Motor vs Araba

Evine gidip ailesi ile vakit geçirmeyi mi? Trafikte bıçaklanıp yerde yardım bekleyene kadar can çekişmek mi? Ya da aptal bir sürücünün size çarpıp yoktan yere sakat kalması mı?
Trafikte neden bıçaklanıyorsun? Yoktan yere sakat kalmayacağınızın hiçbir şekilde garantisi yoktur, araba motor fark etmez. Asıl olay sürücüde bitiyor.

Kankam kendime güveniyorum ailem de güveniyor bana ama dediğin gibi birisi yüzünden bana bir şey olacak diye endişeleniyolrar. Ben de onların hem duygusal hem de maddi olarak zora girmesini istemiyorum. Cidden çok çıkmazda kaldım

Bende ne diyeceğimi bilemedim açıkçası zor bir karar. Eğer canım memleketimin adamını bilmesem motor al geç seviyorsan baskılama duygularını derdim ama yaşadığın şehrede bağlı olarak çok cahil bir trafik mevcut ülkede. Altın elbiseli adamın motor riski ile ilgili yaptığı gazlamalar geldi aklıma🙃

Keyif derken bile hız yapacağınızı tahmin ediyorum. Motor kullanmak ölümle dans etmektir hocam kim ne derse desin 1 yanlış hareketinde direkt ölüyorsunuz neredeyse istediğiniz motorda kağnı gibi giden motorlardan değil Türkiye gibi bir ortamda hiçbir şekilde motor önermiyorum daha gençsiniz gideceğiniz yere 1 saat değil 5 saattede gitseniz yaşamaya hakkınız var aileniz bu acıyı çekmek zorunda değil.

Ailenin bir köşeye koy dostum bu seninle ilgili. Sadece şunu unutma. Öncelik her zaman can güveliği olmalıdır. Arkada nasıl bir acı bırakacağını düşün.
sen bu durumda olsan hangisini tercih ederdin
Bende ne diyeceğimi bilemedim açıkçası zor bir karar. Eğer canım memleketimin adamını bilmesem motor al geç seviyorsan baskılama duygularını derdim ama yaşadığın şehrede bağlı olarak çok cahil bir trafik mevcut ülkede. Altın elbiseli adamın motor riski ile ilgili yaptığı gazlamalar geldi aklıma🙃
Galiba son model sıfır R25 yerine benden yaşlı bi araba gibi görünüyor benim yol. 😔

Arkadaşlar selamlar. Başlıktan da anlayabileceğiniz gibi bir süredir motor almak gibi bir planım var. Alacağım motoru Yamaha R25 olarak düşünmüştüm. Sıfır alacaktım. Kaporası vs. yatırılmıştı. Paranın bir kısmını da babam verecekti. Ancak az önce babamla konuşurken motor almayalım diye bir konuşma geçti. Hani ailem de bayağıdır alacağımı biliyor yani kabul etmişlerdi. Sonra motor yerine az daha para katıp araba alalım diye bir şey dedi babam. Bu da benim kafamı kurcaladı biraz. Motor alacağım diye geçen hafta motor ehliyeti falan almıştım. Ailem tehlikeli, aklımız sende kalır diye motora ön yargılılar. Aktif 1 yıldır 125CC vitesli motor kullanan biriyim ben de. Üniversite öğrencisiyim bu arada ve motoru orada istiyorum. Ama araba olursa motordan farkı ne olur tam kestiremiyorum öğrenci hayatında. Araba da kullanabiliyorum 5-6 yıllık bir tecrübem var. Ama uzakta hangisi daha iyi olur bilemedim. Siz olsanız ne yapardınız? İyi sosyaller.

Motor sürmek bizim ülkemizde biraz tehlikeli çünkü kurallara uymayanlar mı dersin, sinirli insanlar mı dersin, plakasız arabalar mı dersin var oğlu var.

Yıllardır motosiklet sürüyorum, ek olarak ehliyet dersi de veriyorum.

Tavsiyem araba alabilecek bütçen varsa araba al dostum, motor TR'de çok riskli kumardan farksız.

Yoğun trafiğin içinde saatlerce beklemek yerine yanından geçip gitmek cazip geliyor olabilir, eğitimini alırsan virajlarda süzülmek vs anlatılmaz yaşanır şeyler. Kesinlikle motor her açıdan daha zevkli.

Lakin senin veya başkasının yaptığı en en en ufak bir hata bariyerlerde 5 parça olmana sebep olabilir.
Hiçbir ekipman ve eğitim seni kurtaramaz, bu yüzden araba öneriyorum.

O zaman sen neden kullanıyorsun dersen aklı selim biri değilim.

Arkadaşlar selamlar. Başlıktan da anlayabileceğiniz gibi bir süredir motor almak gibi bir planım var. Alacağım motoru Yamaha R25 olarak düşünmüştüm. Sıfır alacaktım. Kaporası vs. yatırılmıştı. Paranın bir kısmını da babam verecekti. Ancak az önce babamla konuşurken motor almayalım diye bir konuşma geçti. Hani ailem de bayağıdır alacağımı biliyor yani kabul etmişlerdi. Sonra motor yerine az daha para katıp araba alalım diye bir şey dedi babam. Bu da benim kafamı kurcaladı biraz. Motor alacağım diye geçen hafta motor ehliyeti falan almıştım. Ailem tehlikeli, aklımız sende kalır diye motora ön yargılılar. Aktif 1 yıldır 125CC vitesli motor kullanan biriyim ben de. Üniversite öğrencisiyim bu arada ve motoru orada istiyorum. Ama araba olursa motordan farkı ne olur tam kestiremiyorum öğrenci hayatında. Araba da kullanabiliyorum 5-6 yıllık bir tecrübem var. Ama uzakta hangisi daha iyi olur bilemedim. Siz olsanız ne yapardınız? İyi sosyaller.

R25 hem diğer 250CC'lik motorlar içinde performans olarak üzmeyen nadir motorlardandır, fakat evet maalesef ülkecek bilinçsizce hareketler eden kişiler çok fazla özellikle bazı ayna kullanmayı bilmeyen, şerit nedir, kural nedir bilmeyen insanlar yüzünden motor kavramı ölüm oluyor bir anda. Yollarımız motorlar için uygunsuz, insanımız da öyle aniden şerit değiştirenler, 3 şeritli yolda en sağdan sola atlayanlar ve dahası, şehir içinde bilinçsiz sulamalar yüzünden birçok kişi direk kayıyor arada denk geliyorum, bitmek bilmeyen yollar... Sağ olsun bazı yollarda o kadar çok kum oluyor ki viraj almaya korkuyorsun çünkü bir çakıl jiletlere girmenize sebep olabiliyor. Aynı şekilde o yolların yanlarda bulunan metaller oraya girerseniz ekipmanınız varsa ya sakat kalıyorsunuz, yoksa sizi kesiyor ya da kırılmadık kemik bırakmıyor, hızınız ne kadar olursa olsun bu durum böyle, en keyifli aktivitelerden olan motor kullanmak aşırı keyifli bir şey fakat ne ülkemizin şartları ne de insanı el veriyor duruma, ne kadar doğru olursan ol durak bilmeyen minibüs, taksitler yolun ortasında adam indiriyor, ayna kullanılmıyor aniden fren yapılıyor, şeridinde dümdüz gitsen bile burada gidilir mi @k diyen türemeler oluyor, hatalı olsa bile atar yapıp üstünüze kıran abiler, vurdum duymaz süren ablalar altında kalsan suçlusu sen oluyorsun. Neyse bu böyle uzar gider yani Türkiye için motor uygun değil evet 0 km R25 bırakıp belki 10 yıllık araba alacaksınız fakat bu bilinçsiz trafiğimizde maalesef hayatta kalma olasılığının en fazla olduğu araç araba oluyor işin sonunda. Motor özgürlüğü yansıtır benim gözümde rüzgarı hissetmesi bile apayrı bir his, motor sürmek isteyen adam trafiği okuyacak, kimin m@l kimin normal bir sürücü olduğunu anlayıp öyle hareket edecek çünkü hastane kapısından girince her şey bitmiş motorun pert olmuş oluyor.

Yıllardır motosiklet sürüyorum, ek olarak ehliyet dersi de veriyorum.

Tavsiyem araba alabilecek bütçen varsa araba al dostum, motor TR'de çok riskli kumardan farksız.

Yoğun trafiğin içinde saatlerce beklemek yerine yanından geçip gitmek cazip geliyor olabilir, eğitimini alırsan virajlarda süzülmek vs anlatılmaz yaşanır şeyler. Kesinlikle motor her açıdan daha zevkli.

Lakin senin veya başkasının yaptığı en en en ufak bir hata bariyerlerde 5 parça olmana sebep olabilir.
Hiçbir ekipman ve eğitim seni kurtaramaz, bu yüzden araba öneriyorum.

O zaman sen neden kullanıyorsun dersen aklı selim biri değilim.
Herkesin anormal olduğu bir yerde bizim de normal olmamız çok akıl işi değil zaten hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı