Motorsiklet mi Scooter mı?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Motora başlamak istiyorum lâkin daha önce hiç 2 tekerli araç tecrübem olmadı. İlk başta scooter alıp 1-2 sene onda alıştıktan sonra motorsiklete geçmek mi mantıklı yoksa direkt motorsiklet almak mı? Motorsiklek olarak aklımda Honda CBR 125-150RR vardı ama başlangıç için 130 kiloluk bir motor almak akıl kârı değil gibime geldi. İlk başta 1-2 sene scooter kullanıp 2 tekerin sürüş kabiliyetini kavradıktan sonra Honda CBR geçesim var. Yıllardır motor kullanan arkadaşların tavsiyelerini duymak isterim. Scooterdan kastığım bunun gibi olanlar;
1600279540885.png

1600279499481.png

Öncelikle şehir içi kullanacaksan eğer şehrin trafiğini kavraman lazım her konuda. Motoru son süraat sürmeden önce mahallede, mümkün olduğunca boş otobanda 3-4 vitesde 3-4 ay kullanarak kendini trafiğe hazırla, trafikde sürdükten sonra uzun yola hayli çıkarsın.
Başlangıç için ise CBR 125R gayet de uygundur. Boyunuz uzunsa tabi.

Ben hayatımda motosiklete artçı olarak dahi binmemiştim. Arkadaşımın 50 CC motosikletini görünce heves edip, o hafta ehliyet kursuna yazıldım. İlk motosikletim Pulsar NS 200 oldu. Oldukça da memnunum.
Başlangıç için 200-250 CC ideal bence. Hem bakım maliyeti uygun hem de yakıtı. Ancak ben acemi olduğum için granajı bulunan bir motosiklet yerine naked bir model tercih ettim. Size de aynısını tavsiye ederim.
İkinci önerim ise önce ekipmanlarınızı alın, kalan paranızla motosiklet bakın. Mont, kask, pantolon, eldiven, bot çok önemli.
Bir de CBR 125-250 gibi motosikletlerden uzak durun temizini bulmanız imkansız gibi bir durum, alırsınız elinizde kalır. Unutmadan motosiklete yıllarını vermiş abilerimizin bulunduğu bir forum var, motosiklet.net orada da bir konu açıp yorumlarını alabilirsiniz.

Hocam motora yeni başlayan birisi temiz veya sıfır motor almasın zaten, çünkü yeni başlamış, çizecek düşürecek vesaire o motora yazık olacak zaten, ayrıca başlangıç için 250 CC ideal değil, insanlar genelde gazı açıyor sürekli.
Hocam çevrenizde nasıl motosiklet kullanan insanlar var bilemiyorum ancak ben yeni başlayıp düşe kalka öğrenen birine denk gelmedim henüz. Üyesi olduğum motosiklet kulübünde de yeni başlayıp düşen, düşürene denk gelmedim. Hepimiz insanız elbette böyle şeylerin olma ihtimali vardır acemilikte ancak dediğim gibi düşük ihtimaller bunlar. Hele ki iyi bir eğitim aldıysanız. Sonuçta otomobil ehliyeti aldığımızda da bu çocuk yeni kesin kaza yapar araba vermeyelim demiyor kimse. Ayrıca sıfır motosikleti ben de risk olarak görüp satın almadım, almayı da önermem ancak motosikletin temiz olması şart. Aksi halde arkadaş motosiklet servisindeki ustalarla haftada bir, iki kere çay içebilir. Ben 2016 model 8000 KM'de bir motor aldım mesela. Çevremde bu işten anlayan insanlara ve tanıdık bir ustaya gösterdim. Arkadaşa da aynı şeyi tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı