Mpow Air Pro İncelemesi

  • Konuyu başlatan Quanic
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 143
  • Görüntüleme 19B
Merhabalar arkadaşlar. Bu gün aşırı memnun olduğum bir satın alımdan inceleme yapmak üzere buradayım. Bu gün burada bana eşlik eden ürün Mpow Air Pro modeli. Kendisi Fury X'in abartısız 2 kat geliştirilmiş hali diyebilirim. Hala böyle bir ürünün mevcut olduğuna şaşmaktayım. Buna ben 315 TL verdim ve hiç pişman değilim. Downgrade yiyeceğim derken bazı konularda upgrade oldu kendisi. 16 TL de vergisi çıkmıştıEksileri biraz var tabii ancak bu fiyat için kesinlikle görmezden gelinebilecek şeyler bunlar. Bu karşılaştırmada genel görüşlerimden, kulaklık hakkımdaki yorumumdan, artılarından ve eksilerinden, Corsair Void Pro, Cloud 2, Jabra move style Edition ve normalde yetişemeyeceği için adaletsiz olacağını düşünsem de denemem üstüne Marsahll mid ile karşılaştıracağım. Fotoğraflar kalitesiz bir kamerayla ve masamda yer olmadığı için yatakta çekilmiştir. Battaniye falan gözüküyorsa sorgulamayın napıyor bu adam diye. Neyse fazla uzatmadan başlayayım.

Bu gün konuğumuz Mpow Air Pro Modeli:
Başlamadan önce şu kargocu abilerimizin hepsine çok çok teşekkür etmek istiyorum. Rezilliğinizi kutlarım. Aferin ülkenin kahramanları çok mükkemel bir iş çıkardınız... Hepinizden nefret ediyorum. Bu kutuyu kim niye teslim alır LAN! Kırıldı sandım kulaklık. Almadan önce kavga çıkarıyordum birine dalacaktım vallahi. Küfür etmemek için zor tutuyorum kendimi. Keşke o tokadı çaksaydım adama orada...
1614866711253.png


IMG_20210304_164157.jpg


IMG_20210304_164202.jpg
Öncelikle genel özellikleri olarak kutu içeriğinden başlayayım. Kutusunun içinden balonlu poşetin içinde kulaklığımız, kalitesiz bir Micro USB şarj kablosu, gayet uzun ve örgülü bir 3.5mm jack kablosu ve garanti belgesiyle stickerların olduğu bir poşet geliyor.
IMG_20210304_164246.jpg
Kulaklığımız görünüş olarak HyperX Cloud 2'nin neredeyse birebir kopyası diyebilirim. Birkaç küçük ekleme ve çıkarıların şeyler var ancak onlar da telif hakkı için sanırım. İnternetten araştırdım ancak kulaklık Takstar'a ait değil yani official bir paylaşım yok boşuna heveslenmeyin. Ayrıca eski sürümlerinde olduğu gibi mikrofon çıkarılabilir değil. Eksi kısmına yazacağım ancak böyle olmasının sebebi çıkarılan mikrofonun algılanmaması sorunuymuş. 3 saat arkadaşlarla Discord'da kaldım ve tüm evi gezdim böyle bir sorunla karşılaşmadım. Detaylara sonra değineceğim. Kulaklığın kafa bandındaki Mpow yazısı kabartmalı gibi hissettiriyor ve çok hoş bir görüntüsü var. Kulaklığın kendi kalitesine gelirsek metal zaten metal gayet dayanıklı ve sağlam. Kafa bandını bayağı esnettim ve gayet rahat esneyebiliyor. Kırılma hissi veya dayanıksız hissi yok. Void daha çok esniyordu ama olacak o kadar. Sürücülerin bağlandığı yerler plastik ve kalitesi öyle mükkemmel değil. Sıradan bir plastik sadece. Sürücülerin metale bağlandığı plastik farklı bir malzemeden ve kalanından daha kaliteli içiniz rahat olsun kopmayacaktır. Öyle bir Cloud 2 hissi yok ancak öyle hemen dokundum kırıldı tarzı da değil. Orta bütçeli gibi daha çok. Fiyatı için iyi bile. Bu fiyata olan Gamepower'lar oyuncak gibi hissettiriyordu. Suni derisi öyle hemen soyulacak gibi değil ve 6 saattir takılı olmasına rağmen kulaklığı kafamda hissetmiyorum neredeyse. Ter veya ağrı da yapmadı. Void ile kafa kafaya şimdilik ancak asıl rahatlık testi +12 saatte başlayacak benim için. Gece saatlerinde güncelleme yapacağım. Padleri çok rahat ve yumuşak. Belki kafa padi daha yumuşak olabilirdi ancak sağlık olsun demek lazım. Ne verdik de ne bekliyoruz ki. Zaten şimdiden Cloud'dan daha rahat bu eleman. Mikrofonun plastiği fazlasıyla kalitesiz hissettiriyor. Bükerken bir tuhaf oluyorum. Sanki böyle bir silikon hissi var bir tuhaf oldum. Nasıl tanımlarım bilmiyorum ancak kurbağayı elinize almışsanız bilirsiniz. Aynı derecede kayan ama ıslak veya yağlı olmayan bir plastik. Ne kullandınız ki buna?
1614867346017.png


IMG_20210304_164306.jpg
.
Kulaklığımızın mikrofonu yukarıda bahsettiğim gibi çıkarılabilir değil. Kulaklığın sol kısmında işlevli birkaç tuş ve fonksiyonlar bulunmakta. Mikrofon susturma tuşu mikrofonun hemen üstünde ve elim daha alışamadı. Mikforonu kapattığınıza dair bir ses geliyor ancak kapalı olduğunu bildiren bir ışık yok. Her seferinde iki üç kez basarak anlamaya çalışıyorum kapalı olup olmadığını. Void Pro'dan geçtiğim için bu lükse biraz alışmıştım. 1 haftaya buna da adapte olurum herhalde. Mikrofonun altında hemen 3.5mm portu bulunmakta. Kendisiyle gelen kablo ile her cihaza bağlayabiliyorsunuz. 3.5mm ses kalitesi kendisinin dongle ile bağlandığındaki kalitesiyle alakası yok. Eğer kablolu kullanım veya telefon için falan alacaksanız almayın buna değmeyecektir. 3.5mm portumuzu hemen altında Micro USB şarj soketi karşılıyor. Yanında verilen kablo o kaygan tuhaf malzemeden. Tutar tutmaz elimden attım ben. Kendi kablosunu kullanmayacağım. Sokete biraz bastırdım kabloyu oynattım falan ama gayet sağlam yapılmış bu noktaya devasa bir artı verebilirim. Uzun süre sorun çıkarmayacaktır. Hemen arkasında güç tuşumuz bulunuyor. Mikrofon tuşundansa daha kalitesiz bir basım hissi var ve tam olarak basıp basmadığınızı anlamıyosunuz. Kulaklığa konulan ufak bir mavi ışık olmasa ben bastım demezdim. Çok sorun değil zaten şarjı uzun gidecek gibi. Güç tuşumuzun hemen arkasında da Windows sesinden bağımsız bir ses ayar tekerleği var. Hissi güzel ve metal gibi. Tactility olarak tatmin etti. Şu sınırsız dönenler yerine belli bir yerde duranlardan koymuşlar. İlk çevirişimde sert itip bir takılınca tuhaf olsam da alıştım diyebilirim.
IMG_20210304_164322.jpg


IMG_20210304_164330.jpg
Şimdi gelelim ses kalitesine. Ses kalitesi olarak kendisi beni gerçekten etkilemeyi başardı diyebilirim. Müziklerde her şey gayet dengeli ve ses kalitesi Void Pro'dan müzik olarak çok önde ve Cloud 2'nin bir tık önünde. Aşağıda zaten puanlama şeklinde bir karşılaştırma yapacağım. Kulaklığın son sesi çok çok yüksek ve sağır edecek düzeyde. Orta boy hoparlor kadar ses veriyor. Menzili benim tüm evi gezmeme yetti kapının önüne çöp atmaya çıktım ve hala hiçbir kesinti yoktu. Kulaklığın üzerindeki sesi %100 yapınca çok çok ufak bir dipses var ancak kasamın sesinden bile kısık ve başka odaya gidince anca duyduğumu fark ettim. Kulaklıktaki ses tekerleği üzerinden çok az kıstığımda tüm dipses geçti. Hala sesi çok yüksek ve Windows üzerinden %10 ve YouTube'da en kısıkta duruyor kendisi. Üstelik hala çok yüksek. Oyunlarda diğer kulaklıklarım olan Cloud 2'den ve Void Pro'dan bir tık daha kötüler. Pek fazla 7.1 deneyimi sunmuyor. Sunuyorsa bile ben anlayamadım. Ancak müzik ve ambiyans konusunda kendisini fazlasıyla öne çıkarıyor kendisi. Animelerin içinde hissettirip sesinin yüksekliğinin avantajıyla üst müzik kulaklığı rakiplerine göre bir tık öne çıkıyor. Bassların kafamı sallamasını seven ama midlerin boğulmasından nefret eden biriyim ve bassları çok güzel titretirken midlerde en ufak boğulma olmuyor. Ses kalitesinde de genel rahatlıkta da bayağı iyi kendisi. Ancak boynuma astığımda çok rahatsız ve mikrofona dokunmak bile istemiyorum. Çok tuhaf bir hissi var midem bulandı resmen. Menziline gelirsek tüm evi gezdim hatta dışarı çıkıp evin hemen ötesindeki çöpe çöpü çıkardım tık demedi. Daha ne kadar bilmiyorum ancak arabaya bindiğimde içinden çekmiyordu. (ev zemin kat) Mikrofonundan bahsedeceksek ben çok beğendim. Sesimi olduğu gibi iletiyor ve eski modellerdeki bağlantı kopma veya gecikme gibi bir şey olmadı. FPS oyunlarda da hiçbir gecikme hissetmedim. Kabloludan farksız diyebilirim. Ancak kulaklık biraz fazla ses alıyor. Salondaki televizyonu almıştı stok ayarıyla. Uygulama üzerinden hem kulaklığa hem mikrofona güzel bir ayar çektim. Hazır profillerdeki Metal ayarına düştüm diyebilirim. Fiyatından çok çok daha fazlasını hak eden bir kulaklık. Türkiye'de 800'e satılan versiyonunun bundan kötü olduğunu düşünürsek kesinlikle değer. Fazla uzatmadan karşılaştırmaya geçeyim:
(Özellikler 10 üzerinden değerlendirilip kişisel görüştür. Müzik zevkim herkesle uymayabilir. Bilgi vermesi amacıyla yazıyorum.)
*Corsair Void Pro
-HyperX Cloud 2
%Jabra Move style Edition
&Marshall mid
+Mpow Air Pro


Oyun performansı (Ses kalitesi): *8 / -8 / %3 / &6 / +5
Oyun performansı (7.1): *9 / -6 / %2 / &2 / +5
Anime performansı (Konuşmalar/efektler): *5 / -5 / %5 / &8 / +9
Anime performansı (Ortam/partikül sesleri): 5* / -5 / %7 / &8 / +7
Müzik performansı (Lofi): *4 / -5 / %8 / &10*** / +9
Müzik performansı (Chill trap): *4 / -4 / %6 / &10 / +9
Müzik performansı (Metal): *2 / -1 / %6 / &10** / +8
Müzik performansı (Rock): *2 / -2 / %6 / &10** / +10
Müzik performansı (Jazz ama pek anlamam ben ondan): 7* / -7 / %7 / &8 / +7
Rahatlık (Uzun Süreli): *10*** / -7 / %1 / &(-10) / +10
Rahatlık (Kısa Süreli): *10 / -9 / %3 / &3 / +10***
Rahatlık (Boyunda): *1 / -6 / %7 / &10 / +0
Kulağı serin tutma: *9 / -9(kumaş pad) 6(deri pad) / %6 / &1 / +7
Menzil: %3 / &5 / +10***
Batarya (test edilmedi verilere göre yazacağım) %7 / &10 / +6
Mikrofon: *9 / -5 / %1 / &3 / +8
Malzeme kalitesi: *7 / -9 / %5 / &9 /+5

Karşılaştırmada aklıma gelenler şimdilik bunlar. Daha başka bir sorunuz olursa rahatlıkla cevaplarım. Şimdi ise genel artı ve eksilerine gelelim. Aklımda olanları yazacağım sadece. Sorularınızı alabilirim.

Artıları:
-Sevenler için sesi çok yüksek ve hoparlor olarak kullanılabilir.
-Ses kalitesi bir oyuncu kulaklığı gibi değil de hibrit bir kulaklık gibi ve müziklerdeki performansına bayıldım 😍😍😍
-Kablosuz ve oldukça hafif. Taşınması ve takması kolay
-Şarjı 6 saate rağmen tık demedi. Daha da gidecektir.
-Mikrofonu oldukça kaliteli. Sesi temiz ve net iletiyor.
-Equalizer uygulaması başarılı. Kulaklığı takar takmaz algılıyor.
-Hazır profil seçenekleri mükkemmel.
-Oyun içinde ayak sesleri ve silah sesleri net olmasına rağmen yeri pek belli etmiyor.
-Oyunlarda ses çok yüksek ve kıssanız bile çok iyi bir noktada kalıyor.
-En yüksek seste bile seste bozulma veya boğulma yok. Dipses ses varken duyulmuyor ve sesi cidden muazzam.
-Kulaklık hafif ve çok rahat. Bir Void değil ama olsun o kadar.
-Kulak ayarı hafif değil ve siz ayarladığınız gibi kalıyor. Çıkarmaya çalışırken tak tuk oynamıyor.
-Metal kısımları oldukça dayanıklı ve çok güzel esneyebiliyor.
-Müzikte beklentilerin çok çok üstünde ve kaliteli cidden. Marshall midle kapışır ama fiyat farkına bakmanızı tavsiye ederim :D
-7.1 performansı yeterli. Tam yapamamışlar ama orta düzey bir sanal işte. Kullanılır.
-Yanında gelen 3.5mm kablosu gayet güzel ve örgülü. Kablolu kullanımda sesi çok kötü değil.
-Haptic performansını aratmayacak basslar ve boğulmayan sesler.
-Rahat bükülen ama tuhaf dokulu tiksinilesi mikrofon.
Eksileri:
-Mikrofonu bu malzemeden yapmayı kabul eden mühendislerin taa buradan...
-En yüksekte ve %88 civarına kadar ufak bir dipses var ancak problem edilecek bir şey değil. Sesi kimse o kadar açmaz.
-Geldiğinde üzerinde deri ve plastik kokusu vardı. Hala geçmedi ve yüzüme bulaştı. Akşam duşa girmem gerekecek.
-Oyun performansında o kadar başarılı değil gibi. Fiyatı için iyi ancak benim için mükkemmel diyemem.
-İlk taktığınızda biraz baskı yapıyor gibi hissediyorsunuz. Padlerin yumuşaklığı bu açığı kapatıyor ancak biraz değişik alışmak sürücek.
-Mikrofon evdeki tüm sesleri alıyor hangi ayarı yaparsanız yapın hala sesi alacak.
-Mikrofonu çıkarılamıyor.
-Şarj ışığı veya uyarı sesi yok. Şarjı bitene kadar asla bilemiyorsunuz.
-Şarj kablosu kalitesiz.
-Mikrofonun ışığı yok. Kapalı mı açık mı bilemiyorsunuz.
-Üzerindeki tuşlar o kadar kaliteli hissettirmiyor. Basıp basmadığınız belli değil.
-Bağlantı ışığı ne işe yarıyor çözemedim. Kullanma kılavuzunda çoklu fonksiyon şeysileri yazmıyor. Test edip bakacağız artık.
-Dongle ışığı göz alıyor. Kasanın arkasına takmak gerek.
-Kablolu ses kalitesi biraz geride kalıyor.

İstek üzerine kulaklık linki burada. Kendim kupon kardeşliği ve mağaza kuponu birleşimiyle 315TL'ye aldım. 16.11TL vergisi çıktı

Bu kulaklığı bulmamda ve almamda bana yardım eden hocalarıma teşekkür ederim. Hepinizi çok seviyorum. Şimdiye dek aldığım en F/P ürün olabilir. Ürün kesinlikle fiyatında ve üstünde bile en iyisi. Benim için güzel bir upgrade oldu. FPS oyuncusu değilim ve chill müzik açık MMORPG oynayan biri için mükkemel bir kulaklık bu. Herkese tavsiye ederim. Şimdi son olarak etiketler.
 
Merhabalar arkadaşlar. Bu gün aşırı memnun olduğum bir satın alımdan inceleme yapmak üzere buradayım. Bu gün burada bana eşlik eden ürün Mpow Air Pro modeli. Kendisi Fury X'in abartısız 2 kat geliştirilmiş hali diyebilirim. Hala böyle bir ürünün mevcut olduğuna şaşmaktayım. Buna ben 315 TL verdim ve hiç pişman değilim. Downgrade yiyeceğim derken bazı konularda upgrade oldu kendisi. 16 TL de vergisi çıkmıştıEksileri biraz var tabii ancak bu fiyat için kesinlikle görmezden gelinebilecek şeyler bunlar. Bu karşılaştırmada genel görüşlerimden, kulaklık hakkımdaki yorumumdan, artılarından ve eksilerinden, Corsair Void Pro, Cloud 2, Jabra move style Edition ve normalde yetişemeyeceği için adaletsiz olacağını düşünsem de denemem üstüne Marsahll mid ile karşılaştıracağım. Fotoğraflar kalitesiz bir kamerayla ve masamda yer olmadığı için yatakta çekilmiştir. Battaniye falan gözüküyorsa sorgulamayın napıyor bu adam diye. Neyse fazla uzatmadan başlayayım.

Bu gün konuğumuz Mpow Air Pro Modeli:
Başlamadan önce şu kargocu abilerimizin hepsine çok çok teşekkür etmek istiyorum. Rezilliğinizi kutlarım. Aferin ülkenin kahramanları çok mükkemel bir iş çıkardınız... Hepinizden nefret ediyorum. Bu kutuyu kim niye teslim alır LAN! Kırıldı sandım kulaklık. Almadan önce kavga çıkarıyordum birine dalacaktım vallahi. Küfür etmemek için zor tutuyorum kendimi. Keşke o tokadı çaksaydım adama orada...
Öncelikle genel özellikleri olarak kutu içeriğinden başlayayım. Kutusunun içinden balonlu poşetin içinde kulaklığımız, kalitesiz bir Micro USB şarj kablosu, gayet uzun ve örgülü bir 3.5mm jack kablosu ve garanti belgesiyle stickerların olduğu bir poşet geliyor.
Kulaklığımız görünüş olarak HyperX Cloud 2'nin neredeyse birebir kopyası diyebilirim. Birkaç küçük ekleme ve çıkarıların şeyler var ancak onlar da telif hakkı için sanırım. İnternetten araştırdım ancak kulaklık Takstar'a ait değil yani official bir paylaşım yok boşuna heveslenmeyin. Ayrıca eski sürümlerinde olduğu gibi mikrofon çıkarılabilir değil. Eksi kısmına yazacağım ancak böyle olmasının sebebi çıkarılan mikrofonun algılanmaması sorunuymuş. 3 saat arkadaşlarla Discord'da kaldım ve tüm evi gezdim böyle bir sorunla karşılaşmadım. Detaylara sonra değineceğim. Kulaklığın kafa bandındaki Mpow yazısı kabartmalı gibi hissettiriyor ve çok hoş bir görüntüsü var. Kulaklığın kendi kalitesine gelirsek metal zaten metal gayet dayanıklı ve sağlam. Kafa bandını bayağı esnettim ve gayet rahat esneyebiliyor. Kırılma hissi veya dayanıksız hissi yok. Void daha çok esniyordu ama olacak o kadar. Sürücülerin bağlandığı yerler plastik ve kalitesi öyle mükkemmel değil. Sıradan bir plastik sadece. Sürücülerin metale bağlandığı plastik farklı bir malzemeden ve kalanından daha kaliteli içiniz rahat olsun kopmayacaktır. Öyle bir Cloud 2 hissi yok ancak öyle hemen dokundum kırıldı tarzı da değil. Orta bütçeli gibi daha çok. Fiyatı için iyi bile. Bu fiyata olan Gamepower'lar oyuncak gibi hissettiriyordu. Suni derisi öyle hemen soyulacak gibi değil ve 6 saattir takılı olmasına rağmen kulaklığı kafamda hissetmiyorum neredeyse. Ter veya ağrı da yapmadı. Void ile kafa kafaya şimdilik ancak asıl rahatlık testi +12 saatte başlayacak benim için. Gece saatlerinde güncelleme yapacağım. Padleri çok rahat ve yumuşak. Belki kafa padi daha yumuşak olabilirdi ancak sağlık olsun demek lazım. Ne verdik de ne bekliyoruz ki. Zaten şimdiden Cloud'dan daha rahat bu eleman. Mikrofonun plastiği fazlasıyla kalitesiz hissettiriyor. Bükerken bir tuhaf oluyorum. Sanki böyle bir silikon hissi var bir tuhaf oldum. Nasıl tanımlarım bilmiyorum ancak kurbağayı elinize almışsanız bilirsiniz. Aynı derecede kayan ama ıslak veya yağlı olmayan bir plastik. Ne kullandınız ki buna?
.
Kulaklığımızın mikrofonu yukarıda bahsettiğim gibi çıkarılabilir değil. Kulaklığın sol kısmında işlevli birkaç tuş ve fonksiyonlar bulunmakta. Mikrofon susturma tuşu mikrofonun hemen üstünde ve elim daha alışamadı. Mikforonu kapattığınıza dair bir ses geliyor ancak kapalı olduğunu bildiren bir ışık yok. Her seferinde iki üç kez basarak anlamaya çalışıyorum kapalı olup olmadığını. Void Pro'dan geçtiğim için bu lükse biraz alışmıştım. 1 haftaya buna da adapte olurum herhalde. Mikrofonun altında hemen 3.5mm portu bulunmakta. Kendisiyle gelen kablo ile her cihaza bağlayabiliyorsunuz. 3.5mm ses kalitesi kendisinin dongle ile bağlandığındaki kalitesiyle alakası yok. Eğer kablolu kullanım veya telefon için falan alacaksanız almayın buna değmeyecektir. 3.5mm portumuzu hemen Micro USB şarj soketi karşılıyor. Yanıdna verilen kablo o kaygan tuhaf malzemeden. Tutar tutmaz elimden attım ben. Kendi kablosunu kullanmayacağım. Sokete biraz bastırdım kabloyu oynattım falan ama gayet sağlam yapılmış bu noktaya devasa bir artı verebilirim. Uzun süre sorun çıkarmayacaktır. Hemen arkasında güç tuşumuz bulunuyor. Mikrofon tuşundansa daha kalitesiz bir basım hissi var ve tam olarak basıp basmadığınızı anlamıyosunuz. Kulaklığa konulan ufak bir mavi ışık olmasa ben bastım demezdim. Çok sorun değil zaten şarjı uzun gidecek gibi. Güç tuşumuzun hemen arkasında da Windows sesinden bağımsız bir ses ayar tekerleği var. Hissi güzel ve metal gibi. Tactility olarak tatmin etti. Şu sınırsız dönenler yerine belli bir yerde duranlardan koymuşlar. İlk çevirişimde sert itip bir takılınca tuhaf olsam da alıştım diyebilirim.
Şimdi gelelim ses kalitesine. Ses kalitesi olarak kendisi beni gerçekten etkilemeyi başardı diyebilirim. Müziklerde her şey gayet dengeli ve ses kalitesi Void Pro'dan müzik olarak çok önde ve Cloud 2'nin bir tık önünde. Aşağıda zaten puanlama şeklinde bir karşılaştırma yapacağım. Kulaklığın son sesi çok çok yüksek ve sağır edecek düzeyde. Orta boy hoparlor kadar ses veriyor. Menzili benim tüm evi gezmeme yetti kapının önüne çöp atmaya çıktım ve hala hiçbir kesinti yoktu. Kulaklığın üzerindeki sesi %100 yapınca çok çok ufak bir dipses var ancak kasamın sesinden bile kısık ve başka odaya gidince anca duyduğumu fark ettim. Kulaklıktaki ses tekerleği üzerinden çok az kıstığımda tüm dipses geçti. Hala sesi çok yüksek ve Windows üzerinden %10 ve YouTube'da en kısıkta duruyor kendisi. Üstelik hala çok yüksek. Oyunlarda diğer kulaklıklarım olan Cloud 2'den ve Void Pro'dan bir tık daha kötüler. Pek fazla 7.1 deneyimi sunmuyor. Sunuyorsa bile ben anlayamadım. Ancak müzik ve ambiyans konusunda kendisini fazlasıyla öne çıkarıyor kendisi. Animelerin içinde hissettirip sesinin yüksekliğinin avantajıyla üst müzik kulaklığı rakiplerine göre bir tık öne çıkıyor. Bassların kafamı sallamasını seven ama midlerin boğulmasından nefret eden biriyim ve bassları çok güzel titretirken midlerde en ufak boğulma olmuyor. Ses kalitesinde de genel rahatlıkta da bayağı iyi kendisi. Ancak boynuma astığımda çok rahatsız ve mikrofona dokunmak bile istemiyorum. Çok tuhaf bir hissi var midem bulandı resmen. Menziline gelirsek tüm evi gezdim hatta dışarı çıkıp evin hemen ötesindeki çöpe çöpü çıkardım tık demedi. Daha ne kadar bilmiyorum ancak arabaya bindiğimde içinden çekmiyordu. (ev zemin kat) Mikrofonundan bahsedeceksek ben çok beğendim. Sesimi olduğu gibi iletiyor ve eski modellerdeki bağlantı kopma veya gecikme gibi bir şey olmadı. FPS oyunlarda da hiçbir gecikme hissetmedim. Kabloludan farksız diyebilirim. Ancak kulaklık biraz fazla ses alıyor. Salondaki televizyonu almıştı stok ayarıyla. Uygulama üzerinden hem kulaklığa hem mikrofona güzel bir ayar çektim. Hazır profillerdeki Metal ayarına düştüm diyebilirim. Fiyatından çok çok daha fazlasını hak eden bir kulaklık. Türkiye'de 800'e satılan versiyonunun bundan kötü olduğunu düşünürsek kesinlikle değer. Fazla uzatmadan karşılaştırmaya geçeyim:
(Özellikler 10 üzerinden değerlendirilip kişisel görüştür. Müzik zevkim herkesle uymayabilir. Bilgi vermesi amacıyla yazıyorum.)
*Corsair Void Pro
-HyperX Cloud 2
%Jabra Move style Edition
&Marshall mid
+Mpow Air Pro


Oyun performansı (Ses kalitesi): *8 / -8 / %3 / &6 / +5
Oyun performansı (7.1): *9 / -6 / %2 / &2 / +5
Anime performansı (Konuşmalar/efektler): *5 / -5 / %5 / &8 / +9
Anime performansı (Ortam/partikül sesleri): 5* / -5 / %7 / &8 / +7
Müzik performansı (Lofi): *4 / -5 / %8 / &10*** / +9
Müzik performansı (Chill trap): *4 / -4 / %6 / &10 / +9
Müzik performansı (Metal): *2 / -1 / %6 / &10** / +8
Müzik performansı (Rock): *2 / -2 / %6 / &10** / +10
Müzik performansı (Jazz ama pek anlamam ben ondan): 7* / -7 / %7 / &8 / +7
Rahatlık (Uzun Süreli): *10*** / -7 / %1 / &(-10) / +10
Rahatlık (Kısa Süreli): *10 / -9 / %3 / &3 / +10***
Rahatlık (Boyunda): *1 / -6 / %7 / &10 / +0
Kulağı serin tutma: *9 / -9(kumaş pad) 6(deri pad) / %6 / &1 / +7
Menzil: %3 / &5 / +10***
Batarya (test edilmedi verilere göre yazacağım) %7 / &10 / +6
Mikrofon: *9 / -5 / %1 / &3 / +8
Malzeme kalitesi: *7 / -9 / %5 / &9 /+5

Karşılaştırmada aklıma gelenler şimdilik bunlar. Daha başka bir sorunuz olursa rahatlıkla cevaplarım. Şimdi ise genel artı ve eksilerine gelelim. Aklımda olanları yazacağım sadece. Sorularınızı alabilirim.

Artıları:
-Sevenler için sesi çok yüksek ve hoparlor olarak kullanılabilir.
-Ses kalitesi bir oyuncu kulaklığı gibi değil de hibrit bir kulaklık gibi ve müziklerdeki performansına bayıldım 😍😍😍
-Kablosuz ve oldukça hafif. Taşınması ve takması kolay
-Şarjı 6 saate rağmen tık demedi. Daha da gidecektir.
-Mikrofonu oldukça kaliteli. Sesi temiz ve net iletiyor.
-Equalizer uygulaması başarılı. Kulaklığı takar takmaz algılıyor.
-Hazır profil seçenekleri mükkemmel.
-Oyun içinde ayak sesleri ve silah sesleri net olmasına rağmen yeri pek belli etmiyor.
-Oyunlarda ses çok yüksek ve kıssanız bile çok iyi bir noktada kalıyor.
-En yüksek seste bile seste bozulma veya boğulma yok. Dipses ses varken duyulmuyor ve sesi cidden muazzam.
-Kulaklık hafif ve çok rahat. Bir Void değil ama olsun o kadar.
-Kulak ayarı hafif değil ve siz ayarladığınız gibi kalıyor. Çıkarmaya çalışırken tak tuk oynamıyor.
-Metal kısımları oldukça dayanıklı ve çok güzel esneyebiliyor.
-Müzikte beklentilerin çok çok üstünde ve kaliteli cidden. Marshall midle kapışır ama fiyat farkına bakmanızı tavsiye ederim :D
-7.1 performansı yeterli. Tam yapamamışlar ama orta düzey bir sanal işte. Kullanılır.
-Yanında gelen 3.5mm kablosu gayet güzel ve örgülü. Kablolu kullanımda sesi çok kötü değil.
-Haptic performansını aratmayacak basslar ve boğulmayan sesler.
-Rahat bükülen ama tuhaf dokulu tiksinilesi mikrofon.
Eksileri:
-Mikrofonu bu malzemeden yapmayı kabul eden mühendislerin taa buradan...
-En yüksekte ve %88 civarına kadar ufak bir dipses var ancak problem edilecek bir şey değil. Sesi kimse o kadar açmaz.
-Geldiğinde üzerinde deri ve plastik kokusu vardı. Hala geçmedi ve yüzüme bulaştı. Akşam duşa girmem gerekecek.
-Oyun performansında o kadar başarılı değil gibi. Fiyatı için iyi ancak benim için mükkemmel diyemem.
-İlk taktığınızda biraz baskı yapıyor gibi hissediyorsunuz. Padlerin yumuşaklığı bu açığı kapatıyor ancak biraz değişik alışmak sürücek.
-Mikrofon evdeki tüm sesleri alıyor hangi ayarı yaparsanız yapın hala sesi alacak.
-Şarj ışığı veya uyarı sesi yok. Şarjı bitene kadar asla bilemiyorsunuz.
-Şarj kablosu kalitesiz.
-Mikrofonun ışığı yok. Kapalı mı açık mı bilemiyorsunuz.
-Üzerindeki tuşlar o kadar kaliteli hissettirmiyor. Basıp basmadığınız belli değil.
-Bağlantı ışığı ne işe yarıyor çözemedim. Kullanma kılavuzunda çoklu fonksiyon şeysileri yazmıyor. Test edip bakacağız artık.
-Dongle ışığı göz alıyor. Kasanın arkasına takmak gerek.
-Kablolu ses kalitesi biraz geride kalıyor.

Bu kulaklığı bulmamda ve almamda bana yardım eden hocalarıma teşekkür ederim. Hepinizi çok seviyorum. Şimdiye dek aldığım en F/P ürün olabilir. Ürün kesinlikle fiyatında ve üstünde bile en iyisi. Benim için güzel bir upgrade oldu. FPS oyuncusu değilim ve chill müzik açık MMORPG oynayan biri için mükkemel bir kulaklık bu. Herkese tavsiye ederim. Şimdi son olarak etiketler.
Yanlış anlamayın ama hiç üşenmediniz mi? Elinize sağlık.
 
K-k-kargocu böyle biri sanırım 😳:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

C2'den nasıl daha rahat olabilir? (Soru, gerçekten merak ediyorum)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar arkadaşlar. Bu gün aşırı memnun olduğum bir satın alımdan inceleme yapmak üzere buradayım. Bu gün burada bana eşlik eden ürün Mpow Air Pro modeli. Kendisi Fury X'in abartısız 2 kat geliştirilmiş hali diyebilirim. Hala böyle bir ürünün mevcut olduğuna şaşmaktayım. Buna ben 315 TL verdim ve hiç pişman değilim. Downgrade yiyeceğim derken bazı konularda upgrade oldu kendisi. 16 TL de vergisi çıkmıştıEksileri biraz var tabii ancak bu fiyat için kesinlikle görmezden gelinebilecek şeyler bunlar. Bu karşılaştırmada genel görüşlerimden, kulaklık hakkımdaki yorumumdan, artılarından ve eksilerinden, Corsair Void Pro, Cloud 2, Jabra move style Edition ve normalde yetişemeyeceği için adaletsiz olacağını düşünsem de denemem üstüne Marsahll mid ile karşılaştıracağım. Fotoğraflar kalitesiz bir kamerayla ve masamda yer olmadığı için yatakta çekilmiştir. Battaniye falan gözüküyorsa sorgulamayın napıyor bu adam diye. Neyse fazla uzatmadan başlayayım.

Bu gün konuğumuz Mpow Air Pro Modeli:
Başlamadan önce şu kargocu abilerimizin hepsine çok çok teşekkür etmek istiyorum. Rezilliğinizi kutlarım. Aferin ülkenin kahramanları çok mükkemel bir iş çıkardınız... Hepinizden nefret ediyorum. Bu kutuyu kim niye teslim alır LAN! Kırıldı sandım kulaklık. Almadan önce kavga çıkarıyordum birine dalacaktım vallahi. Küfür etmemek için zor tutuyorum kendimi. Keşke o tokadı çaksaydım adama orada...
Öncelikle genel özellikleri olarak kutu içeriğinden başlayayım. Kutusunun içinden balonlu poşetin içinde kulaklığımız, kalitesiz bir Micro USB şarj kablosu, gayet uzun ve örgülü bir 3.5mm jack kablosu ve garanti belgesiyle stickerların olduğu bir poşet geliyor.
Kulaklığımız görünüş olarak HyperX Cloud 2'nin neredeyse birebir kopyası diyebilirim. Birkaç küçük ekleme ve çıkarıların şeyler var ancak onlar da telif hakkı için sanırım. İnternetten araştırdım ancak kulaklık Takstar'a ait değil yani official bir paylaşım yok boşuna heveslenmeyin. Ayrıca eski sürümlerinde olduğu gibi mikrofon çıkarılabilir değil. Eksi kısmına yazacağım ancak böyle olmasının sebebi çıkarılan mikrofonun algılanmaması sorunuymuş. 3 saat arkadaşlarla Discord'da kaldım ve tüm evi gezdim böyle bir sorunla karşılaşmadım. Detaylara sonra değineceğim. Kulaklığın kafa bandındaki Mpow yazısı kabartmalı gibi hissettiriyor ve çok hoş bir görüntüsü var. Kulaklığın kendi kalitesine gelirsek metal zaten metal gayet dayanıklı ve sağlam. Kafa bandını bayağı esnettim ve gayet rahat esneyebiliyor. Kırılma hissi veya dayanıksız hissi yok. Void daha çok esniyordu ama olacak o kadar. Sürücülerin bağlandığı yerler plastik ve kalitesi öyle mükkemmel değil. Sıradan bir plastik sadece. Sürücülerin metale bağlandığı plastik farklı bir malzemeden ve kalanından daha kaliteli içiniz rahat olsun kopmayacaktır. Öyle bir Cloud 2 hissi yok ancak öyle hemen dokundum kırıldı tarzı da değil. Orta bütçeli gibi daha çok. Fiyatı için iyi bile. Bu fiyata olan Gamepower'lar oyuncak gibi hissettiriyordu. Suni derisi öyle hemen soyulacak gibi değil ve 6 saattir takılı olmasına rağmen kulaklığı kafamda hissetmiyorum neredeyse. Ter veya ağrı da yapmadı. Void ile kafa kafaya şimdilik ancak asıl rahatlık testi +12 saatte başlayacak benim için. Gece saatlerinde güncelleme yapacağım. Padleri çok rahat ve yumuşak. Belki kafa padi daha yumuşak olabilirdi ancak sağlık olsun demek lazım. Ne verdik de ne bekliyoruz ki. Zaten şimdiden Cloud'dan daha rahat bu eleman. Mikrofonun plastiği fazlasıyla kalitesiz hissettiriyor. Bükerken bir tuhaf oluyorum. Sanki böyle bir silikon hissi var bir tuhaf oldum. Nasıl tanımlarım bilmiyorum ancak kurbağayı elinize almışsanız bilirsiniz. Aynı derecede kayan ama ıslak veya yağlı olmayan bir plastik. Ne kullandınız ki buna?
.
Kulaklığımızın mikrofonu yukarıda bahsettiğim gibi çıkarılabilir değil. Kulaklığın sol kısmında işlevli birkaç tuş ve fonksiyonlar bulunmakta. Mikrofon susturma tuşu mikrofonun hemen üstünde ve elim daha alışamadı. Mikforonu kapattığınıza dair bir ses geliyor ancak kapalı olduğunu bildiren bir ışık yok. Her seferinde iki üç kez basarak anlamaya çalışıyorum kapalı olup olmadığını. Void Pro'dan geçtiğim için bu lükse biraz alışmıştım. 1 haftaya buna da adapte olurum herhalde. Mikrofonun altında hemen 3.5mm portu bulunmakta. Kendisiyle gelen kablo ile her cihaza bağlayabiliyorsunuz. 3.5mm ses kalitesi kendisinin dongle ile bağlandığındaki kalitesiyle alakası yok. Eğer kablolu kullanım veya telefon için falan alacaksanız almayın buna değmeyecektir. 3.5mm portumuzu hemen altında Micro USB şarj soketi karşılıyor. Yanında verilen kablo o kaygan tuhaf malzemeden. Tutar tutmaz elimden attım ben. Kendi kablosunu kullanmayacağım. Sokete biraz bastırdım kabloyu oynattım falan ama gayet sağlam yapılmış bu noktaya devasa bir artı verebilirim. Uzun süre sorun çıkarmayacaktır. Hemen arkasında güç tuşumuz bulunuyor. Mikrofon tuşundansa daha kalitesiz bir basım hissi var ve tam olarak basıp basmadığınızı anlamıyosunuz. Kulaklığa konulan ufak bir mavi ışık olmasa ben bastım demezdim. Çok sorun değil zaten şarjı uzun gidecek gibi. Güç tuşumuzun hemen arkasında da Windows sesinden bağımsız bir ses ayar tekerleği var. Hissi güzel ve metal gibi. Tactility olarak tatmin etti. Şu sınırsız dönenler yerine belli bir yerde duranlardan koymuşlar. İlk çevirişimde sert itip bir takılınca tuhaf olsam da alıştım diyebilirim.
Şimdi gelelim ses kalitesine. Ses kalitesi olarak kendisi beni gerçekten etkilemeyi başardı diyebilirim. Müziklerde her şey gayet dengeli ve ses kalitesi Void Pro'dan müzik olarak çok önde ve Cloud 2'nin bir tık önünde. Aşağıda zaten puanlama şeklinde bir karşılaştırma yapacağım. Kulaklığın son sesi çok çok yüksek ve sağır edecek düzeyde. Orta boy hoparlor kadar ses veriyor. Menzili benim tüm evi gezmeme yetti kapının önüne çöp atmaya çıktım ve hala hiçbir kesinti yoktu. Kulaklığın üzerindeki sesi %100 yapınca çok çok ufak bir dipses var ancak kasamın sesinden bile kısık ve başka odaya gidince anca duyduğumu fark ettim. Kulaklıktaki ses tekerleği üzerinden çok az kıstığımda tüm dipses geçti. Hala sesi çok yüksek ve Windows üzerinden %10 ve YouTube'da en kısıkta duruyor kendisi. Üstelik hala çok yüksek. Oyunlarda diğer kulaklıklarım olan Cloud 2'den ve Void Pro'dan bir tık daha kötüler. Pek fazla 7.1 deneyimi sunmuyor. Sunuyorsa bile ben anlayamadım. Ancak müzik ve ambiyans konusunda kendisini fazlasıyla öne çıkarıyor kendisi. Animelerin içinde hissettirip sesinin yüksekliğinin avantajıyla üst müzik kulaklığı rakiplerine göre bir tık öne çıkıyor. Bassların kafamı sallamasını seven ama midlerin boğulmasından nefret eden biriyim ve bassları çok güzel titretirken midlerde en ufak boğulma olmuyor. Ses kalitesinde de genel rahatlıkta da bayağı iyi kendisi. Ancak boynuma astığımda çok rahatsız ve mikrofona dokunmak bile istemiyorum. Çok tuhaf bir hissi var midem bulandı resmen. Menziline gelirsek tüm evi gezdim hatta dışarı çıkıp evin hemen ötesindeki çöpe çöpü çıkardım tık demedi. Daha ne kadar bilmiyorum ancak arabaya bindiğimde içinden çekmiyordu. (ev zemin kat) Mikrofonundan bahsedeceksek ben çok beğendim. Sesimi olduğu gibi iletiyor ve eski modellerdeki bağlantı kopma veya gecikme gibi bir şey olmadı. FPS oyunlarda da hiçbir gecikme hissetmedim. Kabloludan farksız diyebilirim. Ancak kulaklık biraz fazla ses alıyor. Salondaki televizyonu almıştı stok ayarıyla. Uygulama üzerinden hem kulaklığa hem mikrofona güzel bir ayar çektim. Hazır profillerdeki Metal ayarına düştüm diyebilirim. Fiyatından çok çok daha fazlasını hak eden bir kulaklık. Türkiye'de 800'e satılan versiyonunun bundan kötü olduğunu düşünürsek kesinlikle değer. Fazla uzatmadan karşılaştırmaya geçeyim:
(Özellikler 10 üzerinden değerlendirilip kişisel görüştür. Müzik zevkim herkesle uymayabilir. Bilgi vermesi amacıyla yazıyorum.)
*Corsair Void Pro
-HyperX Cloud 2
%Jabra Move style Edition
&Marshall mid
+Mpow Air Pro


Oyun performansı (Ses kalitesi): *8 / -8 / %3 / &6 / +5
Oyun performansı (7.1): *9 / -6 / %2 / &2 / +5
Anime performansı (Konuşmalar/efektler): *5 / -5 / %5 / &8 / +9
Anime performansı (Ortam/partikül sesleri): 5* / -5 / %7 / &8 / +7
Müzik performansı (Lofi): *4 / -5 / %8 / &10*** / +9
Müzik performansı (Chill trap): *4 / -4 / %6 / &10 / +9
Müzik performansı (Metal): *2 / -1 / %6 / &10** / +8
Müzik performansı (Rock): *2 / -2 / %6 / &10** / +10
Müzik performansı (Jazz ama pek anlamam ben ondan): 7* / -7 / %7 / &8 / +7
Rahatlık (Uzun Süreli): *10*** / -7 / %1 / &(-10) / +10
Rahatlık (Kısa Süreli): *10 / -9 / %3 / &3 / +10***
Rahatlık (Boyunda): *1 / -6 / %7 / &10 / +0
Kulağı serin tutma: *9 / -9(kumaş pad) 6(deri pad) / %6 / &1 / +7
Menzil: %3 / &5 / +10***
Batarya (test edilmedi verilere göre yazacağım) %7 / &10 / +6
Mikrofon: *9 / -5 / %1 / &3 / +8
Malzeme kalitesi: *7 / -9 / %5 / &9 /+5

Karşılaştırmada aklıma gelenler şimdilik bunlar. Daha başka bir sorunuz olursa rahatlıkla cevaplarım. Şimdi ise genel artı ve eksilerine gelelim. Aklımda olanları yazacağım sadece. Sorularınızı alabilirim.

Artıları:
-Sevenler için sesi çok yüksek ve hoparlor olarak kullanılabilir.
-Ses kalitesi bir oyuncu kulaklığı gibi değil de hibrit bir kulaklık gibi ve müziklerdeki performansına bayıldım 😍😍😍
-Kablosuz ve oldukça hafif. Taşınması ve takması kolay
-Şarjı 6 saate rağmen tık demedi. Daha da gidecektir.
-Mikrofonu oldukça kaliteli. Sesi temiz ve net iletiyor.
-Equalizer uygulaması başarılı. Kulaklığı takar takmaz algılıyor.
-Hazır profil seçenekleri mükkemmel.
-Oyun içinde ayak sesleri ve silah sesleri net olmasına rağmen yeri pek belli etmiyor.
-Oyunlarda ses çok yüksek ve kıssanız bile çok iyi bir noktada kalıyor.
-En yüksek seste bile seste bozulma veya boğulma yok. Dipses ses varken duyulmuyor ve sesi cidden muazzam.
-Kulaklık hafif ve çok rahat. Bir Void değil ama olsun o kadar.
-Kulak ayarı hafif değil ve siz ayarladığınız gibi kalıyor. Çıkarmaya çalışırken tak tuk oynamıyor.
-Metal kısımları oldukça dayanıklı ve çok güzel esneyebiliyor.
-Müzikte beklentilerin çok çok üstünde ve kaliteli cidden. Marshall midle kapışır ama fiyat farkına bakmanızı tavsiye ederim :D
-7.1 performansı yeterli. Tam yapamamışlar ama orta düzey bir sanal işte. Kullanılır.
-Yanında gelen 3.5mm kablosu gayet güzel ve örgülü. Kablolu kullanımda sesi çok kötü değil.
-Haptic performansını aratmayacak basslar ve boğulmayan sesler.
-Rahat bükülen ama tuhaf dokulu tiksinilesi mikrofon.
Eksileri:
-Mikrofonu bu malzemeden yapmayı kabul eden mühendislerin taa buradan...
-En yüksekte ve %88 civarına kadar ufak bir dipses var ancak problem edilecek bir şey değil. Sesi kimse o kadar açmaz.
-Geldiğinde üzerinde deri ve plastik kokusu vardı. Hala geçmedi ve yüzüme bulaştı. Akşam duşa girmem gerekecek.
-Oyun performansında o kadar başarılı değil gibi. Fiyatı için iyi ancak benim için mükkemmel diyemem.
-İlk taktığınızda biraz baskı yapıyor gibi hissediyorsunuz. Padlerin yumuşaklığı bu açığı kapatıyor ancak biraz değişik alışmak sürücek.
-Mikrofon evdeki tüm sesleri alıyor hangi ayarı yaparsanız yapın hala sesi alacak.
-Mikrofonu çıkarılamıyor.
-Şarj ışığı veya uyarı sesi yok. Şarjı bitene kadar asla bilemiyorsunuz.
-Şarj kablosu kalitesiz.
-Mikrofonun ışığı yok. Kapalı mı açık mı bilemiyorsunuz.
-Üzerindeki tuşlar o kadar kaliteli hissettirmiyor. Basıp basmadığınız belli değil.
-Bağlantı ışığı ne işe yarıyor çözemedim. Kullanma kılavuzunda çoklu fonksiyon şeysileri yazmıyor. Test edip bakacağız artık.
-Dongle ışığı göz alıyor. Kasanın arkasına takmak gerek.
-Kablolu ses kalitesi biraz geride kalıyor.

Bu kulaklığı bulmamda ve almamda bana yardım eden hocalarıma teşekkür ederim. Hepinizi çok seviyorum. Şimdiye dek aldığım en F/P ürün olabilir. Ürün kesinlikle fiyatında ve üstünde bile en iyisi. Benim için güzel bir upgrade oldu. FPS oyuncusu değilim ve chill müzik açık MMORPG oynayan biri için mükkemel bir kulaklık bu. Herkese tavsiye ederim. Şimdi son olarak etiketler.
Link atabilir misiniz rica etsem? İnceleme güzel olmuş bu arada tebrikler.
 
Merhabalar arkadaşlar. Bu gün aşırı memnun olduğum bir satın alımdan inceleme yapmak üzere buradayım. Bu gün burada bana eşlik eden ürün Mpow Air Pro modeli. Kendisi Fury X'in abartısız 2 kat geliştirilmiş hali diyebilirim. Hala böyle bir ürünün mevcut olduğuna şaşmaktayım. Buna ben 315 TL verdim ve hiç pişman değilim. Downgrade yiyeceğim derken bazı konularda upgrade oldu kendisi. 16 TL de vergisi çıkmıştıEksileri biraz var tabii ancak bu fiyat için kesinlikle görmezden gelinebilecek şeyler bunlar. Bu karşılaştırmada genel görüşlerimden, kulaklık hakkımdaki yorumumdan, artılarından ve eksilerinden, Corsair Void Pro, Cloud 2, Jabra move style Edition ve normalde yetişemeyeceği için adaletsiz olacağını düşünsem de denemem üstüne Marsahll mid ile karşılaştıracağım. Fotoğraflar kalitesiz bir kamerayla ve masamda yer olmadığı için yatakta çekilmiştir. Battaniye falan gözüküyorsa sorgulamayın napıyor bu adam diye. Neyse fazla uzatmadan başlayayım.

Bu gün konuğumuz Mpow Air Pro Modeli:
Başlamadan önce şu kargocu abilerimizin hepsine çok çok teşekkür etmek istiyorum. Rezilliğinizi kutlarım. Aferin ülkenin kahramanları çok mükkemel bir iş çıkardınız... Hepinizden nefret ediyorum. Bu kutuyu kim niye teslim alır LAN! Kırıldı sandım kulaklık. Almadan önce kavga çıkarıyordum birine dalacaktım vallahi. Küfür etmemek için zor tutuyorum kendimi. Keşke o tokadı çaksaydım adama orada...
Öncelikle genel özellikleri olarak kutu içeriğinden başlayayım. Kutusunun içinden balonlu poşetin içinde kulaklığımız, kalitesiz bir Micro USB şarj kablosu, gayet uzun ve örgülü bir 3.5mm jack kablosu ve garanti belgesiyle stickerların olduğu bir poşet geliyor.
Kulaklığımız görünüş olarak HyperX Cloud 2'nin neredeyse birebir kopyası diyebilirim. Birkaç küçük ekleme ve çıkarıların şeyler var ancak onlar da telif hakkı için sanırım. İnternetten araştırdım ancak kulaklık Takstar'a ait değil yani official bir paylaşım yok boşuna heveslenmeyin. Ayrıca eski sürümlerinde olduğu gibi mikrofon çıkarılabilir değil. Eksi kısmına yazacağım ancak böyle olmasının sebebi çıkarılan mikrofonun algılanmaması sorunuymuş. 3 saat arkadaşlarla Discord'da kaldım ve tüm evi gezdim böyle bir sorunla karşılaşmadım. Detaylara sonra değineceğim. Kulaklığın kafa bandındaki Mpow yazısı kabartmalı gibi hissettiriyor ve çok hoş bir görüntüsü var. Kulaklığın kendi kalitesine gelirsek metal zaten metal gayet dayanıklı ve sağlam. Kafa bandını bayağı esnettim ve gayet rahat esneyebiliyor. Kırılma hissi veya dayanıksız hissi yok. Void daha çok esniyordu ama olacak o kadar. Sürücülerin bağlandığı yerler plastik ve kalitesi öyle mükkemmel değil. Sıradan bir plastik sadece. Sürücülerin metale bağlandığı plastik farklı bir malzemeden ve kalanından daha kaliteli içiniz rahat olsun kopmayacaktır. Öyle bir Cloud 2 hissi yok ancak öyle hemen dokundum kırıldı tarzı da değil. Orta bütçeli gibi daha çok. Fiyatı için iyi bile. Bu fiyata olan Gamepower'lar oyuncak gibi hissettiriyordu. Suni derisi öyle hemen soyulacak gibi değil ve 6 saattir takılı olmasına rağmen kulaklığı kafamda hissetmiyorum neredeyse. Ter veya ağrı da yapmadı. Void ile kafa kafaya şimdilik ancak asıl rahatlık testi +12 saatte başlayacak benim için. Gece saatlerinde güncelleme yapacağım. Padleri çok rahat ve yumuşak. Belki kafa padi daha yumuşak olabilirdi ancak sağlık olsun demek lazım. Ne verdik de ne bekliyoruz ki. Zaten şimdiden Cloud'dan daha rahat bu eleman. Mikrofonun plastiği fazlasıyla kalitesiz hissettiriyor. Bükerken bir tuhaf oluyorum. Sanki böyle bir silikon hissi var bir tuhaf oldum. Nasıl tanımlarım bilmiyorum ancak kurbağayı elinize almışsanız bilirsiniz. Aynı derecede kayan ama ıslak veya yağlı olmayan bir plastik. Ne kullandınız ki buna?
.
Kulaklığımızın mikrofonu yukarıda bahsettiğim gibi çıkarılabilir değil. Kulaklığın sol kısmında işlevli birkaç tuş ve fonksiyonlar bulunmakta. Mikrofon susturma tuşu mikrofonun hemen üstünde ve elim daha alışamadı. Mikforonu kapattığınıza dair bir ses geliyor ancak kapalı olduğunu bildiren bir ışık yok. Her seferinde iki üç kez basarak anlamaya çalışıyorum kapalı olup olmadığını. Void Pro'dan geçtiğim için bu lükse biraz alışmıştım. 1 haftaya buna da adapte olurum herhalde. Mikrofonun altında hemen 3.5mm portu bulunmakta. Kendisiyle gelen kablo ile her cihaza bağlayabiliyorsunuz. 3.5mm ses kalitesi kendisinin dongle ile bağlandığındaki kalitesiyle alakası yok. Eğer kablolu kullanım veya telefon için falan alacaksanız almayın buna değmeyecektir. 3.5mm portumuzu hemen altında Micro USB şarj soketi karşılıyor. Yanında verilen kablo o kaygan tuhaf malzemeden. Tutar tutmaz elimden attım ben. Kendi kablosunu kullanmayacağım. Sokete biraz bastırdım kabloyu oynattım falan ama gayet sağlam yapılmış bu noktaya devasa bir artı verebilirim. Uzun süre sorun çıkarmayacaktır. Hemen arkasında güç tuşumuz bulunuyor. Mikrofon tuşundansa daha kalitesiz bir basım hissi var ve tam olarak basıp basmadığınızı anlamıyosunuz. Kulaklığa konulan ufak bir mavi ışık olmasa ben bastım demezdim. Çok sorun değil zaten şarjı uzun gidecek gibi. Güç tuşumuzun hemen arkasında da Windows sesinden bağımsız bir ses ayar tekerleği var. Hissi güzel ve metal gibi. Tactility olarak tatmin etti. Şu sınırsız dönenler yerine belli bir yerde duranlardan koymuşlar. İlk çevirişimde sert itip bir takılınca tuhaf olsam da alıştım diyebilirim.
Şimdi gelelim ses kalitesine. Ses kalitesi olarak kendisi beni gerçekten etkilemeyi başardı diyebilirim. Müziklerde her şey gayet dengeli ve ses kalitesi Void Pro'dan müzik olarak çok önde ve Cloud 2'nin bir tık önünde. Aşağıda zaten puanlama şeklinde bir karşılaştırma yapacağım. Kulaklığın son sesi çok çok yüksek ve sağır edecek düzeyde. Orta boy hoparlor kadar ses veriyor. Menzili benim tüm evi gezmeme yetti kapının önüne çöp atmaya çıktım ve hala hiçbir kesinti yoktu. Kulaklığın üzerindeki sesi %100 yapınca çok çok ufak bir dipses var ancak kasamın sesinden bile kısık ve başka odaya gidince anca duyduğumu fark ettim. Kulaklıktaki ses tekerleği üzerinden çok az kıstığımda tüm dipses geçti. Hala sesi çok yüksek ve Windows üzerinden %10 ve YouTube'da en kısıkta duruyor kendisi. Üstelik hala çok yüksek. Oyunlarda diğer kulaklıklarım olan Cloud 2'den ve Void Pro'dan bir tık daha kötüler. Pek fazla 7.1 deneyimi sunmuyor. Sunuyorsa bile ben anlayamadım. Ancak müzik ve ambiyans konusunda kendisini fazlasıyla öne çıkarıyor kendisi. Animelerin içinde hissettirip sesinin yüksekliğinin avantajıyla üst müzik kulaklığı rakiplerine göre bir tık öne çıkıyor. Bassların kafamı sallamasını seven ama midlerin boğulmasından nefret eden biriyim ve bassları çok güzel titretirken midlerde en ufak boğulma olmuyor. Ses kalitesinde de genel rahatlıkta da bayağı iyi kendisi. Ancak boynuma astığımda çok rahatsız ve mikrofona dokunmak bile istemiyorum. Çok tuhaf bir hissi var midem bulandı resmen. Menziline gelirsek tüm evi gezdim hatta dışarı çıkıp evin hemen ötesindeki çöpe çöpü çıkardım tık demedi. Daha ne kadar bilmiyorum ancak arabaya bindiğimde içinden çekmiyordu. (ev zemin kat) Mikrofonundan bahsedeceksek ben çok beğendim. Sesimi olduğu gibi iletiyor ve eski modellerdeki bağlantı kopma veya gecikme gibi bir şey olmadı. FPS oyunlarda da hiçbir gecikme hissetmedim. Kabloludan farksız diyebilirim. Ancak kulaklık biraz fazla ses alıyor. Salondaki televizyonu almıştı stok ayarıyla. Uygulama üzerinden hem kulaklığa hem mikrofona güzel bir ayar çektim. Hazır profillerdeki Metal ayarına düştüm diyebilirim. Fiyatından çok çok daha fazlasını hak eden bir kulaklık. Türkiye'de 800'e satılan versiyonunun bundan kötü olduğunu düşünürsek kesinlikle değer. Fazla uzatmadan karşılaştırmaya geçeyim:
(Özellikler 10 üzerinden değerlendirilip kişisel görüştür. Müzik zevkim herkesle uymayabilir. Bilgi vermesi amacıyla yazıyorum.)
*Corsair Void Pro
-HyperX Cloud 2
%Jabra Move style Edition
&Marshall mid
+Mpow Air Pro


Oyun performansı (Ses kalitesi): *8 / -8 / %3 / &6 / +5
Oyun performansı (7.1): *9 / -6 / %2 / &2 / +5
Anime performansı (Konuşmalar/efektler): *5 / -5 / %5 / &8 / +9
Anime performansı (Ortam/partikül sesleri): 5* / -5 / %7 / &8 / +7
Müzik performansı (Lofi): *4 / -5 / %8 / &10*** / +9
Müzik performansı (Chill trap): *4 / -4 / %6 / &10 / +9
Müzik performansı (Metal): *2 / -1 / %6 / &10** / +8
Müzik performansı (Rock): *2 / -2 / %6 / &10** / +10
Müzik performansı (Jazz ama pek anlamam ben ondan): 7* / -7 / %7 / &8 / +7
Rahatlık (Uzun Süreli): *10*** / -7 / %1 / &(-10) / +10
Rahatlık (Kısa Süreli): *10 / -9 / %3 / &3 / +10***
Rahatlık (Boyunda): *1 / -6 / %7 / &10 / +0
Kulağı serin tutma: *9 / -9(kumaş pad) 6(deri pad) / %6 / &1 / +7
Menzil: %3 / &5 / +10***
Batarya (test edilmedi verilere göre yazacağım) %7 / &10 / +6
Mikrofon: *9 / -5 / %1 / &3 / +8
Malzeme kalitesi: *7 / -9 / %5 / &9 /+5

Karşılaştırmada aklıma gelenler şimdilik bunlar. Daha başka bir sorunuz olursa rahatlıkla cevaplarım. Şimdi ise genel artı ve eksilerine gelelim. Aklımda olanları yazacağım sadece. Sorularınızı alabilirim.

Artıları:
-Sevenler için sesi çok yüksek ve hoparlor olarak kullanılabilir.
-Ses kalitesi bir oyuncu kulaklığı gibi değil de hibrit bir kulaklık gibi ve müziklerdeki performansına bayıldım 😍😍😍
-Kablosuz ve oldukça hafif. Taşınması ve takması kolay
-Şarjı 6 saate rağmen tık demedi. Daha da gidecektir.
-Mikrofonu oldukça kaliteli. Sesi temiz ve net iletiyor.
-Equalizer uygulaması başarılı. Kulaklığı takar takmaz algılıyor.
-Hazır profil seçenekleri mükkemmel.
-Oyun içinde ayak sesleri ve silah sesleri net olmasına rağmen yeri pek belli etmiyor.
-Oyunlarda ses çok yüksek ve kıssanız bile çok iyi bir noktada kalıyor.
-En yüksek seste bile seste bozulma veya boğulma yok. Dipses ses varken duyulmuyor ve sesi cidden muazzam.
-Kulaklık hafif ve çok rahat. Bir Void değil ama olsun o kadar.
-Kulak ayarı hafif değil ve siz ayarladığınız gibi kalıyor. Çıkarmaya çalışırken tak tuk oynamıyor.
-Metal kısımları oldukça dayanıklı ve çok güzel esneyebiliyor.
-Müzikte beklentilerin çok çok üstünde ve kaliteli cidden. Marshall midle kapışır ama fiyat farkına bakmanızı tavsiye ederim :D
-7.1 performansı yeterli. Tam yapamamışlar ama orta düzey bir sanal işte. Kullanılır.
-Yanında gelen 3.5mm kablosu gayet güzel ve örgülü. Kablolu kullanımda sesi çok kötü değil.
-Haptic performansını aratmayacak basslar ve boğulmayan sesler.
-Rahat bükülen ama tuhaf dokulu tiksinilesi mikrofon.
Eksileri:
-Mikrofonu bu malzemeden yapmayı kabul eden mühendislerin taa buradan...
-En yüksekte ve %88 civarına kadar ufak bir dipses var ancak problem edilecek bir şey değil. Sesi kimse o kadar açmaz.
-Geldiğinde üzerinde deri ve plastik kokusu vardı. Hala geçmedi ve yüzüme bulaştı. Akşam duşa girmem gerekecek.
-Oyun performansında o kadar başarılı değil gibi. Fiyatı için iyi ancak benim için mükkemmel diyemem.
-İlk taktığınızda biraz baskı yapıyor gibi hissediyorsunuz. Padlerin yumuşaklığı bu açığı kapatıyor ancak biraz değişik alışmak sürücek.
-Mikrofon evdeki tüm sesleri alıyor hangi ayarı yaparsanız yapın hala sesi alacak.
-Mikrofonu çıkarılamıyor.
-Şarj ışığı veya uyarı sesi yok. Şarjı bitene kadar asla bilemiyorsunuz.
-Şarj kablosu kalitesiz.
-Mikrofonun ışığı yok. Kapalı mı açık mı bilemiyorsunuz.
-Üzerindeki tuşlar o kadar kaliteli hissettirmiyor. Basıp basmadığınız belli değil.
-Bağlantı ışığı ne işe yarıyor çözemedim. Kullanma kılavuzunda çoklu fonksiyon şeysileri yazmıyor. Test edip bakacağız artık.
-Dongle ışığı göz alıyor. Kasanın arkasına takmak gerek.
-Kablolu ses kalitesi biraz geride kalıyor.

Bu kulaklığı bulmamda ve almamda bana yardım eden hocalarıma teşekkür ederim. Hepinizi çok seviyorum. Şimdiye dek aldığım en F/P ürün olabilir. Ürün kesinlikle fiyatında ve üstünde bile en iyisi. Benim için güzel bir upgrade oldu. FPS oyuncusu değilim ve chill müzik açık MMORPG oynayan biri için mükkemel bir kulaklık bu. Herkese tavsiye ederim. Şimdi son olarak etiketler.
Hangi yerden aldığınızı da koysaydınız. Onun dışında gayet iyi ve detaylı bir inceleme. Elinize sağlık.
 
Hocam öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın. Ben genel olarak oyun için almayı düşünüyorum çünkü müzik kulaklığı için Anker'in Soundcore Vortex modelini kullanıyorum. Acaba eksa E900 Pro modeliyle oyun performansı karşılaştırıldığında(Cloud 2 ile kapışıyor diye duydum.) Hangi kulaklık benim için uygundur?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı