rysvetreni
Centipat
Daha fazla
- RAM
- 16
- Ekran kartı
- 9060XT
- Anakart
- MSI A620M-B Pro
- İşlemci
- R5 7500F
Merhaba, CC560 V2 kasasını kullanıyorum ve stock gelen 4 fanın renkleri ve hız ayarları yok. Bu sebepten yeni fan almayı düşünüyorum. Sistemim; anakart MSI A620M-B, işlemci R5 7500F ve ekran kartı 9060XT 16 GB'den oluşuyor. Ayrıca işlemci için kule tipi soğutmam da var, FSP NC3 olacak şekilde. Sistemime 4 adet (3 öne ve 1 egzoz olacak şekilde) veya 7 adet (4 egzoz, yani 3 yukarı ve 1 arka, 3 ön) fan almayı düşünüyorum ancak bağlantı konusunda emin olamadım. Fanların hepsini fan hub almadan anakarta bağlamayı düşündüm ama nasıl yapabilirim? Anakartın sağ üstünde SYS_FAN 1 ve altında da ARGB 5V bulunmakta. Diğer SYS_FAN 2 ise anakartın sol altında, ekran kartının üstünde kalıyor. Açıkçası normalde düşüncem şuydu: Bütün fanların ARGB kablolarını birbirine bağlayıp, yani 7 fanın da ARGB'sini bağlayıp en son sağ üstteki ARGB'ye bağlamak. Hız kontrolleri için ise üstteki 3 radyatör fanı ve arkadaki radyatör fanının PWM kablolarını birleştirip sol alttaki, ekran kartının üstünde kalan SYS_FAN 2 slotuna; ön paneldeki 3 fanı ise sağ üstteki SYS_FAN 1'e takmayı düşündüm. Bu söylediğim plan tabii 7 fan için, ancak eğer çok mühim bir fark olmaz derseniz boşuna para vermeyip 4 fan da alabilirim. Korktuğum konu, ARGB slotu 4 veya 7 fanı aynı anda kaldırabilir mi? Aynı şeyler SYS_FAN slotları için de geçerli ve anlattığım kablolama şekli mantıklı mıdır? Ürün linki: ARGB Computer case fan RGB Smart temperature Control - Temu cyprus, adeti 4.3 euroya denk geliyor CD positive Black yaptığımda, CD counter Black ise 4.1 euro. Aralarındaki fark da sanırım ters veya düz olması, siz daha iyi biliyorsunuzdur
öneri yaparsanız çok sevinirim. Hem sıcaklık değerleri düzgün olsun hem de sistem boştayken bile yüksek hızda çalışan fan sesinden ve ayarlayamadığım fan renginden kurtulmak istiyorum artık.