MSI Alpha 17 A4DEK-025XTR alınır mı?

Ben de anlamadım, aynı şekilde fotoğraftaki gibi olmasını bekliyordum ama farklı geldi.
Acaba bu değişimden dolayı mı bekeldiğimizden fazla ısınıyor. Ama fanların yerleri değişmiş ve fanların üstüne havalandırma da koymuşlar ayriyeten. Yani bunun aslında tasarımın farklı olmasını nötrlemesi gerekiyo olabilir. Belki de sizinki daha az ısınır bakalım.

Bu arada hocam söylemeyi unuttum, rocket league belki pek zorlayacak bi oyun değil ama full ayarlarda 200 fpsin altını görmedim ve en fazla 77 dereceyi gördüm. Oyun oynadıkça fps-ısı değerlerini buraya yazmaya çalışırım.
Ustam en fazla 77 derece çok iyi, işlemci mi ekran kartı mı en fazla 77 olan ?

Hocam EFI dediğiniz ne? Disklerde SSD'nin yanında bir bölüm daha görünüyordu onu mu kastediyosunuz?

Hocam driver konusunda yaşadıklarımı aktardım ben birkaç mesaj önce. İlk kez laptop kullandığım için çok alışık değilim ondan.
Core temp uygulaması Dragon Center'dan genel olarak 5 derece fazla gösteriyor işlemci sıcaklığını. Sizce hangisine güvenmeliyim?

Ben de şu anlık sadece onları yükledim. Dediğiniz özellik SteelSeries'in oyun modlarından biriyle alakalı olabilir henüz denemedim onları.

Evet hocam SSD'deki EFI bölümü.

60-70 arası biraz fazla normalde ağır olmayan oyunlarda bile 75'i geçmesine ihtimal vermiyordum.
Normalde Alpha serisinde bilgisayarın alt tabanı resimdeki gibi olması gerekmiyor mu niye değişmişler acaba bir bildiği vardır mı diyelim?

Hocam o sadece Alpha modellerinde öyle değil. Alpha serisi GP kasası kullanıyor, GP75 kasasında ise alttaki soğutma delikleri çok büyük değil, sebebi o.

Hocam eş zamanlı takip ediyorum ikisinde de CPU'ya bakıyorum Core Temp istisnasız 5-6 derece fazla gösteriyor. Ve cihaz tamamen boştayken 45-60 arası, discord,opera + 1-2 ağır olmayan program açıkken 60-70 derece arasında(dragon centera bakarak söylüyorum). Bana bir tık fazla geldi ama emin değilim.
Bilgisayarınız alpha 17 mi ?
60-70 arası biraz fazla normalde ağır olmayan oyunlarda bile 75 i geçmesine ihtimal vermiyordum.
Normalde Alpha serisinde bilgisayarın alt tabanı resimdeki gibi olması gerekmiyor mu niye değişmişler acaba bir bildiği vardır mı diyelim?
Alpha 15 in şaşesi böyle değişilmemiş ben 17 inçten daha serin olacağını düşünüyorum 17 nin alt tasarımı burda gördüğüm kadarıyla tuf serisi gibi hava sürkülasyonu için iyi değil gibi. Eğer 17 bu değerleri veriyorsa 15 bir tık altındadır tahminimce.

Siparişi 2 gün önce verdim siparişiniz alındı" da şuan hazırlanıyor kısmına geçmedi aynı durumda olan var mı ? Şuan 15 in fiyatı 13k oldu.

Bilgisayarınız Alpha 17 mi?

Alpha 15'in şaşesi böyle değişilmemiş ben 17 inçten daha serin olacağını düşünüyorum 17'nin alt tasarımı burada gördüğüm kadarıyla TUF serisi gibi hava sürkülasyonu için iyi değil gibi. Eğer 17 bu değerleri veriyorsa 15 bir tık altındadır tahminimce.

Siparişi 2 gün önce verdim siparişiniz alındı" da şu an hazırlanıyor kısmına geçmedi aynı durumda olan var mı? Şu an 15'in fiyatı 13K oldu.

Hayır hocam Alpha 17 3 4 derece daha serin çalışacaktır. GP65 ve GP75 sıcaklık farklarına bakınız.

Bilgisayarınız alpha 17 mi ?

Alpha 15 in şaşesi böyle değişilmemiş ben 17 inçten daha serin olacağını düşünüyorum 17 nin alt tasarımı burda gördüğüm kadarıyla tuf serisi gibi hava sürkülasyonu için iyi değil gibi. Eğer 17 bu değerleri veriyorsa 15 bir tık altındadır tahminimce.

Siparişi 2 gün önce verdim siparişiniz alındı" da şuan hazırlanıyor kısmına geçmedi aynı durumda olan var mı ? Şuan 15 in fiyatı 13k oldu.
Hocam bu konuda bahsettiğim ve bahsedeceğim her değer Alpha 17 ile ilgili.
Ustam en fazla 77 derece çok iyi, işlemci mi ekran kartı mı en fazla 77 olan ?
Hocam GPU için fazla olurdu gerçekten, CPU için bahsettim. Bana CPU biraz daha hayati gibi geldiği için genelde CPUya bakıyorum ki GPU baya 50 60larda seyrediyor onda sıkıntı yok gibi. Ve evet Max 77 çok iyi brnce de ama boşta discord falan açıkkenki CPU sıcaklığı biraz gereksiz yüksek geldi şu ana kadar.
(Bu arada hocam 5600m bana fazla güçlü hissettirdi AAA oyun denemedim henüz ama kendisini %50 bile kullandığını görmedim)

Hocam bu konuda bahsettiğim ve bahsedeceğim her değer Alpha 17 ile ilgili.

Hocam GPU için fazla olurdu gerçekten, CPU için bahsettim. Bana CPU biraz daha hayati gibi geldiği için genelde CPUya bakıyorum ki GPU baya 50 60larda seyrediyor onda sıkıntı yok gibi. Ve evet Max 77 çok iyi brnce de ama boşta discord falan açıkkenki CPU sıcaklığı biraz gereksiz yüksek geldi şu ana kadar.
(Bu arada hocam 5600m bana fazla güçlü hissettirdi AAA oyun denemedim henüz ama kendisini %50 bile kullandığını görmedim)
Hocam CPU Oyunlarda max 77 ise çok iyi demek ki alt tabanını böyle yapmasının bir nedeni varmış toz içinde olabilir alt kasası ızgara olanlarda çok toz çekiyor diye okumuştum. Benimki de şimdi geldi Windows kurup detaylı bakacağım

Dosya Ekleri

• B898A415-974A-4568-B064-642BE078735B.jpeg
    B898A415-974A-4568-B064-642BE078735B.jpeg
    146,1 KB · Görüntüleme: 128
Hocam CPU oyunlarda Max 77 ise çok iyi demek ki alt tabanını böyle yapmasının bir nedeni varmış toz içinde olabilir alt kasası ızgara olanlarda çok toz çekiyor diye okumuştum. Benimki de şimdi geldi Windows kurup detaylı bakacağım.

Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın, SSD'deki Partition'ları silmeyin içinde driverlar var.

Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın, SSD'deki Partition'ları silmeyin içinde driverlar var.
Sağolun hocam hep beraber inşallah. Driver konusunda dikkat edeceğim
Aşağıda resimde driver bölümünü görebilirsiniz 3 bölüme ayırmış kendini. Driverlerin olduğu bir bölüm varmış kendi içerisinde.
5AB82F9C-5CFD-4579-A7F9-89525D36C0F2.jpeg

Son düzenleme:
Sağ olun hocam hep beraber inşallah. Driver konusunda dikkat edeceğim.
Aşağıda resimde driver bölümünü görebilirsiniz 3 bölüme ayırmış kendini. Driverlerin olduğu bir bölüm varmış kendi içerisinde. Eki Görüntüle 800077

Windows'u kurma sekmesine nasıl geldiniz hocam. PC geldi ancak kuramıyorum bir türlü.

Sağolun hocam hep beraber inşallah. Driver konusunda dikkat edeceğim
Aşağıda resimde driver bölümünü görebilirsiniz 3 bölüme ayırmış kendini. Driverlerin olduğu bir bölüm varmış kendi içerisinde. Eki Görüntüle 800077
Hocam valla ne kadar önemlidir bilmiyorum ama ben DriverCD kısmını gördüğümü hatırlamıyorum, Driverların burda olmasını beklemiyodum ve bilmiyodum o yüzden hiç dikkat etmemiş de olabilirim.
Windows'u kurma sekmesine nasıl geldiniz hocam. PC geldi ancak kuramıyorum bir türlü.
Hocam bir USB'ye windowsu kurup bootlamalısınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı