MSI 2080 Ti X Trio ilk açılışta sistem donanımı görmüyor

fuatxx59

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,
Aşağıda videoda sorunu belirttiğim gibi bilgisayarımı ilk açarken, monitöre görüntü gelmiyor. Resetliyorum, monitöre görüntü geliyor fakat ekranda yeşil dalgalı çizgiler oluşuyor ve aygıt yöneticisinden baktığımda sistem ekran kartını görmüyor. Aradan 5-10 dk süre geçtikten sonra tekrar resetliyorum bilgisayarı, bu sefer sorunsuz şekilde açılıyor ve sistem ekran kartını görüyor. Teknik servise gönderdim, ekran kartını testlerini yapmışlar. Bugün geldi elime, BIOS'unu güncellemişler ekran kartının. Fakat sorun hala devam ediyor.
Sizce bu sorun neden kaynaklıdır?
Teşekkür ediyorum şimdiden yardımınız için.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka bir sistemde denenmiş garantiye gönderdiğim zaman ekran kartını sorun olmamış.

10900k işlemci
z490a ekran kartı
32gb 3200 ram
h115i sıvı soğutma
m2 1tb samsung evo ssd
850w gold asus power supply

Sistem daha yeni ilk 2 ay sorun olmadı yaklaşık 1 aydır böyle sürekli resetleyerek açıyorum sistemi
Şöyle bir durum daha var ekran kartını çıkarıyorum display portunu onboard ana karta takıyorum sistem normal açılıyor. Ben anlamadım nerde sıkıntı var ki acaba soketmi bozuldu

Son düzenleme:
Bios sorunu ! Bios u guncelle , olmadı eski bir bios yada aynı bios u üstüste bir kaç kere yazmak . Aynı sorunu yasadigim için biliyorum . MSI cins dir güncelleme gelince garip garip şeyler yapmaya başlar ben güncelleme olduğunu öyle anlıyorum . MSI kendisini haricin de donanım ve yazılım sevmez .
Yazmayı unutmuşum kusura bakma toz vesaire varsa temizle slotları kontrol et . Düzgün tak .

Son düzenleyen: Moderatör:
Slot u temizleyip kontrol ettin mi , yerine iyi oturduğu na eminmisin ?
Ben cooler master in riser kablosunu kullanıyorum 2 tane kilit var sende 1 tane düzgün kilitlenmiş mı diye kontrol et .

Kardasin dediği gibi yap , ekran kartında sorun yoksa anakart da sorun olabilir . Elin başka bir ekran kartı var sa onunla dene gene aynı şeyi yaparsa Anakart da bir şey olabilir emin olmak olmak bilgisayar ci ya yada anlayan birisi nin görmesi gerekir . Büyük ihtimalle yazılımsal .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…