MSI B350 Tomahawk XMP açınca hata verip kapanma

OnlyNix

Hectopat
Daha fazla  
Herkese Merhaba,

Bugün yeni bir sistem topladım ancak bazı problemler konusunda yardımınıza ihtiyacım var.
3200MHZ belleğim olmasına rağmen sistem bunu 2133 olarak görüyor anakarttan XMP özelliğini aktif edince bilgisayar yeniden başlatıp hata verip ayarları eski haline getiriyor.

Aynı şekilde işlemci 3700 olmasına rağmen şuan 3000 hızında çalışıyor.
Nasıl düzeltebilirim ?

Sistem :
  • Msi Tomahawk B350 3200MHZ OC
  • AMD Ryzen 7 1700 3.7GHz
  • Corsair 16GB(2X8) Vengeance DDR4 3200MHZ
  • Asus Strix RX-480 8 GB

Düzenleme;

CPU sabit ayarları 3.0GHZ olarak geliyormuş, biosdan frekansı 3.7GHZ'e alarak hızını düzeltebildim.
Ancak ramlerde ne yaptıysam 2666'nın üzerine çıkamıyorum açılırken reset atıp son değişiklikleri sıfırlıyor.
CPU için ekran alıntılarını ekledim yanlış bir şey yapmamışımdır umarım:üzgün:
İşi bilenlere sorsam bir fikriniz varmı acaba :utanç: @Neurevt @JohnMacTavish @BERWAR

d.jpg

Son düzenleme:
BIOS ve Chipset güncellemelerini yaptınız mı? En son v1.4 yayınlandı diye biliyorum. BIOS güncellemesinden sonra bende bu problemler kalktı. Ben de görüntü alamıyordum XMP yüzünden.

BIOS ve Chipset güncellemelerini yaptınız mı? En son v1.4 yayınlandı diye biliyorum. BIOS güncellemesinden sonra bende bu problemler kalktı. Ben de görüntü alamıyordum XMP yüzünden.
Bios güncellemesi yaptım, XMP aktif edince halen aynı sorun devam ediyor, ancak ram MHZ değerlerini 3000'e kadar çıkarabildim. 3200 istediğimde yine reset atıp sıfırlıyor.
Chipset'i yapmamıştım akşam deneyip haber vereceğim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı