MSI Alpha 17 A4DEK-025xtr ile madencilik için sabit 67 derece ideal mi?

• Konuyu başlatan tempZ
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 938

tempZ

Kilopat
Daha fazla  
Laptop --- https://www.hepsiburada.com/msi-alp...-3-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV0000164IKZ

Gündelik kullandığım arada oyun oynadığım laptop ile 1 aylık madencilik denemem oldu. Yüksek performans ayarında GPU %100 çalışırken uzun zamanlar boyunca sıcaklığı 65-67 arasında stabil çalışıyor. Normal şartlarda bence çok güzel bir değer ama uzun süreli açık kaldığı için (gece uyurken açık bırakıyorum + gün içerisinde kullanmadığım veya basit işler yaparken arkada açık bırakıyorum) emin olabilmiş değilim. Bu değer ne kadar uzun ömürlü? Cihaza bir zarar verir mi? Her türlü tavsiyelerinizi bekliyorum.

Laptop un fanları 4000 RPM civarında otomatik olarak çalışıyor. Turbo fan modu var geceleri pek açmaya gerek duymuyorum sizce gerek var mı? Açık olmasının bir zararı yoksa zaten düzenlik temizlik yaptıracağım açık bırakabilirim. (Turbo fan 5500 RPM civarında çalışıyor, sıcaklık 57-59 civarında oluyor)

(34.3 Mh Değeri alıyorum)

Son düzenleme:
Değerler iyi ama laptoplarla mining yapmanın mantıksız olduğunu düşünüyorum. Fanlar zamanla eskisi gibi soğutmamaya başlıyor, kısacası laptopun ömründen gidiyor. Yapacksanız da 2-3 aydan fazla yapmayın bence.

Aylık net getirisi ne kadar oluyor hocam.
0.045 eth civarı kazanç sağladım ama dediğim gibi 24 saat açık değildi hocam.
Hocam laptopta da mining yapmayın.
En çok hangi açıdan sorun olduğunu düşünüyorsunuz. Benim de içim gidiyor yaparken çok kararsızım. Büyük ihtimal havalar ısınınca yapmam
İyi sıcaklıklar hocam, Ekstrem mod ve Cooler Boost açık mı?
Cooler boost geceleri açmıyorum Turbo fan diye demek istediğim Cooler boost du :)) ismi aklıma gelmedi. Gündelik kullanımda mining arkada çalışırsa cooler boost u açıyorum, sıcaklığı zaten sürekli kontrol etmeye çalışıyorum 70 i görüp cooler boost açmadığım olmadı. Fan için nasıl sorun yaratabilir bu durum ?
Değerler iyi ama laptoplarla mining yapmanın mantıksız olduğunu düşünüyorum. Fanlar zamanla eskisi gibi soğutmamaya başlıyor, kısacası laptopun ömründen gidiyor. Yapacksanız da 2-3 aydan fazla yapmayın bence.
Hocam peki bu durum sizce tozdan temizliksizlikten mi kaynaklanıyor yoksa kalıcı bir sorun mu

Cooler boost geceleri açmıyorum Turbo fan diye demek istediğim Cooler boost du :)) ismi aklıma gelmedi. Gündelik kullanımda mining arkada çalışırsa cooler boost u açıyorum, sıcaklığı zaten sürekli kontrol etmeye çalışıyorum 70 i görüp cooler boost açmadığım olmadı. Fan için nasıl sorun yaratabilir bu durum ?
Hocam uzun kullanımda fan sorunu olabilir ama çok bir sorun olacağını düşünmüyorum ben. Geceleri çok ses yapar zaten, Cooler Boost'a gerek yok. Sıcaklıklar iyi zaten. İyi kazançlar hocam.

Hocam uzun kullanımda fan sorunu olabilir ama çok bir sorun olacağını düşünmüyorum ben. Geceleri çok ses yapar zaten, Cooler Boost'a gerek yok. Sıcaklıklar iyi zaten. İyi kazançlar hocam.
Çok teşekkürler hocam, Ekran kartı ile ilgili endişelenecek bir durum yok yani

Hocam peki bu durum sizce tozdan temizliksizlikten mi kaynaklanıyor yoksa kalıcı bir sorun mu?

Vallahi kimse kesin bilgi veremez hocam. Bence tamamen mekanik bir durum. 3-4 sene sonra durduk yere niye FPS düşük diyorsunuz, fanlar yüksek hızda çalışsa bile işe yaramıyor. Hatta elimi koyardım, sıcak ve eskisinden daha az hava üflüyor gibi hissettiriyordu.

Basit bir hesapla 2 aylık 7/24 mining günlük 4 saat 1 sene kullanıma eşit. Olay tamamen fan performansı. Temizlik ve macunu herkes yapıyor zaten.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı