Mosso Wildfire vs. Kron XC150

@BilgisayarKurdu son bir sorum olacak. Genelde şehir içi kullanacağım. Ayda bir kez araziye girerim. Kaç inç almalıyım. Boyum 177 santimetre.
27,5 veya 29 jant tercih edin. Hız yapmak isterseniz büyük jantlar daha az enerji harcayarak daha hızlı gitmenizi sağlayabiliyor. Ayrıca 26 jant ve altları ayaklarınızın yere değip size rahatsızlık vermesine neden olacaktır.

Eğer çok dik bir yokuş değil ise yormuyor, ancak belli yükseklikten sonraki yokuşlar anlık olarak yorabiliyor. Yokuşu bitirdikten sonra astım gibi bir hastalığınız yoksa max 5 dakikada kendinizi toparlayabiliyor, ancak kondisyonunuz iyiyse yorulmadan devam edebiliyorsunuz.

Alırsam sıkıntı olmaz yani değil mi? Peki jant ve kadro boyu hakkında düşünceleriniz nelerdir? Bir de son olarak, internette 26" jant 16 kadroyu 1168 liraya buldum, daha ucuza bayiden alma şansım var mı? Şimdiden teşekkürler.

29 jantın hız anlamında bir avantajı yok, arazide engebe aşma kabiliyeti daha yüksek, hepsi bu. Standart olan 27,5 tercih etmelisiniz, 26 zaten piyasadan kalkacaktır yavaş yavaş.

Adsız.jpg

Şehir içinde de kullanılabilir mi peki kron? Özellikle yokuşu bol olan bir yerde? Ve boyum 1,55, 26" jant ve 16" kadro bana uygun olur mu? Sorularımı yanıtlarsanız çok müteşekkir olurum. @BilgisayarKurdu
Dağ bisikleti elbette şehir içerisinde de kullanılabilir. Ancak tavsiye ettiğimiz bir durum değil elbette.
Dağ bisikleti ile rampa çıkmanın hiçbir mantıklı tarafı zaten yok, gereksiz yere kendini yorarsın yalnızca. 155 boyunda isen 16" kadro sana büyük gelir bir miktar, gençlik dönemlerindeysen - boyun biraz daha büyüyecekse 16 tercih edebilirsin. Her ne kadar önermediğimiz bir durum da olsa aile büyükleriniz, size her 5cm uzadığınızda yeni bir bisiklet almıyor :) Böyle de bir gerçek var. Normalde senin kullanacağın kadro 14-15" olmalı.

Jant boyu olayına gelirsek; yüksek teker çapının avantajı; kadroyu da yükselttiği için bir engelin üzerinden geçerken; taşın - toprağın veya nesnelerin kadronun orta göbek civarına çarpmasını - aynakol dişlisinin engebeye temas etmesini zorlaştırır, kadro ve üzerindeki birleşenler daha yüksekte bulunur. Tekerleğin büyük olması da aynı şekilde engebeyi daha az sarsıntı ile atlatmanızı sağlar.

Ufak tekerlekli servis araçlarını bilirsiniz, en ufak tümseklerde bile koca araba ne kadar sallanır. Halbuki büyük tekerlek olsa daha az sarsılacak tümsekten veya çukurdan geçerken.

Yinede; benim boyum küçük 27,5 alırsam ayağım yere değer mi diye korkmana gerek yok, uygun kadro boyu seçildiği müddetçe problem yaşamazsın. Yalnızca boyuna kıyasla tekerlek çapı büyük olursa; bisikleti kontrol etmekte bir tık daha güçlük çekersin, hakimiyet noktasında kusursuz hissetmezsin. Bu yüzden yeterli boya erişmeden 29" bisikletlere merak sarma derim.

Şehir içinde de kullanılabilir mi peki kron? Özellikle yokuşu bol olan bir yerde? Ve boyum 1,55, 26" jant ve 16" kadro bana uygun olur mu? Sorularımı yanıtlarsanız çok müteşekkir olurum. @BilgisayarKurdu
Kadro boyunu büyük almaya çalışın ilerde de binersiniz. Kadronun orta demirinin yüksekliği tam bacaklarınızın arasına gelecek.

29 jantın hız anlamında bir avantajı yok, arazide engebe aşma kabiliyeti daha yüksek, hepsi bu. Standart olan 27,5 tercih etmelisiniz, 26 zaten piyasadan kalkacaktır yavaş yavaş.

Eki Görüntüle 320473
Boyum 1.78 ama 28 jant 20 kadro bana tam oluyor. Bacak boyunuza göre alın. Tablo değişkenlik gösterebiliyor.

Kadro boyunu büyük almaya çalışın ilerde de binersiniz. Kadronun orta demirinin yüksekliği tam bacaklarınızın arasına gelecek.
Böyle bir ölçü alma tarzı yok kusura bakma :) Her bisikletin geometrisi farklı, üst borusunun açısı farklı. İç bacak ölçüsü alınıp kadro tipine uygun uzunlukta kadro boyu tercih edilmeli. her kadronun geometrisi farklı olduğu için kadro boyu uzunlukları da değişir bisikletten bisiklete.

Boyum 1.78 ama 28 jant 20 kadro bana tam oluyor. Bacak boyunuza göre alın. Tablo değişkenlik gösterebiliyor.
28jant ise yol bisikleti kullanıyorsun tahminen.
MTB'de 46 cm kullanan biri yol bisikletinde 57 cm kullanmak durumunda kalabilir. Kadro geometrisine göre de uygun kadro boyu değişkenlik gösterebiliyor.

Bu arada ben de KRON XC150 ile başladım, bakımlı tutarsanız şehir içerisinde çok fazla yormaz yine de. Çok çok hantal makineler değil, yalnızca amaçlarınızla uyuşmayan bir bisiklet. Tasarımını çok çok beğendiyseniz, diğer bisikletler hoşunuza gitmiyorsa, gönlünüz bundaysa; tereddüt etmeden alabilirsiniz yine de :)

20150914_161754.jpg

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı