Motor vs Araba

Bu bütçede alacağınız arabadan hayır gelmez. Sorunun cevabı tabii ki araba ama millette sanırım birkaç milyonluk arabalar olduğu için direkt olarak kendi arabasını düşünerek araba demişler. Bu bütçede gerçek anlamda araba diyebileceğiniz bir şey alamazsınız. En kötü ihtimalle 500 bin TL bütçeye ihtiyacınız olacak. Ben motor almanızı öneriyorum. Ama pahalı ekipmanlarla ve dikkatli bir şekilde sürmeniz gerekiyor. Bundan kastım maganda gibi sürerek ölen çok fazla motorcu var. Kendilerini bir şey sanıp deli gibi hız yapıyorlar ve düzgün sürmeyerek ölüyorlar. Çoğu motor ölümü de yetersiz ekipmandan kaynaklı. Örnek olarak kask bile takmadan yola çıkan birini düşünün. Bu kişi araba ehliyetiyle motor sürsün ve saçma sapan kaza yapıp ölsün. Akrabalarının tamamı motorla kaza yaptı öldü. Motor çok tehlikeli diyecektir. Ama hiçbir akrabası kaskı var mı ya da adamakıllı motor sürmeyi biliyor mu diye bakmaz. Elbette hiçbir kusuru olmadan ve yeterli ekipman ile hayatını kaybeden motorcular da var. Aea gibi mesela. Kask olarak 20 bin TL üstü bütçe ayırmanız gerekli. Arai Shoei ve shubert markalarına bakabilirsiniz. Eldiven de çok önemli.

Motoru ne kadar iyi sürersen sür can güvenliği diye bir şey yok. Magandanın biri sarhoş olup sürer hız yapar. Size çarpsa zaten direkt tahtalı köye gidersiniz. Dışarıda ki bu magandalar olmasa bile tehlikeli zaten. En ufak yol bozukluğunda bile dengenizi bozabiliyor. Araba trafikte tıkanır, benzini vs. masraflı ama en azından daha güvenli ve konforlu.

Şu anki aktif kullanığım motorda henüz bir düşmem veya kazam olmadı kednini bilirsen sıkıntı çıkacağını ben de düşünmüyorum.

Motor da kaza yapmadiysaniz şanslısınız ama küçük bir hata da canını riske atacağını göze alarak motor al ne usta motorcular geçip gitti hepsi şimdi mezarda yol tartışması yüzünden ölen evine ekmek götüren kuryeler mi dersin şeridi ortalayarak giden motora selektör atıp yoldan çıkmasını isteyen sürücü mü dersin var da var motor da hız tutkun varsa bu tutkundan vazgeç derim en azından sürekli kuralında sür bende motor almak istiyordum barkın bayoğlu'nu tanırsın (altın elbiseli adam) onun sıkı takipçisiydim bayağı motora sarmıştım ama ölümüyle motordan vazgeçmem bir oldu karar senin.

Hocam motor %70 hobidir eğer bagaj derdiniz yoksa ve tek başınıza kullanacak iseniz kesinlikle motosiklet derim evet tehlikelidir ancak o tehlikeyi eğitim alarak minimuma indirgeyebilirsiniz araba kadar güvenli olmayacaktır ama çok keyiflidir şahsen herkesin hayatında en az bir kere motosiklet kullanmasını öneririm.

Bu motor muhabbeti tamamen ekonomi ile alakalı. Bkz. Hindistan. Sıfır bir araç almaya param yetmediği için ben de sıfır bir motor aldım. Benim motorun parasına çöp tenekesi tofaş bile yok artık. 24 yaşıma geldim hala kendime ait bir aracım yoktu mecbur kaldım. Acil durumda arkadaştan, akrabadan araç istemek zorunda kalmayı bilmeyen kimse bunu anlamaz. Toplu taşıma desen zaten tıklım tıklım her türlü pislik var. Sana motor al demiyorum ama araba alacaksan da ver parayı sıfırını al. Bak iyisini değil sıfırını. Yap 50.000km sat yeniden sıfır bir araba al. En güzeli bu şekilde. Başın ağrımadan bin.

10 dakika süren yere 12 dakikada gitmek mi yoksa 1 saat trafikte sıkışıp 200 lira benzin yakarak gitmek mi? Tercih senin.
Bu nasıl düşünce tarzı ya? Kahkaha attım. O halde sana bir kaç etken sayayım. Motorla giderken sürücünün önünü kapattığınız için size gıcık olup çarpıp sakat kalmanız mı? Yoksa soğuk hava ve yağışlı hava da üstü açık bir motor da olmak mı? Yoksa arabayla gitmek mi? Motora bindiğimde kendimi daha özgür daha iyi hissettim fakat bunları hissederken bir yanda düşersem neler olur diye de düşündüm. Araba daha mantıklıdır.

Arkadaşlar selamlar. Başlıktan da anlayabileceğiniz gibi bir süredir motor almak gibi bir planım var. Alacağım motoru Yamaha R25 olarak düşünmüştüm. Sıfır alacaktım. Kaporası vs. yatırılmıştı. Paranın bir kısmını da babam verecekti. Ancak az önce babamla konuşurken motor almayalım diye bir konuşma geçti. Hani ailem de bayağıdır alacağımı biliyor yani kabul etmişlerdi. Sonra motor yerine az daha para katıp araba alalım diye bir şey dedi babam. Bu da benim kafamı kurcaladı biraz. Motor alacağım diye geçen hafta motor ehliyeti falan almıştım. Ailem tehlikeli, aklımız sende kalır diye motora ön yargılılar. Aktif 1 yıldır 125CC vitesli motor kullanan biriyim ben de. Üniversite öğrencisiyim bu arada ve motoru orada istiyorum. Ama araba olursa motordan farkı ne olur tam kestiremiyorum öğrenci hayatında. Araba da kullanabiliyorum 5-6 yıllık bir tecrübem var. Ama uzakta hangisi daha iyi olur bilemedim. Siz olsanız ne yapardınız? İyi sosyaller.

Şimdi hocam burası Türkiye'siz motoru iyi sürersiniz hata sizde olmayabilir Allah korusun ama siz adam gibi yolunuzda giderken karşı taraf hatalı bir şey yaptı kaza oldu arabadakilere bir şey olmayabilir ama motorda ölme ve sakat kalma oranınız çok yüksek veya aniden tekeriniz patlasa arabadaki gibi olmaz çünkü motor 2 teker bir anda patladığı zaman kontrolü sağlamanız aşırı zor ben motor taraftarı değilim bu arada bütçeniz ne kadar iyi bir araba almayı düşünebilirsiniz.

Bu arada ben büyük araç sevmiyorum sedan bile büyük geliyor gibi düşünceleriniz varsa coupe tarzı sportif bir araç alabilirsiniz ve dediğim gibi motor tehlikeli ayrıca uzun yola gidemezsin kolunuz bacağın'ız mahvolur ama arabada yayılarak rahat rahat gidersiniz sonra isterseniz bir yere çeker koltuğu yatırır dinlenirsiniz ama motorda öyle şansınız yok maalesef.

Son düzenleme:
Bu nasıl düşünce tarzı ya? Kahkaha attım. O halde sana bir kaç etken sayayım. Motorla giderken sürücünün önünü kapattığınız için size gıcık olup çarpıp sakat kalmanız mı? Yoksa soğuk hava ve yağışlı hava da üstü açık bir motor da olmak mı? Yoksa arabayla gitmek mi? Motora bindiğimde kendimi daha özgür daha iyi hissettim fakat bunları hissederken bir yanda düşersem neler olur diye de düşündüm. Araba daha mantıklıdır.
Artısı eksisinden fazla. Tam ekipmanlı birisi soğukta üşümez. Bu kadar fazla korkuyla yaşanmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı