MSI Afterburner kurmaya çalışırken trojan kapmak

owenjaw

Decapat
Merhaba, bilgisayarımı yeni upgrade ettim ve MSI Afterburner indirmek istedim. Ama gerçek site yerine reklam siteden indirmişim. Zaten tam kurma işlemi sırasında trojan olduğunu anladım ama çoktan kurmuştu zaten, Windows Defender hemen tespit etti. Ama bilmediğim bir program kuruldu içine. Nerede aratırsam aratayım bulamıyorum program ile ilgili bir şey. Tüm hesaplarımdan çıkış yaptım, 2 aşamalı doğrulamalarımın hepsini açtım. Ethernet ve güç kablomu söküp modemimi resetledim. Pazartesi günü de format attırmaya götüreceğim.

Sorum şu, sizce BIOS'a yerleşmiş olabilir mi? BIOS'a yerleşmemişse RAM'e yerleşmiş olabilir mi? Malwarebytes ile tarama yaptım ama bulamadı bir şey, çok güvenmedim. O formatı attırıcam her türlü. Elimde programın görümtüsü mevcut, dediğim gibi nerede aratırsam aratayım bulamıyorum programla ilgili bir şey. Birkaçınız bilgi verirse belki içime su serpilir. Yardım ederseniz çok sevinirim.

Merhaba, bilgisayarımı yeni upgrade ettim ve MSI Afterburner indirmek istedim. Ama gerçek site yerine reklam siteden indirmişim. Zaten tam kurma işlemi sırasında trojan olduğunu anladım ama çoktan kurmuştu zaten, Windows Defender hemen tespit etti. Ama bilmediğim bir program kuruldu içine. Nerede aratırsam aratayım bulamıyorum program ile ilgili bir şey. Tüm hesaplarımdan çıkış yaptım, 2 aşamalı doğrulamalarımın hepsini açtım. Ethernet ve güç kablomu söküp modemimi resetledim. Pazartesi günü de format attırmaya götüreceğim.

Sorum şu, sizce BIOS'a yerleşmiş olabilir mi? BIOS'a yerleşmemişse RAM'e yerleşmiş olabilir mi? Malwarebytes ile tarama yaptım ama bulamadı bir şey, çok güvenmedim. O formatı attırıcam her türlü. Elimde programın görümtüsü mevcut, dediğim gibi nerede aratırsam aratayım bulamıyorum programla ilgili bir şey. Birkaçınız bilgi verirse belki içime su serpilir. Yardım ederseniz çok sevinirim.

BIOS'a yerleşme soz konusu degıl fakat ıcınız rahat edecekse BIOS sıfırlayınız.

Öyle internetten kaptığınız her virüs BIOS'a sızmaz. Ancak BIOS sıfırlamayı da deneyebilirsin. Kaspersky ile de tarama yaptırabilirsiniz.

BIOS sıfırlamayı bilmiyorum, formatı attıktan sonra sıfırlamalı mıyım sizce?

Formatı atmadan önce sıfırlayabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ha bu arada orijinal site. 😀

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Artık pek bir anlamı yok orijinal sitenin :D

Ya bu ne olabilir sizce? Hiçbir bilgi bulamıyorum hakkında.

Son taramamla beraber trojan.banker tespit etti. Direkt Ethernet kablosunu çıkardım. Format şart gibi görünüyor. Resimdeki program ile ilgili de hiçbir şey bilmiyorum hala.

Dosya Ekleri

• 7510F57F-1112-40BD-B1AF-56355D4F4B32.jpeg
    7510F57F-1112-40BD-B1AF-56355D4F4B32.jpeg
    246,1 KB · Görüntüleme: 67
  • F6135A21-662E-4697-980C-30033352E3BE.jpeg
    F6135A21-662E-4697-980C-30033352E3BE.jpeg
    351,1 KB · Görüntüleme: 69
  • F9CB3EE2-7DC7-487D-BB7D-DBED79F1FD36.jpeg
    F9CB3EE2-7DC7-487D-BB7D-DBED79F1FD36.jpeg
    213,6 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleme:
Hocam formatı kendiniz atın. Bilgisayarcılar (en azından bazıları) güvenli değil ve gayet kolay bir işlem. YouTube üzerinde Technopat'ın bir çok rehberi var format hakkında.

Hocam formatı kendiniz atın. Bilgisayarcılar (en azından bazıları) güvenli değil ve gayet kolay bir işlem. YouTube üzerinde Technopat'ın bir çok rehberi var format hakkında.
Güvenmediğim biri olsa cidden attırmazdım, senelerden beri babamın arkadaşı, pcmin her sorunuyla eksiksiz ilgilenen birisi. Pcmi de toplayan ta kendisi dir, güvenim sonsuz. O yüzden sıkıntı yok o açıdan.

Güvenmediğim biri olsa cidden attırmazdım, senelerden beri babamın arkadaşı, pcmin her sorunuyla eksiksiz ilgilenen birisi. Pcmi de toplayan ta kendisi dir, güvenim sonsuz. O yüzden sıkıntı yok o açıdan.

Hocam dediğiniz gibi o yazılım hakkında bir şey çıkmıyor. Virüsten dolayı ortaya çıkmıştır. Sağ tıklayınca dosya konumuna gidilmiyor mu?

Hocam dediğiniz gibi o yazılım hakkında bir şey çıkmıyor. Virüsten dolayı ortaya çıkmıştır. Sağ tıklayınca dosya konumuna gidilmiyor mu?
Çıkıyor, ama şuan fotoğrafı yok galiba. Varsa atarım, ben de araştırdım ama bulamadım. Logosu MSYS2 diye bir programı gösteriyor ama ne işe yaradığını bilmiyorum.

Böyle çekebilmişim, kötü çektiğim için affola.

Dosya Ekleri

• F2B17BE8-E9E1-4E67-B999-18DC6B084993.jpeg
    F2B17BE8-E9E1-4E67-B999-18DC6B084993.jpeg
    227,4 KB · Görüntüleme: 53

Technopat Haberler

Geri
Yukarı