MSI B450 Gaming Plus vs MSI X370 Gaming Pro Carbon

Hiçmi Benchmark Testlerini izlemedin...
Çoklu çekirdek skorunu da siz görmediniz sanırsam? Güncel oyun mimarileri artık çoklu çekirdek üzerine yazılıyor. 7nm mimarisinde düşük TDP değerli bir işlemci dururken İntel'i max 1-2 sene oyunlarda 3-5 fps fark almak için almam ben. Yeni oyunlarda bu makas daralıp kapanacak. 3. nesil Ryzen yeni oyun mimarisine daha uygun. Oyunlar işlemci için optimize edildiğinde siz görün İntel'i. Saç baş yolacak :)

Çoklu çekirdek skorunu da siz görmediniz sanırsam? Güncel oyun mimarileri artık çoklu çekirdek üzerine yazılıyor. 7nm mimarisinde düşük TDP değerli bir işlemci dururken İntel'i max 1-2 sene oyunlarda 3-5 fps fark almak için almam ben. Yeni oyunlarda bu makas daralıp kapanacak. 3. nesil Ryzen yeni oyun mimarisine daha uygun. Oyunlar işlemci için optimize edildiğinde siz görün İntel'i. Saç baş yolacak :)
Olmayan birşey üzerinden güncel bilgi almak isteyene tavsiye vermekde ne bileyim...

Olmayan birşey üzerinden güncel bilgi almak isteyene tavsiye vermekde ne bileyim...
Olmayan bir şey derken? Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Sektörün geleceği çoklu çekirdek diye bas bas bağırıyor. Hadi onu geçtim Benchmarklarda 10-15 FPS fark yemiyor ki 5-6 FPS fark var. Isınma daha geç oluyor bu da daha kararlı/istikrarlı bir kullanım sunuyor.

Oyun için hangi işlemci daha iyi diye tartışmak her zaman bana saçma geldi ve geliyor. Oyun için önemli olan ekran kartı. Darboğaz yapmayacak bir işlemci yeter.

Bahsettiğin testlerde hep işlemci darboğazı söz konusu. FPS farkının sebebi de bu. Bakarsan Intel işlemcili sistem de GPU kullanımı %85-90 Ryzen'da %80-85 işte bu aradaki FPS farkını oluşturan etmen. Olay ekran kartını beslemek de bitiyor. Gidip de i5'e, Ryzen 5'e RTX 2080 takmazsan iki işlemci arasındaki farkı gözle göremezsin.

Sentetik testlerde yeni Ryzen'lar tek çekirdekte Intel'e yetişmiş, arada %2-3'lük farklar oluyor genelde. Çok çekirdekte ise Ryzen tokatlıyor.

İster fanboy de ister başka bir şey, şu anda AMD Ryzen 3000 serisi Intel'den daha mantıklı.

Oyun için hangi işlemci daha iyi diye tartışmak her zaman bana saçma geldi ve geliyor. Oyun için önemli olan ekran kartı. Darboğaz yapmayacak bir işlemci yeter.

Bahsettiğin testlerde hep işlemci darboğazı söz konusu. FPS farkının sebebi de bu. Bakarsan Intel işlemcili sistem de GPU kullanımı %85-90 Ryzen'da %80-85 işte bu aradaki FPS farkını oluşturan etmen. Gidip de i5'e, Ryzen 5'e RTX 2080 takmazsan iki işlemci arasındaki farkı gözle göremezsin.

Sentetik testlerde yeni Ryzen'lar tek çekirdekte Intel'e yetişmiş, arada %2-3'lük farklar oluyor genelde. Çok çekirdekte ise Ryzen tokatlıyor.

İster fanboy de ister başka bir şey, şu anda AMD Ryzen 3000 serisi Intel'den daha mantıklı.
Anlamıyorlar hocam :) FX serisi kullanmış adam gelip Ryzen çöp diyor :)
Ryzen yayında FPS düşürmez.
Ryzen İntel'e göre daha az ısınır (TDP değeri düşüktür) ==> İçindeki stock fan dahi yeterlidir :)
Ryzen render için canavardır.
Geleceğin oyunları için 3. nesil Ryzen işlemciler hayli hayli yeterlidir :)

Hayır cidden ben de anlamıyorum, insanlar neden babasının şirketi gibi savunuyor firmaları? Hayır yani birilerine Intel işlemci aldırınca, Nvidia ekran kartı aldırınca para mı veriyorlar?

Şu ana kadar Intel de kullandım Nvidia da, AMD Ryzen'da Athlon'da, RX'de GTX'de... Hiçbirini aldığıma pişman olmadım, neden? Çünkü hepsi aynı b**un laciverti! Rekabet olduğu sürece "şu firma hepsinden iyi!" diye bir şey olmaz, olsa bile kalıcı olmaz. Bundan 3 yıl önceye kadar forumda AMD öneriliyor muydu? Hayır. Neden? Çünkü Intel DDR4'e geçmiş, 14nm üretim teknolojisinde fark atmıştı. Şimdi durum AMD için geçerli. Belki DDR5'e geçmedi ama PCIe 4.0'a geçti, Intel'in de NVidia'nında yapmadığı, yapamadığını yaptı ve 7nm üretim teknolojisine geçti. Adamlar çıkıp mainstream platforma 16 çekirdekli 32 threadli işlemci duyurdu burda kalkıp da "AMD çöp moruq, ısınıyor. Intel Nvidia al geç" diyenler neyin kafasını yaşıyor?

Ulan hiçbir şey düşünmesen, teknolojiden bihaber olsan bile YouTube'yi aç Technopat'a bak... Recep Baltaş bile kaç defa Ryzen sistem topladı, şimdi kalkıp "Recep ne anlar PC'den AMD çöp" demiş olmuyor mu bu tek hücreliler?

Hayır yani bu mesaja bakıp Intel'i kötülüyor bu fanboy diyenler illaki olacaktır, onları itinayla engellemekten zevk alacağım.

Herkese teşekkürler. Ben ryzen 5 2600 ve 1660 ti ile sistem toplayacaktım. Fakat ileriye dönük olarak Intel sistem toplamak daha mı mantıklı hale geliyor o zaman ?

Bu biraz da sizin ne kadar sık sistem güncellediğiniz ile değişkenlik gösterebilir. Yani benim eski sistem i5 4690. Yaklaşık 4 sene kadar olmuş. Bu sürelerde sistem güncelliyorsanız muhtemelen Anakart RAM ve işlemciyi değiştirmeniz gerekecektir.

Ama 1 2 senede bir değiştiriliyorsa ilerde bir üst seviye işlemciye geçerim OC yaparım vs vs gibi düşünceleriniz varsa ve performans hedefinize göre de değerlendiriyorsanız o zaman belki ileriye dönük düşünübilirsiniz.

Bu biraz da sizin ne kadar sık sistem güncellediğiniz ile değişkenlik gösterebilir. Yani benim eski sistem i5 4690. Yaklaşık 4 sene kadar olmuş. Bu sürelerde sistem güncelliyorsanız muhtemelen Anakart RAM ve işlemciyi değiştirmeniz gerekecektir.

Ama 1 2 senede bir değiştiriliyorsa ilerde bir üst seviye işlemciye geçerim OC yaparım vs vs gibi düşünceleriniz varsa ve performans hedefinize göre de değerlendiriyorsanız o zaman belki ileriye dönük düşünübilirsiniz.
Şu an aklımdaki sistem Ryzen 5 2600, Gtx 1660 ti ve 2x8 16 gb 3000 mhz ramdan oluşan bir sistem. Monitörümde 75 hz olacak ve 1660 ti şu an çoğu oyunda ultrada 75 fps verebilen bir kart. Beni en az 3 sene götüreceğini düşünüyorum. 3 sene sonra da yükseltmek yerine yeni sistem kurmak daha mantıklı geliyor. O yüzden intel sistemden vazgeçtim. Teşekkürler

Şu an aklımdaki sistem Ryzen 5 2600, Gtx 1660 ti ve 2x8 16 gb 3000 mhz ramdan oluşan bir sistem. Monitörümde 75 hz olacak ve 1660 ti şu an çoğu oyunda ultrada 75 fps verebilen bir kart. Beni en az 3 sene götüreceğini düşünüyorum. 3 sene sonra da yükseltmek yerine yeni sistem kurmak daha mantıklı geliyor. O yüzden intel sistemden vazgeçtim. Teşekkürler

Bende önce 75 HZ monitör düşünüyordum şimdi aklım 144 HZ'lerde :) Bence özellikle ileriye dönük düşünüyorsanız 144 HZ ayrı bir boyut olabilir. Ben de kullanmadım ama çok merak ediyorum. Kullananlar bir kere kullanınca 60 75 HZ'lere bakmak istemezsiniz diyor hep :D

Yani 75 HZ 23" 24" için 800 900 vermek yerine 1200 1300 144 HZ'ye verilir diyorum. Ama benim aklım çok daha ilerde ancak para yok :) Ben 27" 2K 144 HZ ve kavisli olsun istiyorum. Tek amacım oyun olsaydı 23 24 INCH ekranları düşünürdüm ama büyük ekran hoşuma gidiyor görsellik film dizi vs için.

1800 lira civarına düşen bu Samsung aklımı çelmişti ama pek emin olamadım kalitesinden.

Keşke şu monitör biraz ucuzlasa aklımdaki monitör bu :) Belki taksit falan bir şekilde alırım kimbilir :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı