Motora 125 CC racing ile baslamak

Zwonfelf

Centipat
Daha fazla  
16 yasinda A1 ehliyeti alacağım. Maximum 125 CC surebiliyoruz. Naked motorlari sevmiyorum, Sport'larin tipi cok hosuma gidiyor. Sizce ilk olarak Sport'la baslanir mi? Aklimda R125 var hayalim ve sevdigim marka Yamaha.

125CC'de teknolojik ve marka farkı dışındaki tek önemli fark oturuş pozisyonu.

Scooter rahat ve az rüzgar alır.
Commuter-naked orta-az rahat ve çok rüzgar alır. Ön cam yükseltilirse rüzgar daha az alır ama bir scooter gibi olmaz.
Racing az rahat ve orta rüzgar alır (otururken motora yattığınızı varsayarsak).

Racing özelinde konuşursak, keyif işi tabii. Bir şey diyemem ama bence rezil bir oturuş pozisyonu onlarınki. Siz bilirsiniz. Bütün motorlar sürülüyor, o da sürülür. Bir şey olmaz ama rahat bir motora bindiğiniz zaman kendi motorunuzdan -bence- soğursunuz.

Son düzenleme:
16 yasinda A1 ehliyeti alacağım. Maximum 125 CC surebiliyoruz. Naked motorlari sevmiyorum, Sport'larin tipi cok hosuma gidiyor. Sizce ilk olarak Sport'la baslanir mi? Aklimda R125 var hayalim ve sevdigim marka Yamaha.
Cbr tarzi parcasi cok ve ucuz motorlarla baslamak daha mantikli olur hocam.

Racing özelinde konuşursak, keyif işi tabii. Bir şey diyemem ama bence rezil bir oturuş pozisyonu onlarınki. Siz bilirsiniz. Bütün motorlar sürülüyor, o da sürülür. Bir şey olmaz ama rahat bir motora bindiğiniz zaman kendi motorunuzdan -bence- soğursunuz.
Bunun altına nasıl imza atabilirim? Bence de racing çok saçma. 1000cc ve altında bir iki model hariç çok çok kötü. Hele de 125-250 sınıfı. Naked için bile yavaş sayılacak hızlarda bel koparan pozisyonda gitmek rezillikten başka bir şey değil.

Eğer 250+ hızlara çıkan bir motorunuz yoksa racinge gerek yok. O hızlarda ufak saptırıcılarla naked üzerinde de duruluyor.

Bunun altına nasıl imza atabilirim? Bence de racing çok saçma. 1000CC ve altında bir iki model hariç çok çok kötü. Hele de 125-250 sınıfı. Naked için bile yavaş sayılacak hızlarda bel koparan pozisyonda gitmek rezillikten başka bir şey değil.

Eğer 250+ hızlara çıkan bir motorunuz yoksa racinge gerek yok. O hızlarda ufak saptırıcılarla naked üzerinde de duruluyor.

Hocam ilk naked alip surekli al sat yapmak var aklimda.

Al sat yapacaksan tavsiyem scootermış, nakedmış hiç bakma. Honda'ya da Yamaha al. Diğer markalar çok zor satılıyor ve değerinde gitmiyor. Mesela bir PCX kadar hızlı satılacak bir motor bilmiyorum ben.

Hocam aklimda MT125 var ilk motor olarak.

Al sat yapacaksan tavsiyem scootermış, nakedmış hiç bakma. Honda'ya da Yamaha al. Diğer markalar çok zor satılıyor ve değerinde gitmiyor. Mesela bir PCX kadar hızlı satılacak bir motor bilmiyorum ben.

Sonrasinda 1-2 ay binip satim R125 alacağım veya Suzuki GSX-R125

Hocam aklimda MT125 var ilk motor olarak.

Sonrasinda 1-2 ay binip satim R125 alacağım veya Suzuki GSX-R125
125cc sınıfı için para kaybetmek olur bence. Gereksiz. mt125 alacaksan 2 sene kullan, a2 alınca düzgün bir 250cc alırsın mt25 ya da cb250r gibi. Onu kullanır ya da al sat yaparak cb500r'a çıkmaya çalışırsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı