sodyum
Hectopat
Çok uzun süredir yaşadığım ve neden kaynaklandığını kesin olarak anlayamadığım bir sorun bu. Ekran kartım 1050 Ti yaklaşık 4 yıldır sahibim ve 3 yıldır bu sorunu yaşıyorum. Şimdiye kadar internette önerilen soketi alkolle temizlemek, kabloları kontrol etmek, ekran kartını yük altına sokmayı denemek gibi şeylerin hepsini yaptım. Sorunun ekran kartında olmadığına da eminim çünkü başka bir bilgisayarda aynı kartı taktığım zaman X16'da çalışıyor. Sorunun kaynağını bulamadığım için parça da değiştirmek istemiyorum çünkü yeni bir anakart ya da güç kaynağı ya da en kötüsü işlemciye kesin olmadan para vermek istemiyorum. İşlemci PCI Express pininin temas etmemesi yüzünden de olabildiğini söyleyenler gördüm ama yakın bir zamanda macun yenilerken kontrol ettiğim kadarıyla hiçbir kusur yok gibi gözüküyordu. Ayrıca ne kadar önemli olur bilmiyorum ama bilgisayarımın söküp taktıktan sonra açılmama, anakartta DRAM ledinin yanması gibi sorunları da vardı ama yaklaşık bir yıldır hiçbirine denk gelmiyorum.
Ne kadar işe yarar bilmiyorum ama sistemim:
Ryzen 1300X overclocksuz kullanıyorum.
MSI B350M Pro VD Plus 24 pin güç bağlantısı yerine tam oturmuyormuş gibi hissediyorum.
Güç kaynağım Corsair'ın 600W bir güç kaynağı kasaya dahil gelmişti.
Ne kadar işe yarar bilmiyorum ama sistemim:
Ryzen 1300X overclocksuz kullanıyorum.
MSI B350M Pro VD Plus 24 pin güç bağlantısı yerine tam oturmuyormuş gibi hissediyorum.
Güç kaynağım Corsair'ın 600W bir güç kaynağı kasaya dahil gelmişti.
Son düzenleyen: Moderatör: