MSI Afterburner overclock basit midir? Geri alınır mı?

KatliyeN

Picopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. MSI RX 570 Armor OC kullanıyorum. Kartıma overclcok yapmak istiyorum soğutmam iyi olduğu için. Soğutabiliyorken eksik performansla kalmak istemiyorum. Sorularım şunlar:
Afterburner voltaj ayarını otomatik yapar mı?
Afterburner'dan yaptığım OC'yi silip (sıfırlayıp) fabrika çıkışlı değerlerine geri getirebilir miyim?
Eğer Afterburner ile OC yaparsam faydasını görür müyüm yoksa kartımın buna ihtiyacı yok mu?
Eğer biliyorsanız cevaplarsanız sevinirim.

Benim kartım OC'li geldiği için ekstra OC yapmak için volat vermem gerekiyor. O zaman da çok ısınıyor. Zaten kartında OC var daha fazlasına ihtiyaç duydun ki?
Voltaj ayarlarını vs. kendin yapıyorsun. Varsayılana ayarlama tuşu var.

Forumlarda fabrikasyon OC'un çok düşük olduğunu söylüyorlar genellikle.

Forumlarda fabrikasyon OC'un çok düşük olduğunu söylüyorlar genellikle.

Çok fazla FPS oynamaz merak etmeyin, OC Edition'lar da gerek yok tekrardan Overclock'a (şahsi fikrim).

Çok fazla FPS oynamaz merak etmeyin, OC Edition'lar da gerek yok tekrardan Overclock'a (şahsi fikrim).

Katılıyorum. Özellikle AMD GPU'larda OC WattMan hatası gibi hüsranlarla sonuçlanabiliyor. Kendimden biliyorum :). 3-5FPS için risk almaya değer diyorsanız siz bilirsiniz.

Ne kadar FPS oynar, oynamaz bilemeyiz. Bazı OC yapan kişilerde 10 FPS gibi ciddi sayılabilecek artış gördüm ben. Yavaş yavaş artırarak test edin, baktınız pek bir değişiklik yok, işlemi geri alabilirsiniz

Ağır oyunlarda ekran kartına OC yaparak 10 FPS veren bir Armor gördün mü ? Konuyu açan arkadaşın ekran kartı'nın 60 FPS altına düştüğü bir oyunda OC yaparak +10 fps alsın ben bu işten anlamıyorum derim :) Benim fikrim OC uygulaması kesinlikle sadece CPU'ya yapılmalıdır. Ekran kartına bu uygulamayı asla önermem. Çünkü ne kadar stabil ve iyi ısı değerleri yakalansa da bir zaman sonra ekran kartı belleklerin hasar görebilme olasılığı var.

Ağır oyunlarda ekran kartına OC yaparak 10 FPS veren bir Armor gördün mü? Konuyu açan arkadaşın ekran kartı'nın 60 FPS altına düştüğü bir oyunda OC yaparak +10 FPS alsın ben bu işten anlamıyorum derim :) benim fikrim OC uygulaması kesinlikle sadece CPU'ya yapılmalıdır. Ekran kartına bu uygulamayı asla önermem. Çünkü ne kadar stabil ve iyi sıcaklık değerleri yakalansa da bir zaman sonra ekran kartı belleklerin hasar görebilme olasılığı var.

AAA oyunlarda 5FPS'den yukarı çıkmayacağından eminim. CS:GO çok oynuyorum. Gerçek şu ki FPS arttıkça daha çok adam vuruyorum. 20FPS fark etse 1 adam fazla vurabilirim. Biliyorum CS:GO işlemci odaklı bir oyun. Fakat işlemcim yeterince güçlü. Hatta ekran kartım işlemcime göre düşük kalıyor. 10 ay sonra falan RX6000 serisine geçmeyi planlıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı