Motosiklet mi bilgisayar mı alınmalı?

Katılıyorum. Milyon dolarları olan (parayı yiyecek imkan çok ama PC başındalar) futbolcular bile saçma sapan (bana göre) birkaç oyun için asosyal hale düşmüşken milletin zevkini sorgulamak ve değiştirmek kimseye düşmez.

İmkan çokken yememek en saçma durum bence. :D Yani evet PC oyun güzel etkinlikler ama dışarıda da bir hayat var ve ne kadar paran varsa o kadar güzel dışarısı. Her şeye doyup dönüyorlarsa bilemem ama 25 yaşında bir insan neye doymuş olabilir ki? :D

Diyelim ki arkadan birisi size çarptı. Ne kadar dikkatli de olsanız bu başınıza gelebilir. Arabanız varsa yaşama ihtimaliniz yüksek ancak motorda hiç şansınız yoktur. Bir araba size ufaktan da olsa motor olduğu için direk çarparsınız. Ülkemizde çoğu insan araba ve motor sürmeyi bilmediği için ve garip kullandıkları için motor çok riskli. Biz boşuna söylemiyoruz.

Diyelim ki arkadan birisi size çarptı. Ne kadar dikkatli de olsanız bu başınıza gelebilir. Arabanız varsa yaşama ihtimaliniz yüksek ancak motorda hiç şansınız yoktur. Bir araba size ufaktan da olsa motor olduğu için direk çarparsınız. Ülkemizde çoğu insan araba ve motor sürmeyi bilmediği için ve garip kullandıkları için motor çok riskli. Biz boşuna söylemiyoruz.

O zaman bisiklet de sürmeyelim ya da yürümeyelim. Millet bisiklet süremiyor diye (araba, motosiklet gibilerini de süremiyorlar diye). Bence mantıklı olmayan bir fikir. Türkiye'yi yönetemiyorlar diye yaşamayalım. Sizin mantığınızla yanlış mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman bisiklette sürmeyelim ya da yürümeyelim millet bisiklet süremiyor diye (araba, motosiklet gibilerini de süremiyorlar diye) . Bence mantıklı olmayan bir fikir. Türkiye' yi yönetemiyorlar diye yaşamayalım sizin mantığınızla yanlış mıyım?
Bisiklet ile arabaların olduğu yoldan süremezsin. Zaten bisiklet için bu yasak. Bisiklet yolları var hani mavi bir yol hiç duydunuz mu?

Bisiklet ile arabaların olduğu yoldan süremezsin. Zaten bisiklet için bu yasak. Bisiklet yolları var hani mavi bir yol hiç duydunuz mu?
Belediyemiz belki bunu yapmak için uğraşmıyordur ya da olanlar bana tam 4km uzaktadır (ki merkezde yaşıyorum) bunları yok sayamazsınız.

Bisiklet yolu olmayan yerlerde, bisikletler en sağ şeriti yasal olarak kullanabilir. Emniyet şeridinden bahsetmiyorum.

"Madde 46: Karayolunda en sağ şeridi kullanır ve diğer taşıtlar ile aynı sorumlulukla hareket eder.

Şehir içinde ve şehirlerarası yollarda (otobanlar haricinde) bisikletler, yolun sağ şeridini kullanma hakkına sahiptirler. Motorlu taşıtlar, sağ şeritte seyreden bisikletlere saygı göstermek mecburiyetindedirler. Hızı ne kadar yavaş olursa olsun takip mesafesine aykırı şekilde bisiklete yaklaşmak,korna çalmak ve tacizkar tavırlarda bulunmak doğru değildir. Aynı şekilde bisikletliler de yolun sağ şeridinde, trafik kurallarına uygun bir şekilde ilerlemekle yükümlüdürler."

Belediyemiz belki bunu yapmak için uğraşmıyordur ya da olanlar bana tam 4km uzaktadır (ki merkezde yaşıyorum) bunları yok sayamazsınız.
Kaldırımdan gidemez misin?
Bisiklet yolu olmayan yerlerde, bisikletler en sağ şeriti yasal olarak kullanabilir. Emniyet şeridinden bahsetmiyorum.
Bende tam da araştırırken onu gördüm. Teşekkürler.
Malatya' da emniyet şeridi bile yok bırakın bisiklet yolunu. İşte bunu millete anlatamıyorsunuz. :D
Emin misin?

Kaldırımdan gidemez misin?

Emin misin?
1. sorunuzun cevabı olarak çevre yolunda belli bir kısma kadar kaldırım var ondan sonra yok, size şöyle betimleyeyim yol bitince direk istinat duvarı başlıyor (Onu da yol yapıldıktan 7 yıl sonra çökünce yapmayı akıl ettiler. ) yani kaldırım veya emniyet şeriti yok.

2. sorunuza gelirsek emniyet şeriti sadece Kayseri ve Gaziantep yolu üzerinde var, doğuya giden yollarda yok veya olan kısımda bir aracın sığacağından baya küçük.

Edit: Fotoğrafta tam görünmesede ileride kaldırım bitiyor.
Edit 2: Yolun devamının tam birleşimi olmasa da bulunan yerde de göründüğü üzere ne kaldırım, ne de emniyet şeriti var.

Dosya Ekleri

• 1604229734922.png
    1604229734922.png
    438,9 KB · Görüntüleme: 34
  • 1604229845937.png
    1604229845937.png
    472,8 KB · Görüntüleme: 31
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı