MSI ALPHA 17 B5EEK-018XTR alınır mı?

Bence biraz daha çıkabilirseniz Monster T7 V25.1.2 alın, kafanız rahat olsun. Monster'ın Tongfang kasaları da ısınıyor. V25.1.2 MSI kasa.
Eğer çıkamam derseniz T7 20.4 alın. Alpha'da MUX yok. RX 6600M ile RTX 3060 130W'ı yakalayabilirsiniz ancak işlemcide de fark var. MUX kaynaklı Valorant ve CS:GO gibi oyunlarda fark olacaktır.

Bence biraz daha çıkabilirseniz Monster T7 V25.1.2 alın, kafanız rahat olsun. Monster'ın Tongfang kasaları da ısınıyor. V25.1.2 MSI kasa.
Eğer çıkamam derseniz T7 20.4 alın. Alpha'da MUX yok. RX 6600M ile RTX 3060 130W'ı yakalayabilirsiniz ancak işlemcide de fark var. MUX kaynaklı Valorant ve CS:GO gibi oyunlarda fark olacaktır.
29bin seviyelerine çıkınca 3070 almak daha mantıklı değil mi?

Dediğiniz MUX farkı çok büyük bir fark mı ? normal şartlarda 6600 3060 dan daha güçlü fakat mobil versiyonlarında durum böyle mi bilmiyorum. monster a da pek bulaşmak istemiyorum. Msi ın bu bilgisayarı 30 bin bandında satmasının bir sebebi olmalı bence. Game desinger ve developer olarak çalışıyorum beni uzun bir süre götürebilir mi bu bilgisayarlar?

25.1 de de BIOS sorunlarindan vs ısınma vardi sanki,20.4'un soğutması idare eder düzeyde aslında hocam. Bu arada 80W'ye kilitli cihazla 130W 3060i yakalayabilir misiniz ki?

Bence biraz daha çıkabilirseniz Monster T7 V25.1. 2 alın, kafanız rahat olsun. Monster'ın Tongfang kasaları da ısınıyor. V25.1. 2 MSI kasa.

@Jackie Boy Aslında RX 6600M Alpha daha ucuzdu ancak enflasyon ve dolardan kaynaklı 25'lere kadar uzandı. İşlemci tarafı kesinlikle yeterli, her işinizi görür ancak 11800H çoklu çekirdekte daha performanslı. Dual channel ile MUX'tan kaybedeceğinizin çoğunu geri alırsınız, yine de işlemci tabanlı oyunlarda fark olur. Donanım kısmına bakarsak RX 6600M kesinlikle daha güçlü ancak MSI bunu 80W'a kilitlemiş. Normalde de aşırı yüksek güç tüketimi yok ancak frekans kısmında dezavantaj yaratıyor.

@Artoria Pendragon 80W diye düşünme, kullanıcı ayarlayabiliyor. RX 5600M de 80W idi ancak 140W'a kadar çıkarıyorduk. Önemli olan soğutma ve bence verimlilik. RX 6600M'i 100W civarında ayarlarsak yetişir saf performans anlamında. Oyunlarda fark olursa optimizasyon veya işlemci kaynaklı olur.

@Jackie Boy Aslında RX 6600M Alpha daha ucuzdu ancak enflasyon ve dolardan kaynaklı 25'lere kadar uzandı. İşlemci tarafı kesinlikle yeterli, her işinizi görür ancak 11800H çoklu çekirdekte daha performanslı. Dual channel ile MUX'tan kaybedeceğinizin çoğunu geri alırsınız, yine de işlemci tabanlı oyunlarda fark olur. Donanım kısmına bakarsak RX 6600M kesinlikle daha güçlü ancak MSI bunu 80W'a kilitlemiş. Normalde de aşırı yüksek güç tüketimi yok ancak frekans kısmında dezavantaj yaratıyor.

@Artoria Pendragon 80W diye düşünme, kullanıcı ayarlayabiliyor. RX 5600M de 80W idi ancak 140W'a kadar çıkarıyorduk. Önemli olan soğutma ve bence verimlilik. RX 6600M'i 100W civarında ayarlarsak yetişir saf performans anlamında. Oyunlarda fark olursa optimizasyon veya işlemci kaynaklı olur.
Anladığım kadarıyla 80W ın üstüne çıkabiliyorum o zaman alpha daha mantıklı olmuyor mu?

@Artoria Pendragon İncelemelerinde 15.6 inç modeli genel olarak 70 dereceydi. Olsa olsa en fazla 75 civarı olur. 17.3 inç kasa biraz daha geniş, daha da iyi olacaktır. Monster da iyi bir tercih olur. İşlemci tarafında daha iyi ve tak çalıştır ancak arkadaş sıcak bakmadığını söylemiş. Kendi bilir.

Anladığım kadarıyla 80W ın üstüne çıkabiliyorum o zaman Alpha daha mantıklı olmuyor mu?

Öyle direkt conrol Center gibi bir yerden yapılacak bir şey değil hocam, uğraşırsaniz evet. @Tolga Samet hocamin kendisi 5600M kullanıp bunları çokça denediği için daha iyi biliyor. Fakat MUX olması ve ugrastirmayacak olmasından dolayi 20.4 de mantıkli ama karar sizin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı