MSI RX 580 ARMOR Isınma Sorunu

Ahmet42

Hectopat
Daha fazla  
  • Anakart: MSI B450M PRO vdh-Plus AM4
  • İşlemci: Ryzen 5 2600
  • Ekran Kartı: MSI Armor RX 580 8 GB
  • RAM: 16 GB Corsair 3000MHz
  • Kasa: Thermaltake V200

Sistemi alalı 1 hafta oldu. CS:GO oynarken sıcaklık değerleri 74 dereceyi geçmiyor full ayarlarda lakin PUBG oynarken sıcaklıklar 84 85 dereceyi buluyor. Aslında ben de PUBG'nin bilgisayarı daha çok zorlayacağını ve daha çok ısınacağını biliyordum ama bu kadar ısınacağını tahmin etmiyordum. Bu sıcaklıkları düşürmek için ne yapabilirim?
Kasa, monitörün bulunduğu etrafı kapalı bir masanın altında yerde duruyor ve sol tarafı ile arka tarafı kapalı yani sol tarafında 5-6 CM arka tarafında bir karış falan boşluk var sadece. Bu durum da sıcaklık değerlerini etkileyebilir mi?
Not: Kasa da 3 önde 1 tane de arkada fanı bulunmakta.
Not2: Sıcaklık, FPS değerlerine bakmak için Afterburner kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Undervolt işleminin hiçbir zararı yok, voltajı düşürerek kartın ömrünü uzatabiliyorsunuz. Forumda konusu var, RX 580 Undervolt şeklinde aratın.

Afterburner'a girip ayarlar kısmını açın ve oradan fan bölümüne gelin. Oradaki kutucuğu tikleyin. İlk önce standart ayarı seçin, sonra da grafik kısmındaki noktalara basılı tutup sürükleyerem kendi ayarlarınızı yapın.

Wattman, AMD Radeon'un içinde bulunuyor.
Peki fan hızlarını artırmak karta zarar verir mi yani fan ömrünü azaltır mı sonuçta ekstra çalıştıracağız ?

Ona bir şey diyemeyeceğim. 80 dereceyi geçmesindense fanların çalışmasını yeğlerim, süs diye konulmadı sonuçta o fanlar.

Undervolt işlemini kesinlikle yapın, 5 derece fark eder en az. RX 570 Armor kullanıcısıyım, 1150 mV olan değeri 950 mV'ye çektim ve sorun yaşamıyorum. 200 mV düşürdüm yani, az mı?

Ona bir şey diyemeyeceğim. 80 dereceyi geçmesindense fanların çalışmasını yeğlerim, süs diye konulmadı sonuçta o fanlar.

Undervolt işlemini kesinlikle yapın, 5 derece fark eder en az. RX 570 Armor kullanıcısıyım, 1150 mV olan değeri 950 mV'ye çektim ve sorun yaşamıyorum. 200 mV düşürdüm yani, az mı?
Haklısınız aslında karta bişey olmasından iyidir.
Undervolt işlemini anlayamadım bir kaç rehbere de baktım. Bilmeden yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Ayrıntılı anlayabileceğim bir video veya yazı biliyorsanız lütfen paylaşabilir misiniz ? Bilmiyorsanız da sıkıntı yok :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı