MSI Afterburner ile RX 550'e OC yapmak

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben bu videodan yapmıştım 6 aydır tek bir sorun çıkarmadı. Sadece stabilite testleri biraz uzun sürebilir.

PUBG'de FPS'i arttırmak için OC yapmak istiyorum. MSI Afterburner'da Power Limit'i nasıl ayarlamalıyım? Core Clock'u kaçar kaçar arttırmalıyım? Eğer OC stabil olmazsa ne gibi bir problem meydana gelebilir?

Kartım bu GIGABYTE RX 550 GAMING OC Specs
Power Limit ve GPU voltaj'ı sonuna kadar çekebilirsiniz. O kartta zaten güç beslemesi bulunmadığı için o ayarlar fulde de olsa minimumda da olsa bir şey değişmiyor.

Power Limit ve GPU voltaj'ı sonuna kadar çekebilirsiniz. O kartta zaten güç beslemesi bulunmadığı için o ayarlar fulde de olsa minimumda da olsa bir şey değişmiyor.
Bende Voltaj ayarı kapalı ve Power Limit maksimum 100'e çıkıyor. Neyden kaynaklı olabilir?

Bende Voltaj ayarı kapalı ve Power Limit maksimum 100'e çıkıyor. Neyden kaynaklı olabilir?
Power Limit zaten en fazla 100'e çıkar, % birimidir. Voltaj ayarı için ise ayarlardan bir ayar açmak gerekiyordu. Şuan pc başında değilim geçtiğimde o ayara bakıp buraya yazarım tekrar.
Voltaj ayarı kapalı. Power Limiti sona çekebilirim.
Dediğim gibi güç beslemesiz bir kart olduğu için bi fark olmaz isterseniz fulleyin, bende de GTX1050 var onda da güç beslemesi bulunmuyor o ayarı fulde kullanıyorum ben de. GPU Clock'u arttırabildiğiniz kadar arttırın, tabi sıcaklıklara ve stabiliteye dikkat ederek. Aynı şekilde Memory Clock'u da arttırabildiğiniz kadar arttırın. Eğer örnek vermek gerekirse ben kendi kartımı +105 GPU clock ve +600 Memory clock seviyelerine oc edebildim.
Şuan pc başında değilim geçtiğimde o ayara bakıp buraya yazarım tekrar.
Şimdi bakabilme fırsatım oldu. Afterburner'ın ayarlarında Genel Ayarlar sekmesinde uyumluluk kısmında "Voltaj kontrolünü aç" ve "Voltaj takibini aç" şeklinde 2 kısım var. Onlara tik atıp uygulamayı yeniden başlatın.

Son düzenleme:
Dediğim gibi güç beslemesiz bir kart olduğu için bi fark olmaz isterseniz fulleyin, bende de GTX1050 var onda da güç beslemesi bulunmuyor o ayarı fulde kullanıyorum ben de. GPU Clock'u arttırabildiğiniz kadar arttırın, tabi sıcaklıklara ve stabiliteye dikkat ederek. Aynı şekilde Memory Clock'u da arttırabildiğiniz kadar arttırın. Eğer örnek vermek gerekirse ben kendi kartımı +105 GPU clock ve +600 Memory clock seviyelerine oc edebildim.
Kartta belleklerin soğtucusu yok, ısı sensörü de yok galiba. Bellekleri hızını çok arttırmama gerekiyor sanırım.

+400 uygun bir değer olacaktır. Memory Clock'u 400 yapın geçin. Asıl performans artışı GPU clock ile sağlanıyor, ona yoğunlaşın.
Zotac GTX 1050Ti Mini kartım var Memory Clock ve GPU Clock'a 200Mhz verdim yeterli olur mu? Ve biraz daha arttırmayı denedim sorun çıkıyor.

Zotac GTX 1050Ti Mini kartım var Memory Clock ve GPU Clock'a 200Mhz verdim yeterli olur mu? Ve biraz daha arttırmayı denedim sorun çıkıyor.
+200 GPU clock için fazla, Memory clock için az bir değer. Anladığım kadarıyla ilk OC deneyiminiz o yüzden çok bilginiz yok. Birden +200 uygulayıp oyuna girerseniz çok fazla sorunla karşılaşacaksınız, belki de oyuna giremeyeceksiniz. Şimdi söyleyeceklerim hem sizin için hem de konu sahibi için geçerli. Yaptığınız tüm oc ayarlarını sıfırlayın. Her şeyden önce MSI Kombustor programını kurun, kendisi ekran kartını test etmek için kullanacağımız program. Kurduktan sonra oc işlemine başlayabiliriz. Öncelikle GPU clock için bu tür kartlar genelde en fazla +100 ve +150 arasında bir değerde sağlıklı bir stabilite sağlar. Memory clock ise +200 ve +650 arasında. Bu belirttiğim sayılar arasındaki en yüksek sayıyı kendiniz için yakalamanız gerekiyor. İlk olarak şu değerleri deneyin : GPU clock +100 / Memory clock +300. Uyguladıktan sonra Kombustor programını çalıştırın. Run stress test tuşuna bastıktan sonra bir test başlayacak, testin sonu yok işiniz bitince siz kapatacaksınız. Test esnasında ekran kartınızın kullanımı ve sıcaklığı gibi değerleri görebilirsiniz. Dediğim ilk değerleri uyguladıktan, kombustoru çalıştırıp stress testine başladıktan sonra 4-5dk bir süre bekleyin. Bu süre sonunda ekran kartının ulaştığı maksimum sıcaklığı uyguladığınız değerler ile birlikte bir yere not edin. 80'in yukarısına çıkmasın, çıkarsa oc yapmayın veya sıcaklığı azaltmak için ekran kartına bakım yaptıktan sonra oc'ye devam edin. Eğer bir sıkıntı yoksa, 4-5dk'lık test sonucunda program hiç çökmediyse ve hata vermediyse, ekran kartı sıcaklığı da 80'in üzerine çıkmadıysa oc başarılı demektir. Şimdi sırada değerleri arttırıp yapabileceğiniz en fazla oc değerini bulmak var. Her seferinde GPU clock'u +5 arttırarak stress testini tekrarlayın. Bir yerden sonra Kombustor çökecek veya hata verecek, o olduğu zaman bir önceki değere geri dönün. O sizin en yüksek oc değeriniz. Aynı işlemleri+50 arttırarak bu sefer Memory Clock'a uygulayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı