Most Wanted 2012 RTX 2050 ile kasıyor

İşletim sistemi
Windows 11

Ark70

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monster Notebook Abra A5 v21.3 Laptop
16 GB Ram
12th Gen İ7 12700H
RTX 2050 4Gb
1TB M2 SSD
Win 11 Pro
Meslek
Öğrenci
RAM
16
SSD veya HDD modeli
1 TB M2
Ekran kartı
RTX 2050 4GB
İşlemci
12th Gen i7 12700H
Bugün NFS MW 2012 indirdim ama 20-30 FPS gibi değerler alıyorum ve ciddi bir şekilde gecikme var, arabayı düz yolda toparlayamıyorum. İnternette RTX 2050 ile yapılan testlerde Ultra ayarlarda 60 FPS verdiğini görüyorum.

İşlemcim 12. nesil Intel i7 12700H.

16 GB RAM var.

1 TB SSD M.2.

RTX 2050 4 GB ekran kartım var.

Eski laptopumda Intel HD 6200U vardı, 40-50 FPS alıyordum. Şu an oyunu oynamak cidden çok zor. Sürücüler güncel, yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunu oynarken ekran kartı ve işlemcinin kullanım ve sıcaklık değerlerine baktınız mı? Yazılımsal bir hata olabilir mi?

Oyunu oynarken ekran kartı ve işlemcinin kullanım ve sıcaklık değerlerine baktınız mı? Yazılımsal bir hata olabilir mi?

Hayır bakmadım ama laptop genelde oyundayken 80 90 derece.

Techpower up GPU Z indirin kurduktan sonra gelen menuden bir RTX 2050 ekran kartinizi secin genellikle secilidir yukarıdan Advanced'e tiklayin ve orada current yazan yer kac derece olduguna bakin eğer dediginiz gibi 85 87 civariysa oarsi bilgisayariniz 87 dereceyi gecer ise ekran karti kendini kisitlar ve sicakligi dusurmei odaklar bu degeri GPU Tweak III programiylan yukseltebilirsiniz tabii genellikle kasma sorunu sicakliginizdan kaynaklanir termal macun vs. yeni mi?

Donanımları tam anlamıyla kullanmıyor olabilir.
  • Oyunu ekran kartı ile çalıştırdığınıza emin olun.
  • Laptop olduğunu varsayıyorum, şarjda iken oynamayı deneyiniz.
  • MSI Afterburner ile oyunda iken değerleri kontrol ediniz.
  • Sürücüler güncel mi kontrol ediniz.
  • NVIDIA ayarlarında oynama yaptıysanız eski haline döndürünüz.

Techpower up GPU Z indirin kurduktan sonra gelen menuden bir RTX 2050 ekran kartinizi secin genellikle secilidir yukarıdan Advanced'e tiklayin ve orada current yazan yer kac derece olduguna bakin eğer dediginiz gibi 85 87 civariysa oarsi bilgisayariniz 87 dereceyi gecer ise ekran karti kendini kisitlar ve sicakligi dusurmei odaklar bu degeri GPU Tweak III programiylan yukseltebilirsiniz tabii genellikle kasma sorunu sicakliginizdan kaynaklanir termal macun vs. yeni mi?

Laptopu yeni aldım yaklaşık 3 ay falan oldu termal macun yeni olduğunu düşünüyorum.

Oyun içi ayarlara baktınmı peki.

Hepsini yüksek den düşüğe çektim değişiklik olmadı şu an hepsi yüksek de bir de ana menüden grafik ayarları bölümüne girince ana menü kasmaya başlıyor.

Laptopu yeni aldım yaklaşık 3 ay falan oldu termal macun yeni olduğunu düşünüyorum.

Hepsini yüksekden düşüğe çektim değişiklik olmadı şu an hepsi yüksek de bir de ana menüden grafik ayarları bölümüne girince ana menü kasmaya başlıyor.

O zaman GPU Zden isi hedefine bakmani ya da oynadigin oyunun 2050 ekran kartinimi kullandigini bir kontrol etmeni isterim ekran kartini kullanmiyorda olabilir.

O zaman GPU zden isi hedefine bakmani ya da oynadigin oyunun 2050 ekran kartinimi kullandigini bir kontrol etmeni isterim ekran kartini kullanmiyorda olabilir.

Windows'un grafik ayarlarından NFS MW yüksek performans (RTX 2050) seçtim RTX kullandığını düşünüyorum yarın GPU Z ile test etmeye çalışayım inşallah sonucu bildiririm.

1. Adım: Masaüstünde aşağıda arama yerine gel ve “Grafik” yaz, Grafik ayarları çıkacak, tıkla ve gir. Daha sonra oradan NFSMW exe oyunu bul yani, yoksa kendin gözat kısmından oyunun kurulu olduğu dizinden bul. Yüksek performans ya da Nvidia GPU yazar, hangisi varsa işaretle.

2. Adım: Nvidia Denetim Masası (Control Panel) gir. Arama yerine Nvidia yazdın mı çıkar. Oraya girdikten sonra solda 3D ayarları gibi bir şey olacak o sekmeye gel. Geldikten sonra oradan orta kısımda uygulamanı yani oyunun exe dosyasını bul, yoksa gözat kısmından yine aynı şekilde ekle, ekledikten sonra buradan da Harici Nvidia GPU ya da Yüksek Performanslı Nvidia işlemcisi yazar hangisi varsa onu işaretle ve sağ alttan Uygula deyip kapat.

3. Adım: Cihazı yeniden başlat. Ve daha sonra oyuna tekrar gir ve bak. (Cihaz şarjda olsun)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı