MSI B450 Gaming Plus Max anakarta 3070 Ti takılır mı?

TiredFather

Yoctopat
Daha fazla  
PCI 3.0 olan anakartıma PCI 4.0 destekleyen 3070 Ti takılır mı? Takılırsa performans düşüklüğü yaşar mıyım?
Ek olarak Ryzen 3600 ile darboğaz yaşar mıyım 1080 veya 2K çözünürlükte?
RAM'lerim 16 GB 3000MHz.

Elbette hocam. PCI Express slotlar geriye dönük olarak uyumludur. 2K için sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Performans kaybı ise olur fakat sizin için sıkıntı olmaz.

Merhaba ilk önce PCI 4.0 ekran kartını 3.0 anakarta takabilirsiniz. Ama çok az minnacık bir performans düşüklüğü yaşarsınız. Ryzen 5 3600 işlemci, yaklaşıl %6'lık darboğaz söz konusu, bu da demek oyun oynarken ekran kartın maksimum performansı gösteremez, ekran kartın maksimum düzeyde kullanılamaz, çünkü işlemci yeterince veri hızına yetişemez ve iletemez, bu da demek işlemcin %100 kullanım olacak ama ekran kartı çok daha az kullanım yapacaktır. Yani darboğaz söz konusu. Daha iyi bir işlemci alarak darboğaz önleyebilirsin.
Merhaba ilk önce PCI 4.0 ekran kartını 3.0 anakarta takabilirsiniz. Ama çok az minnacık bir performans düşüklüğü yaşarsınız. Ryzen 5 3600 işlemci, yaklaşıl %6'lık darboğaz söz konusu, bu da demek oyun oynarken ekran kartın maksimum performansı gösteremez, ekran kartın maksimum düzeyde kullanılamaz, çünkü işlemci yeterince veri hızına yetişemez ve iletemez, bu da demek işlemcin %100 kullanım olacak ama ekran kartı çok daha az kullanım yapacaktır. Yani darboğaz söz konusu. Daha iyi bir işlemci alarak darboğaz önleyebilirsin.

Yazmayı unuttum, 1920x1080.

3070 Ti'a işlemiyor pek PCI-e 4.0 ve 3.0 farkı, 1080P'de darboğaz olur ama 2K'da olmaz.

Elbette hocam. PCI Express slotlar geriye dönük olarak uyumludur. 2K için sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Performans kaybı ise olur fakat sizin için sıkıntı olmaz.

2 sene önce 1660 Ti aldığımda küçük bir darboğaz yaşamıştım işlemci değiştim ertesi güne gözüme batıyor + olarak 2K'da kasma yaşarsam borca girerim boşa yorumun için teşekkürler.

Merhaba ilk önce PCI 4.0 ekran kartını 3.0 anakarta takabilirsiniz. Ama çok az minnacık bir performans düşüklüğü yaşarsınız. Ryzen 5 3600 işlemci, yaklaşık %6'lık darboğaz söz konusu, bu da demek oyun oynarken ekran kartın maksimum performansı gösteremez, ekran kartın maksimum düzeyde kullanılamaz, çünkü işlemci yeterince veri hızına yetişemez ve iletemez, bu da demek işlemcin %100 kullanım olacak ama ekran kartı çok daha az kullanım yapacaktır. Yani darboğaz söz konusu. Daha iyi bir işlemci alarak darboğaz önleyebilirsin.

Yazmayı unuttum, 1920x1080.
İşlemci tavsiyeniz ne olur ?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci tavsiyeniz ne olur?

Intel olarak Intel Core i7 10700F öneririm. Ryzen olarak ise: Ryzen 7 5800X işlemci alacaksan düşük bir şey almamanı tavsiye ederim. Paraya kıyman lazım. Çünkü oyunlar gün geçe geçe gelişiyor. İnternetten işler artıyor, işlemci aslında en önemli parça, sistemin beyni. Almayacağım diyorsan aynı işlemcide kal, alacaksan ise paraya kıyıp güncel bir işlemci almalısın.

Ekran kartı alma imkanı olan arkadaşlar alsın derim. Sonuçta darboğaz sisteme zarar vermez. İmkan olunca 5600X de alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı