MSI 27" Optix MAG274QRF alınır mı?

Bütçe
6500
Hem alınır mı diyor;

Hem aldım diyor. 😂 Biz size soralım alınır mı?
Hocam konu 17 Temmuz 2022'de açılmış. Hortlatılmış konu, konu sahibi de cevap yazmış.

Valla inanır mısınız aklımda olan bir model de bu. Sizin bu monitör ile ilgili deneyiminiz var mı
Ben kendim kullanıyorum. Çok memnunum. Açıkçası MSI'ın "ölü piksel>3" garantisi kafama takıldı risk almak istemedim. Benim aldığım LG'de ölü piksel çıkmadı. IPS glow illaki var ama göze batmadı. Bulutlanma parlaklık 100 iken tam karanlık odada ekranın iki kenarında vardı ama rahatsız etmiyor, özellikle karanlık sahnelerde ve alt üst siyah şeritli filmlerde belli olmuyor. Işık sızması var, sol üst 2-3cm'lik bir yerde biraz yoğun biraz da sağ alt köşede var, tabi full siyah ekranda karanlık odada belli oluyor. İçerik tüketirken oyun oynarken gözükmüyor. Ben memnunum, bu piyasada 9999 fiyata alınacak en iyi Modell bence. 7-8 bin TL verip orta alt seviye yerine biraz daha verip orta üst seviyeye çıkmak istedim. Aklımda hep MSI -QD modeli vardı ancak 11bin den aşağıya bulamadım. Pişman değilim kısaca.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Kendi gözlemdiğim kadarıyla bu seviyedeki monitörlerin hemen hepsinde ıps glow ışık sızması benzeri ufak problemler var. Ben şu ana kadar bu seviyedeki monitörlerin hiçbirinde %100 kusursuz rastlamadım,görmedim. Rtings sitesinde bu sınıftaki modellerde Lg( 27GP850 - 27GP83B ) Msı (mag 274QRF) Viewsonic ( XG270QG) Dell ( S2721DGFA ) karanlık ortamlarda ışık sızması olduğunu bunun da düşük kontrast kaynaklı olduğunu okudum.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Kendi gözlemdiğim kadarıyla bu seviyedeki monitörlerin hemen hepsinde ıps glow ışık sızması benzeri ufak problemler var. Ben şu ana kadar bu seviyedeki monitörlerin hiçbirinde %100 kusursuz rastlamadım,görmedim. Rtings sitesinde bu sınıftaki modellerde Lg( 27GP850 - 27GP83B ) Msı (mag 274QRF) Viewsonic ( XG270QG) Dell ( S2721DGFA ) karanlık ortamlarda ışık sızması olduğunu bunun da düşük kontrast kaynaklı olduğunu okudum.
17+Bin TL aştığınız zaman ancak lokal aydınlatması bir nebze kurtaran IPS monitör mevcut ancak misal verdiğim fiyat Avrupa fiyatının kur ile çarpımı, maalesef ülkemizde girişi 20+Bin TL seviyelerinde oluyor ki bu teknolojiye sahip modellerin giriş seviyeleri. IPS monitörler için kontrast her zaman için sıkıntı olmuştur, bunu rtings sitesinde de okumuşsunuzdur. Bu nedenle buna pek takılmayın. IPS glow zaten IPS panelin kaderi. Nasıl VA'larda siyah ghosting varsa IPS panelde de kendine has eksileri mevcut. Çok şanslı olmalısınız ki ışık sızması minimum seviyede ve eşit dağılmış (bazı kenarlarda hiç olmayan) bir ürüne sahip olursunuz.
Beni cezbeden yanı 27" 2k olması, 300(tipik)-400 nit civarına çıkabilmesi, renk doğruluğu ve fabrika çıkışı kalibre edilmiş olması oldu. GP83 ve GL83 gibi kırpılmış modellere yönetmenizi tavsiye etmem, USB portlarının eksikliği olmuyor sadece kırpılmış derken. GL850 ve GP850 revize edilmiş modeller olduğu için daha doğru seçim olur, zira benzer fiyata (kendi alt versiyonları için) satılıyor.

Maalesef kusursuz bir monitör değil bu fiyata bulunsun, anca Oled TV fiyatına denk geliyor ki o zaman TV almak daha mantıklı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00