Egzoz fanı için büyük olan mı küçük olan mı takılır emin olamadım, yanlış bilgilendirmeyeyim.
Başka bir forumda şöyle bir konu var;
Egzoz Fanın İşlemci Sıcaklığındaki Muazzam Etkisi
Biraz eski ama yardımcı olacaktır.
Evet yan kapağı açık oynamak kasada toz oluşturur problem olabilir, sadece denenebilir sıcaklık etkisi için.
Sıcaklık değerleri ekran kartı için bana nedense fazla geliyor, Armor modeli eskiden sıcaklık olarak problem yapan bir karttı ancak tasarımı yenilendiğinden dolayı 2070 gibi, 2080 gibi kartlarda bile tercih ediliyor. Bu tasarım yeniliği bizim 1660 Ti kartlarda da mevcut. Demek ki Armor'u hava akışı iyi olan kasada ve çok sıcak olmayan yerlerde kullanmak gerekiyor. Birçok kişi yeni olmalarına rağmen Armor serisini almakta tereddüt ettiğini söylüyor ancak aldıktan sonra istisnalar hariç en fazla 70 derece gördüğünü söylüyor insanlar. Sizinki de 75-76, belli ki kasayla ilgili. Problem olur mu? Sanmıyorum. 80'i geçmedikçe üstüne çok düşmeye gerek yok. Ancak Armor ile maksimum 70 derecede oynayabilecekken akış yetersizliğinden dolayı daha fazla derecelerde oynamak rahatsız ediyorsa kasayla bir müddet idare ettikten sonra yenisini alabilirsin. Kesinlikle etki edecektir.
Ekran kartın 76 derecelere kadar geldiği için fanlar başlıyor hızlı dönmeye, ses de kesinlikle bu hızlı dönüşten kaynaklanıyor. Ben %80 Fan hızına ulaşmadım, en fazla 70 veya 75 gördüm sanırım. Kasa aşağıda olduğu için ve genellikle kulaklık taktığım için bu ses beni rahatsız etmedi. Sadece Coil Whine var ekran kartımda, bobin ağlaması, yani tiz bir ses çıkarıyor ancak kasaya yaklaşmadan fazla duyulmuyor. Tek tereddütüm oydu servise gönderip göndermemekle ilgili, sonra vazgeçtim. Çünkü performansa bir etkisi yok.
İşlemci de tabii ki hava akışının yetersizliğinden dolayı bir miktar ısınacaktır ancak işlemcinle ilgili şöyle bir video var, normal ve overclocklu hallerini karşılaştırıyor sıcaklıklarıyla, bana normalde de biraz ısınıyor gibi geldi.
Şöyle bir önerim daha olabilir, Payday 2 var ancak hiç oynamadım bu yüzden Ultra özelliklerde hiç denemedim ne olur diye ancak FPS sabitlemek Payday 2'de olmasa da başka oyunlarda işe yarayabilir şimdilik kasa almayacaksan. Kendi bilgisayarımda Forza Horizon 4 gibi oyunlarda FPS'yi bazen 60'a sabitliyor, bazen de sabitlemiyorum. FPS sabitlemediğimde ekran kartı sıcaklığı 2-5 derece arası, işlemci sıcaklığı ise 5 derecelere kadar artabiliyor. Oyun türüne göre parçaları çok yormamak adına bazen sabitliyorum. Ancak CS, PUBG, Fornite gibi rekabetçi oyunlarda alabileceğimiz en iyi FPS'yi almamız gerekli. Bunlarda sabitlemeye gerek yok. İndirdiğin Afterburner'ın eklentisi olan Riva Tuner Statistics Server var görev yöneticisi sağ altta. Ona girip hangi oyunda FPS sabitleyeceksen oyunun .exe dosyasını "Add" kısmından ekleyip "Framerate limit" kısmından 60, 70, 80 gibi FPS'lere sabitleyebilirsin tabi gereken oyunlarda. Mesela oyunda 90-100 FPS alıyorsun ama gereksiz, sana 60-70 yetecek bazen. Bu dediklerim hikaye tarzı oyunlar mesela. Oyundan oyunda değişecektir.
Ses konusunda bu ses eğer Fan sesiyse %80 gibi fan yüzdelerinde Armor için normal gibi, şurada Gaming X ve Armor OC modellerinin sesleri karşılaştırılıyor; sessizlik konusunu Gaming X biraz daha önde götürüyor. İzleyince gerçekten fark var dedirtiyor. Bu yüzden Armor, Gaming X'in alternatifi, RGB yok, ses biraz daha fazla ancak ikisi de pişman etmiyor. Sadece 2. el olarak satacaksan Gaming X'in alınabilirliği daha fazla oluyor, başka abartı farkları yok.