Motosiklet A2 ehliyet sınavından kaldım

Tufur

Centipat
Katılım
11 Ağustos 2022
Mesajlar
466
Makaleler
1
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar A2 sınavından kaldım yeniden girmek için direksiyon harç ücreti 750TL sanırım bana 2000TL fiyat çekti sürücü kursum. Sanırım bu fiyata tekrar eğitim dahil ben eğitime 1250 vermek zorunda mıyım 2saatlik ders almak zorunluymuş sanırım kaldığım için, bilen biri ne yapmam gerektiği konusunda aydınlatabilirse sevinirim.
Basit bir hatadan kaldığım için 750 koymazda 2000 koyuyor biraz.
 
Yok engel yerinde sarı çizginin sonunda mavi nokta var bizde, YouTube'dan örnek aradım atmak için 1 tane örneği yok. Sarı çizginin bitimindeki mavi noktaya deyip engeli aşıp tekrar sonraki noktaya değmek lazımmış. Bizim parkurdada mavi çizgiler serbest alan git, genişten dönebileceğin parkurun uç çizgileri, doğal olarak bende şöyle düşündüm eğer bu mavi noktaya girersem önümdeki araca çok yaklaşmış olurum bırakırlar, sarı çizgi biter bitmez engeli aşıp yola devam etmeliyim.

Videolardaki gibi 5le 10lada yapmadım gerçekçi olsun diye 20 ile yaptım ben sürerken ulan şov yapiyoruz hadi gene iyiyiz triplerindeyim herif uyuzluk peşinde.

Aynı hocayla bitince konuşmaya gittim mavi nokta YouTube'da yok benden sonrakilere söyleyin lütfen diye adam bana diyoki senin sürüşün güven vermiyordu sekizi çizerken düşecek gibi oldun. La ben sekizde yarım debriyaj bile yapmadım 2.viteste döndüm çıktım hiç de düşecek gibi olmadım.

Velhasıl kelam embesilin birine denk geldik ve 2000TL durduk yere gitti.
 
doğal olarak bende şöyle düşündüm

Direksiyon sınavında düşüneceğin tek şey sürücü kursunun sana ezberlettiği parkuru tamamlamak. Maalesef bilgi yetersizliğinden kalmışsın. Bu senden değil de sürücü kursundan kaynaklı büyük ihtimalle sana noktası noktasına ne yapman gerektiğini aktarmaları lazımdı. Yapılabilecek bir şey yok maalesef. Tekrar geçmiş olsun.
 
Bana parkur 1kez anlatıldı onda da üstüne basa basa söylemediğine eminim ama hatırlar gibiyim hızlı hızlı anlatırken söylediydi, benim de bademcikler şiş öksürmekten yırtılıyorum ilaçla yaşıyorum o sıra. Ben eğitmenin önünde toplamda 4 5 saat sürdüm bir kez olsun beni uyarmadı bak burayı yanlış yapıyorsun diye.

Üstelik bu uygulama 6 ay önce filan gelmiş sanırım diğer gözetmen söylediydi, yeni gelmiş bir uygulama hiçbir yerde videosu yok.
Ben yavaşta değil gereken hızda gelip engelimi aşmışım şimdi sen elini vicdanına koy söyle o mavi nokta inisiyatif alınmayacak bir şey mi veya ben engeli aşma görevini yapamayan biri miyim?

Bu senden değil de sürücü kursundan kaynaklı büyük ihtimalle sana noktası noktasına ne yapman gerektiğini aktarmaları lazımdı.

Benim eğitimin gününü değiştirdiler sınavdan bir gün önceye aldılar, gittim gene parkur çalışmakla başladık trafiğe çıkmiyoruz mu dedim senle trafiğe çıkmadık mı zaten diyor, yani şikayet etmek istemiyorum durumdan ama siz sordukça bak neler yaşamışım insanın asabı bozulmuyor değil.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı