MS Edge fazla kaynak kullanıyor

35 sekme açık ve 2 GB tüketmekte ve içinde videolar var. Chrome ihtiyacımı veriyor. Edge çok bileşen olduğunu söylememe gerek yok önceden söyledim zaten.
şuanda genel sistemde işlemci kullanımı %2 lerde dolaşıyor. Ram ise ms edge tarafında yaklaşık 500mb 3 sekme açık ve birisi youtube music. Şuan pek bir sorunum yok. Gerçekten yoruldum. Sadece tek sinirimi bozan, yeni sekme açarken işlemci kullanımın %95 lere kadar çıkması. Bundan ötürü sistem ara ara takılmalar yapıyor. Keşke chromeye geçebilsem

1709493523982.png


keşke hep böyle uslu dursa ama nafile (youtube musicten müzik dinliyorum ve technopat açık +4 uzantı)
 
Sorunumu istemesem de tarayıcı değiştirerek çözdüm sayılır. Bahsettiğim sorun nispeten brave'de de devam ediyor ama hızla düzeliyor. Artı olarak işlemci kullanımları %50 ye çıkıyor. Ms edge gibi %100 lere değil. Başta chromium tabanlı olduğunu bilmeyerek yükledim. Kendi özelleştirmelerimi yaptım ve chrome ile yaşadığım tüm sıkıntıları bu tarayıcıda çözdüm. Şimdi sorunsuz çok akıcı çalışan ve chromıum alt yapılı bir tarayıcı var. Tavsiye edebilirim.
 
Bilgilerinizi yedekleyin veya senkonizasyon yapın / ADW Cleaner kurun ve temizliği tamamlayın / Reset atın ve tekrar bakın.
 
Bilgisayarım yeni formatlı win11 de bu sorunu yaşıyordum. Win10 a geçtim dün yine aynı sorunu yaşadım. İndirdiğim programlar sadece winrar, whatsapp ve brave oldu :D Hem defender ile hem mcafee ile hem de malwarabytes bile tarama yaptırdığımda tek bir şey bile bulunamadı. Bu haldeyken tekrar reset atmak tekrar cleaner kurmak mantıksız geliyor.
 
Son düzenleme:
Dostum o zaman edgeyi güncellemek gibi bir hatada bulunmuşsun. Bu sorun daha yeni ortaya çıktı. Globalde bu kararsız sürümün tekrar düzeltilmesi için uğraşılıyor. Senin için çok önemliyse Edgeyi yeniden kurup güncelleme yapmadan güncellemeleri kapatman gerekiyor.


Sakın Kurmayın! Edge’nin Son Sürümü Geri Çekildi | Microsoft Çözüm Arıyor!
hocam yazdıklarımı okuduysan görmüşsündür. Daha dün format attım. Maalesef ben birşey yapmadım kendisi girdiğimde en güncel haliyle karşımdaydı. Yeni haberim oluyor. Senkronizasyonumu kapatmadım kenarda duruyor ve hali hazırda kullanıma hazır. Güncelleme gelir veya bu sorun çözülürse tekrar başlarım. Ama şuanda 3 saattir brave kullanıyorum. Akıcılık ve kaynak kullanımı konusunda hemen hemen memnunum diyebilirim. Ayrıca alakan için teşekkür ediyorum.
 

Geri
Yukarı