MSI Afterburner kurmaya çalışırken trojan kapmak

owenjaw

Decapat
Katılım
9 Haziran 2022
Mesajlar
146
Merhaba, bilgisayarımı yeni upgrade ettim ve MSI Afterburner indirmek istedim. Ama gerçek site yerine reklam siteden indirmişim. Zaten tam kurma işlemi sırasında trojan olduğunu anladım ama çoktan kurmuştu zaten, Windows Defender hemen tespit etti. Ama bilmediğim bir program kuruldu içine. Nerede aratırsam aratayım bulamıyorum program ile ilgili bir şey. Tüm hesaplarımdan çıkış yaptım, 2 aşamalı doğrulamalarımın hepsini açtım. Ethernet ve güç kablomu söküp modemimi resetledim. Pazartesi günü de format attırmaya götüreceğim.

Sorum şu, sizce BIOS'a yerleşmiş olabilir mi? BIOS'a yerleşmemişse RAM'e yerleşmiş olabilir mi? Malwarebytes ile tarama yaptım ama bulamadı bir şey, çok güvenmedim. O formatı attırıcam her türlü. Elimde programın görümtüsü mevcut, dediğim gibi nerede aratırsam aratayım bulamıyorum programla ilgili bir şey. Birkaçınız bilgi verirse belki içime su serpilir. Yardım ederseniz çok sevinirim.
 
Çıkıyor, ama şuan fotoğrafı yok galiba. Varsa atarım, ben de araştırdım ama bulamadım. Logosu MSYS2 diye bir programı gösteriyor ama ne işe yaradığını bilmiyorum.


Böyle çekebilmişim, kötü çektiğim için affola.

Sağ tıklayınca özelliklerine bir göz gezdirin. Bilgi bulabilirsiniz belki. Yoksa da silin gitsin. AV açık dursun her zaman.
 
Sağ tıklayınca özelliklerine bir göz gezdirin. Bilgi bulabilirsiniz belki. Yoksa da silin gitsin. AV açık dursun her zaman.
Bu gün format atılacak, ama ilk günler bayağı bir araştırmıştım. Dün yine tarama yaptım resimde gösterdiğim banker trojanı buldu. Ondan sonra trojanı karantinaya alıp pcyi bir daha açmadım.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı