MSI Afterburner ile Yanlışlıkla Overclock Yapma

worrior

Hectopat
Daha fazla  
MSI Afterburner kullanıyorum. Ancak yanlışlıkla O.C yaparım ya da elim istemeden o menüye çarpar diye bir tedirginlik içindeyim. Oyunda denedim, o esnada HWMonitor programı da açıktı, HWMonitor'a baktığımda CPU frekansı 28 bin MHZ dolaylarındaydı, daha önce böyle bir şey yaşamadım. Aynı anda iki ölçerin çakışması buna yol açmış olabilir sanıyorum.

Dediğim gibi, MSI AFTERBURNER kullanmak tehlikeli değil mi? Sonuçta O.C mantığıyla yazılmış bir uygulama, sırf OSD için güme gitmeyelim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani demek istediğim, elim dahi çarpabilir, gün içinde birçok işlemde hata yapıyoruz ama neyse ki değişikliklerin onaylanması için bir algoritma kurtarıyor. Bunda ise anladığım kadarıyla böyle bir şey yok, hata falan dinlemiyor, bam bam bam. :)

Ekran kartlarında kendini kapatma olayı var. Fazla bir yüklenmede sistemi yeniden başlatırlar genellikle. Birkaç kez hem AMD hem de nVidia ekran kartlarında bu durumu yaşadım. RX 470 ve GTX 960 modelleriydi merak ediyorsan.

İyi de dostlarım, ekran kartı O.C'lenmiş oluyor, kısa da olsa bu etki performansı ve ömrüne yansıyacaktır. Programı kaldırmak ya da onboard şeklinde başlamak zararı karşılamıyor. Kullanmam artık herhalde. :)

İyi de dostlarım, ekran kartı O.C'lenmiş oluyor, kısa da olsa bu etki performansı ve ömrüne yansıyacaktır. Programı kaldırmak ya da onboard şeklinde başlamak zararı karşılamıyor. Kullanmam artık herhalde. :)
Hocam O.C edilirse ekran kapanırsa zaten bundan hiçbir şey olmaz. Bunlar korumalı oluyor zaten. Zararda görmez merak etmeyin. Programı sildiğinizde kart eski haline döner. Sonuçta O.C ile kullanılmıyor. Kullanılsa bile uzun vadede performansı düşer. 1 2 seferden birşey olmaz.

Hocam O.C edilirse ekran kapanırsa zaten bundan hiçbir şey olmaz. Bunlar korumalı oluyor zaten. Zararda görmez merak etmeyin. Programı sildiğinizde kart eski haline döner. Sonuçta O.C ile kullanılmıyor. Kullanılsa bile uzun vadede performansı düşer. 1 2 seferden birşey olmaz.

Yardımcı olduğun için teşekkür ederim ama kimsenin ne olursa olsun böyle bir riske gireceğini sanmıyorum, bir başka FPS ölçer program arayışı içine girerler, ben de öyle yapacağım gibi. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı