MSI ARMOR RX 570 4GB OC Isınma Sorunu Var Mı?

AMD kullanıcısyım İntel de kullandım. Her ikisinde de ısınan işlemciler vardı ayrıca ekran kartları da vardı.AMD nin cpu yaktığı günler 16-17 sene önceydi bildiğim kadarıyla.AMD ısıları biraz azaltmış gibi ama halen İntele göre fazla ısınıyor bence.Anladığım kadarıyla mimarisinden kaynaklanıyor.
Forumda konu açıldı biliyorum ama galiba ısınma sorunu RX 570 ITX Sapphire'de var?
ITX kullanıyorum normalde değerlerde fan hızını 2500 rpm'ye getirdiğimde 65 dereceyi geçmiyor. Kasamın pek iyi olmamasına rağmen.

RX 570 MSI ARMOR 8 GB OC versiyonu kullanıcısıyım MSI after burner fan ayarını otomatik yaptım boşta 25 yük altında 55 i geçmiyor sıcaklık. 2 tane 12 cm fan 1 tane işlemci fanı 1 de ekstradan kasa fanı var 8cmlik HDD soğutucu da varda onun bir etkisi olacağını sanmıyorum.

Dostum 1-2 gün içerisinde sana geri dönüş yapabilirim eğer hala cevap almamış olursan.
Bu gün aldım aynısını. 2 saattir kullanıyorum fan genellikle çalışmadı. 60 derecenin altında çalışmıyormuş.

hortlatıyorum durumlar nasıl

Nasıl çok ısınıyormu?
Bende şimdi gördüm. Tam 4 ay oldu alalı.
Sıcaklık değerlerine bakmıyorum ancak oyundayken fanlarının çalıştığını görüyorum. Fanları 60 dereceye ulaşınca çalışmaya başlıyor diye biliyorum.
Ancak performansla alakalı gözle görülür bir fark görmedim ben. Yani oyunu yeni açtığım zamanla 1-2 saat geçtikten sonra performans farkı hissetmedim ha belki vardır şimdi yazılı değerlere bakmadım ancak gözümle algılayabildiğim kadarıyla bir performans sorunu yaşatmadı.
Zaten Youtube' da bu kartla ilgili bir çok oyunun test videosu var incelemeni tavsiye ederim. Benim ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyor.
GTA 5, LoL ve CS GO ağırlıklı olarak oynuyorum. Ara ara ETS 2 ve Payday 2 oynuyorum.
Bir sorunla karşılaşmadım ve memnunum.

Selam arkadaşlar aranızda bu kartı kullanıp ısınma problemi yaşayan oldu mu?
Stok soğutma ile başarılı degil zaten amd ekran kartlarının kronik hastalığı bu durum muadili nvidialarda bu sorun olmuyor genelde kasa içi havalandırma iyi ise yük altında 80 ile 90 derece arası çalışıyor. 100 derece görüyorsa dikkat yanlış bir şey var demek termal macunu yada fanlarla alakalı bir sorun olabilir uzman yardımı almanız gerekir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı