MSI RTX 2080 Gaming X TRIO performans sorunu

• Konuyu başlatan ksn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 50
  • Görüntüleme 7.182

ksn

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
MSI RTX 2080 oyun icinde performans ve GPU kullanimi aniden dusuyor. %97 iken aniden %50 lere dusuyor. Oyun icinde siddetli patlama sahnelerinde takiliyor ve GPU kullanimi %50 altina dustugu oluyor. Nvidia surucusu olan 430.64 surumu ile oyun ici cekilmez hal aliyor. Bende diger bir surum olan 419.67 DCH surumunu yukleyerek kullaniyorum. Bu surucude performans, ani GPU kullanim dususu, ortadan kalkiyor. Demem oki arkadaslar ekran kartimin garantisi var. Oyun ici yuk altinda GPU sicaklik degeri 65/70 derece. CPU sicaklik degeri yuk altinda 60/65 derece.

Ekran kartini garantiye gondermem gerekiyor mu?

Ekran kartinin arizali olup olmadigini anlamanin bir yolu ve yordami var mi?

Sistem bilgilerim:

• Gigabyte X470 Aorus Ultra Gaming
  • MSI RTX 2080 Gaming X TRIO
  • Cooler Master 700W Bronze PSU
  • Ryzen 7 2700X CPU
  • G-SCILL TridendZ 2X8 16GB 3200MHz RAM
  • Samsung 970 EVO Nvme M.2 SSD
  • Corsair H110i 2800mm sivi sogutma
  • Acer 2K 144Hz oyuncu monitoru

En yakın zamanda düzeltirsin inşallah dostum. Anakart ve işlemciden kaynaklı bir sorun olabilir mi?

Sisteme RX VEGA taktım yağ gibi oynanıyor sorun ekran kartında hocam. Değiştirdim yenisi geldi gene aynı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben bu videoda uygulamaya çalıştım. Deneyerek frekansaları yükseltirken undervolt yapabilirsin. Cihan sağolsun sayesinde hem sıcaklıklar düşük hemde performans stabil.

Deneyim cevam yazarım hocam.

Peki hocam neden böyle birşey yapmaya mecbur kalıyoruzki bir fikrin varmı neden böyle sorunlar yaşıyoruz.
Peki hocam neden böyle birşey yapmaya mecbur kalıyoruzki bir fikrin varmı neden böyle sorunlar yaşıyoruz.
Çok büyük ihtimal ile sıcaklık veya güç ile alakalı. Undervolt ile denemeden önce Power limiti +%50 yapın. Eğer sabit clock speed durmuyor ise kart ısınıyor demektir. Isı ile ilgili probleminizin de olmadığını belirtmişsiniz. 2700X de 2K da 2080 i çok rahat kaldırır. Büyük ihtimal sorun kartta fakat garanti gibi işlemlere girmeden bir denemenizi öneririm. Konuyu ful detaylı okumadım ama sisteminizin ekran kartı dışında stabil çalıştığına emin misiniz? Ryzen 2. nesil işlemciler ram konusunda biraz nazlı.

Çok büyük ihtimal ile sıcaklık veya güç ile alakalı. Undervolt ile denemeden önce Power limiti +%50 yapın. Eğer sabit clock speed durmuyor ise kart ısınıyor demektir. Isı ile ilgili probleminizin de olmadığını belirtmişsiniz. 2700X de 2K da 2080 i çok rahat kaldırır. Büyük ihtimal sorun kartta fakat garanti gibi işlemlere girmeden bir denemenizi öneririm. Konuyu ful detaylı okumadım ama sisteminizin ekran kartı dışında stabil çalıştığına emin misiniz? Ryzen 2. nesil işlemciler ram konusunda biraz nazlı.
Hocam RX VEGA 56 ekran karti takip denedim sistem yag gibi. RTX takinca basliyor GPU dusmeye. Ayrica ekran kartini geri gonderdim iade ettim ayni model yenisini aldim yine ayni durum.

Hocam RX VEGA 56 ekran karti takip denedim sistem yag gibi. RTX takinca basliyor GPU dusmeye. Ayrica ekran kartini geri gonderdim iade ettim ayni model yenisini aldim yine ayni durum.
Şuan birkaç yabancı forumdan da baktım ve bazı RTX 2080 kullananlarda da bu sorun var, kart problemli gibi. Sizin yapacağınız ayarla çözülecek gibi durmuyor.

Şuan birkaç yabancı forumdan da baktım ve bazı RTX 2080 kullananlarda da bu sorun var, kart problemli gibi. Sizin yapacağınız ayarla çözülecek gibi durmuyor.
Baktığınız yabancı forumları paylaşabilir misiniz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Buna benzer bir problem mi var sende?
Güvenli modda kaldırdın değil mi driverları?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    11,1 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleme:
Aynen hocam değişen olmadı GPU düşüşü devam ediyor. X Trio modellerinde kronik sorun var demekki. Kartın garantisi var.

sizce ne yapmamlazım?

Bu videonda drop olmamış gibi sanki.

Bu videonda drop olmamış gibi sanki.

Bu 1920X1080P monitorle kayda almisdim. Ozamanda vardi ama bukadar yokdu.
Hocam oyun içinde ani GPU düşmesini düzelttim. CPU voltajını düşürerek ani GPU kullanımını %96 sabitlendi. Şimdi sadece ani patlamalarda GPU kullanımı düşüyor. Mesela dinamit, uçaktan atılan bombalar, gibi.

Sence işlemci stabil olmadığı için ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı