Mosso Wildfire vs. Kron XC150

Hocam hibrit yani gidon dağ bisikleti tekerler vs. yol bisikleti. Gezi bisikleti olarak da geçiyor.
Bir sorum olacaktı. Şimdi ben bunun gidonunu yol bisikleti barı takarsam bütün vites ve fren sisteminin değişmesi gerekecek. Bunun yerine mevcut gidona ek parça takarak o görüntüyü elde edebilir miyiz?
Vites ve freni eğilirken kullanmama gerek yok yol boş olacak zaten.
Valla öyle bir aparat hiç duymadım, zannetmiyorum olacağını. Yol gidonunda kelebek tipi vites kolları ve MTB tipi fren kolları çok absürt duracaktır zaten :) Pek mantıklı bir iş olmaz yani.

Kaya derken yüksek olanları kastetmemiştim ama haklısınız daha uygun belirtmeliydim.
Patika yol üzerinde kaya taneleri vs varsa sürebilirsin elbette. Dik yamaçlardan da inebilirsin. Yalnızca fazla darbeye, arbedeye gelmez onu söylemek istiyorum. Benim attığım resimdeki jant setleri komple bisikletten pahalı, öyle bir jant seti olsa istediğin yerden atla derdim. Ancak yalnızca jant seti ile de bitmiyor.

Sen patika yolda olduğun sürece kaldırım seviyesinde engebelerden atladığın müddetçe problem olmaz merak etme :)

Patika yol üzerinde kaya taneleri vs varsa sürebilirsin elbette. Dik yamaçlardan da inebilirsin. Yalnızca fazla darbeye, arbedeye gelmez onu söylemek istiyorum. Benim attığım resimdeki jant setleri komple bisikletten pahalı, öyle bir jant seti olsa istediğin yerden atla derdim. Ancak yalnızca jant seti ile de bitmiyor.

Sen patika yolda olduğun sürece kaldırım seviyesinde engebelerden atladığın müddetçe problem olmaz merak etme :)
Peki bu mosso hakkında ne düşünüyorsunuz?

Amacım aerodinamik olarak aynı yol bisikleti gibi eğilerek sürmek.
Hibrit geometriye sahip bazı bisikletlerde yol gidonu ve vites - fren sistemi kullanıldığı oluyor. Ancak senin yapabileceğin pek bir şey yok.

Yapabileceğin tek şey; merkezi yuvarlak - standart ölçüde olan bir gidon alıp fren ve vites kollarını yeni gidona aktarmak. Biraz absürt duracaktır ve pek güvenli olmayacaktır açıkçası. Nereden ne çıkacağı hiç belli olmuyor, frenlere erişimin çok sıkıntı olabilir. Önüne bir şey çıkmasına da gerek yok, başına bela olabilir söylemedi deme :)
Bir arkadaşın kadrodan vitesli eski nesil bir yol bisikleti vardı, sürme fırsatım oldu. Gidonu tuttuğun yer hariç başka bir yerden vites artırmak çok işkence bir durum inan bana :) Parmaklarının dibinde olması her zaman avantajdır. Kontrolü zorlaştırma derim boş yere.
Peki bu mosso hakkında ne düşünüyorsunuz?
Mosso'nun da var Legarda serisi bisikletleri. Bütçe varsa 1824 fena değildir; MOSSO Bisiklet | PROBABLY THE BEST
Ama bunlarla patika toprak - engebesiz yoldan dışarı çıkmaman gerekir araziye girersen. Taşa - çukura - tümseğe - kayaya ıvıra zıvıra çok sokmamak lazım.

Son düzenleme:
Hibrit geometriye sahip bazı bisikletlerde yol gidonu ve vites - fren sistemi kullanıldığı oluyor. Ancak senin yapabileceğin pek bir şey yok.

Yapabileceğin tek şey; merkezi yuvarlak - standart ölçüde olan bir gidon alıp fren ve vites kollarını yeni gidona aktarmak. Biraz absürt duracaktır ve pek güvenli olmayacaktır açıkçası. Nereden ne çıkacağı hiç belli olmuyor, frenlere erişimin çok sıkıntı olabilir. Önüne bir şey çıkmasına da gerek yok, başına bela olabilir söylemedi deme :)
Bir arkadaşın kadrodan vitesli eski nesil bir yol bisikleti vardı, sürme fırsatım oldu. Gidonu tuttuğun yer hariç başka bir yerden vites artırmak çok işkence bir durum inan bana :) Parmaklarının dibinde olması her zaman avantajdır. Kontrolü zorlaştırma derim boş yere.

Mosso'nun da var Legarda serisi bisikletleri. Bütçe varsa 1824 fena değildir; MOSSO Bisiklet | PROBABLY THE BEST
Ama bunlarla patika toprak - engebesiz yoldan dışarı çıkmaman gerekir araziye girersen. Taşa - çukura - tümseğe - kayaya ıvıra zıvıra çok sokmamak lazım.
Çok teşekkürler. Büyük ihtimal XC150 alacağım. Bu arada decathlona gidip bisiklet deneyeceğim çünkü buralarda bisikletçi yok. 16" kadro neye denktir?

1821 nasıldır? Şunu farkettim ki, fazla yokuş olan buralarda, daha fazla enerji harcayacağımı bilerek mtb almak mantıksız. Mtb alırsam 2 gün sürüp bırakırım heralde. Ama yol şehir ya da hibrit bir bisiklet alırsam daha iyi olacaktır. Şimdi onun arayışındayım. 1821 nasıldır dediğim gibi?
@BilgisayarKurdu

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı