MSI Armor GTX 1060 ses sorunu

Makaleler
5
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, birkaç gündür performans düşüklüğünden şikayetçiydim, sanırım sorun ekran kartında oyunlara girdiğimde sürtme veya cızırtı gibi bir ses geliyor. Bu ses fan kaynaklı veya fana kablo değmesinden değil, fanlar çalışmadığı halde iyice dinledim, ses oyunlara girince başlıyor oyundan çıkınca kesiliyor. Sizce performans düşüklüğü sebebi bu olabilir mi? Kartı en yakın zamanda servise yollayacağım. Yalnız memnun kalmadığım konu online oyunlarda BF1 ve World Of Tanks, onun dışında, Sniper Elite 4 ve Fallout 4 de ultra ayarlarda hiçbir problem yok. Hadi RAM yetersiz desek, önceki sistemim i5 4460, 8GB DDR3, GTX 970 idi bu bileşenlerle sıkıntı yokken bunlarla olması benim canımı sıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun basit; indüktörlerin kalitesiz ya da yetersiz olmasından dolayı karta aşırı yük bindiğinde karttan gelen tıslama sesi. 100 lira daha verip alacağınız Gaming X modelinde de bu sorun çıkabilirdi. Yani tamamen şans işi. :) Ben de 2 kart değişimi yapmıştım ve ikisinde de Coil Whine ile karşılaşmıştım. :) İlk başlarda kafaya fena takmıştım, sonra unutup gitmiştim. :) Rahatsız olmuyorsan keyfine bak derim.

Boğucu bobinlere binen yük ile sarmal bakır yoğunluğunun orantısız olması coil whine'nin asıl sebebidir. Yüksek kaliteli bir boğucu bobinin bakırı daha yoğun olacağı için yükte ses minimuma inecektir. Her ekran kartı üreticisi aynı seriye genelde aynı devre elemanlarını koyar. Markaya göre coil whine sorunu yoktur. Bobine binen yüke ve bakır yoğunluğuna göre coil whine sorunu vardır.

Peki sorun ney ya? Valla sinirlerim bozuluyor, o kadar para veriyoruz sonuç yine hüsran. Keşke 100 lira daha fazla verip Gaming X modelini alsaydım diyorum.
Böyle bir düşünceye düşme, Gaming X modelini kullanıyorum fakat aynı sorunu yaşıyorum. Bilgisayarı kulaklık takılı olarak kullandığım için ses rahatsız etmiyor.

Düşüncelerinizi için hepinize teşekkür ederim, önce yapacağım şey sıfırdan temiz format atmak, sonrasında tüm güncel driverları kurmak ardından tekrar test olmaz ise, kart servise gidecek.

Yok arkadaşlar vallahi sinirlerim çok bozuk. BF1 de yüksek ayarda bile 45-50 FPS ancak alıyorum, ben GTX 970 ile bu oyunu ultrada 60 FPS'nin altına inmeden oynuyordum. Sorun kartta mı neyde anlamadım hala.

Dostum o kadar anlattık... Sorun yazılımsal değil, donanımsal. Performans düşüklüğü de başka bir sebepten kaynaklanıyor olmalı. Dediğim gibi bu sorun sadece sesten ibaret.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı