MSI A320 Gaming Plus çift RAM takınca görüntü gelmiyor

m3rttt34

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, sorunum tek RAM takınca sorunsuz çalışan PC çift RAM takınca görüntü vermiyor.
Daha önceden 2 yıldır bu şekilde kullanıyordum yeni işlemci aldım taktım taktıktan sonra çift slot RAM takınca görüntü vermemeye başladı. RAM'lerin ikisi de aynı,
G.Skill 4 GB DDR 2133MHz RAM'lerin ikisi de çalışıyor. Anakart slotları da çalışıyor çünkü denedim iki RAM'i de farklı slotlarda tek tek çalıştırdım fakat ikisi aynı anda bir türlü görüntü vermedi. Her şeyi denedim temizlik BIOS pili çıkarma defalarca sök tak yaptım slotları değiştirdim BIOS güncelledim. Benim düşüncem PSU yetmediği için olabilir mi? 500W bir PSU var. Aslında bu sorun zaman zaman başıma geliyordu fakat tak çıkar yapınca birkaç defa düzeliyordu ama ne yaptıysam düzelmedi.

Sistemim:
MSI A320 Gaming Plus.
Ryzen 3 3100 3.6 GHz.
240 GB SSD.
MSI Aero GT 1030.
2x4GB G.Skill Aegis DDR4 2133 MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalışırdı ama stabil olmazdı.
Naptıysam olmadı işlemciyi söktüm pinleri gayet düzgün biraz gevşek taktım yine olmadı işlemcinin pininin iki tanesine çok küçük termal macun kaçtı kürdanla temizledim şuan sorun yok ama ramlerin ikisini takınca yine görüntü gelmedi.

Bellekleri teker teker takıp iki belleğin de Thaiphoon Burner > Read sekmesini paylaşın.
İşin garibi ramler bazen çalışıyo bazen çalışmıyo artık tek tek taksam bile anakarttamı acaba sorun 7-8 kere denedim çıkartıp taktım üfledim anca açıldı?

Dosya Ekleri

• ram1.png
    32,1 KB · Görüntüleme: 53
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…