MSConfig işlemci sayısı ne olmalı?

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Bu değer ne olmalı acaba? Kapalıydı, açıp 12'yi seçsem ne gibi bir performans olur?

1598648011553.png

Ayar kapalıyken zaten olması gerektiği gibi çalışıyor. Çok kurcalamamak gerek. Bir konuda bir arkadaş oradaki ayarlarla oynamış ve sistemi boot edemiyordu. Zar zor komutlarla çözdürdüm. En son yemin ediyordu bir daha açmayacağım diye. 🙂

Aman hocam gerek yok zaten zar zor yıllar sonra adam gibi bir şey aldım, hiç ellemeyeyim. Driver'ı kurdum hiç ellemedim öyle bıraktım, AMD işlemci yönetim paneli de çok karışık geldi ürküttü. :D

Hatta test için sayıyı azaltıp yeniden başattım. Görev yöneticisinde işlemcilerin hepsini gördüğüm kısımda azalma oldu. Varsayılan olarak seçili olmayacak şekilde geliyor, öyle kalsın.

Hatta düşük sayıya ayarlı iken oradan yüksek sayı seçemiyorsunuz. Bu da şu an 12 seçebilmenizin tek mümkün yolunun zaten 12'sinin çalışıyor durumda olması demek.

Aman hocam gerek yok zaten zar zor yıllar sonra adam gibi bir şey aldım, hiç ellemeyeyim. Driver'ı kurdum hiç ellemedim öyle bıraktım, AMD işlemci yönetim paneli de çok karışık geldi ürküttü. :D
Ne demişler, çalışıyorsa dokunma. 😀 O yanlış hatırlamıyorsam bellek ayarını değiştirmişti ama olsun.

Hatta test için sayıyı azaltıp yeniden başattım. Görev yöneticisinde işlemcilerin hepsini gördüğüm kısımda azalma oldu. Varsayılan olarak seçili olmayacak şekilde geliyor, öyle kalsın.
Recep Baltaş da her ne kadar önyükleme yazsa da sistem çalışırkenki kullanımı da etkiliyor diye belirtmişti, hatırlıyorum.

Ayar kapalıyken zaten olması gerektiği gibi çalışıyor. Çok kurcalamamak gerek. Bir konuda bir arkadaş oradaki ayarlarla oynamış ve sistemi Boot edemiyordu. Zar zor komutlarla çözdürdüm. En son yemin ediyordu bir daha dokunmayacağım diye. 🙂

Hocam bence alakası yok MSConfig ile :D.

Recep Baltaş da her ne kadar önyükleme yazsa da sistem çalışırkenki kullanımı da etkiliyor diye belirtmişti, hatırlıyorum.
Tabii ki de etkiliyor. Önyükleme anında kapalı olduktan sonra açılmadılar. HWInfo'dan baktığımda sadece 2 çekircek vardı. Ayarladığım değer oydu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı