MSI Alpha 17 A4DEK-025XTR alınır mı?

@ue666 Oyun içi değerlerini paylaşabilir misin? Frekans falan mı düşük acaba?
Çok ilginç, bilgisayardan bilgisayara performanslar değişiyor bu sürümde. Microsoft'un bu işe el atması şart.
Drop giriyorsa eğer muhtemelen bundan kaynaklı ama genel bir performans sorunu var mı emin değilim. Microsoft sürümünden tek farkı benim için nadir droplar.

@Radeon RX 5500M Bilgim yok hocam doğrusu, yeni yükledim. Son güncelleme bir şey farkettirmiş midir, sanmıyorum.

@ue666 Oyun içi değerlerini paylaşabilir misin? Frekans falan mı düşük acaba?

Drop giriyorsa eğer muhtemelen bundan kaynaklı ama genel bir performans sorunu var mı emin değilim. Microsoft sürümünden tek farkı benim için nadir droplar.

Drop yok hocam bende, sizde de 5600M vardı değil mi hocam? Hangi sürücüyü kullanıyorsunuz sürüm olarak?

Hatırladığım sıcaklık değerleri ile ilgili sorun yok, yüksek performans modunda açtım oyunu. Radeon Software üzerinden de Oyun Modu seçili, prize takılı, arkada açık uygulama yok, oyunlar dışında ekstra program/sistemde zararlı yazılım yok. Ekran kartı kullanımı %96–99 oluyor. Dışarıdayım şu an, eve geçince AfterBurner ile ekran görüntüsü alıp atarım hocam.

Diğer oyunlarda kaç FPS alıyorsunuz hocam bu arada? Varsa eğer Valorant, Control, CS:GO, Ark vs referans olması açısından değerleri paylaşır mısınız?

Son sürüm sürücüyü kullanıyorum, 21.6.2 olması gerek. Valorant'ta mapten mape değişmekle birlikte low ayarlarda 1080P'de 200 üzerinde. Control'de sadece ilk bölümü test ettim, DX12 Ultra'da 55-65 arasıydı sanırım. Bedava verildiği gün test ettim, sonrasında sildim. CS:GO'da 1280x1024'te low ayarlarda 200-250 FPS ortalama. CS'deki çözünürlük ayarı alışkanlıktan :D ARK oynamayı denedim de maalesef RAM pek izin vermiyor, drop yiyorum. RAM aldıktan sonra Ultra'da paylaşırım değerleri. Yakın zamanda alacağım. Tabii termal macun değişimi de yapacağım, bunları yaparken işlemcim 90 derecelerde, ekran kartım 80 derecelerde takılıyor. Bunların dışında Rocket League oynuyorum. Genellikle 200 FPS üzerinde, 240'a kadar uzanıyor, 180'e kadar düşüyor. Rust'ta her şey full'de, yanlış hatırlamıyorsam 80 FPS üzeri, yine RAM yetersiz minimum 10 gerekiyor diyor :D Deep Rock Galactic'te ortalama 120-150 arası.

Oyunlardaki FPS değerlerinden çok 3DMark Time Spy testi yapmak daha mantıklı, ekran kartı değerlerinizi karşılaştırabilirsiniz böylece. Ben AAA oyunlarda genelde RAM'den dolayı hafif veya ağır drop yiyorum. Üsttekiler muhtemelen artacaktır. En azından %1 ve %0.1 değerlerim normale döner ondan eminim.

Bu arada SAM desteği var mı MSI'da? Bende devre dışı ancak destekliyor gözüküyor. Gelecek BIOS güncellemesinde destek sağlayacaklarını düşünüyorum. Destekten ziyade AMD firmware üzerinden etkinleştirin diyor ancak BIOS'ta öyle bir seçenek yok. Muhtemelen default açık olarak gelir.

1625325733857.png

Son düzenleme:
@Tolga Samet Hocam ben de aynı sürücüyü kullanıyorum. Valorant yüksek ayarlarda 200 FPS alıyorum, Control oyunu yüklü tekrar kontrol sağlarım, Rocket League indirmem gerekiyor, Ark'ta 60 FPS dropsuz oynuyorum, sıcaklık sorunum yok. SAM hakkında bilgim yok doğrusu, şöyle yazıyor;

Öncelikle, Ryzen 5000 serisi işlemciler, Radeon RX 6000 GPU‘lar ve AMD 500 yonga setli anakartları bir arada kullanan kullanıcıların bu özelliği aktif edebildiğini belirtelim. Smart Access Memory’i temel olarak CPU ve GPU arasındaki veri aktarımını geliştirerek performansı artıran bir özellik olarak tanımlayabiliriz. Ancak bu kullanım senaryosu için AMD 500 serisi bir yonga seti şart.
3D Mark yok olmadı onu da indireyim.

3DMark 7.5 TL sanırım Steam'de. Fark ettim de Valorant'ta ayara göre FPS değişmiyor. Çok şaşırtıcı. Optimizasyonunu bozdular herhalde. Denedim ben de. ARK'ı 60 FPS oynayabiliyorsan şahane, hangi mapte? The Island mı?

3DMark 7.5 TL sanırım Steam'de. Fark ettim de Valorant'ta ayara göre FPS değişmiyor. Çok şaşırtıcı. Optimizasyonunu bozdular herhalde. Denedim ben de. ARK'ı 60 FPS oynayabiliyorsan şahane, hangi mapte? The Island mı?
Oyuna çok hakim olmadığım için haritayı hatırlamıyorum hocam, dediğiniz harita olabilir(Deniz kıyısında başladım oyuna, uçmayı açıp her yana gittim epey büyük bi haritaydı).Tekrar oyuna girip bakarım. Valorant'ta çok fark etmiyor hocam dediğiniz gibi. GPU-Z ile bakınca Bandwidth Unknown yazıyor. Değerler çok garip 🤔

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı