Çözüldü MSI B450 M Pro M2V2 BIOS'u bozuldu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Burak K

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16GB
İşlemci
AMD Ryzen 5 2600
Öncelikle selam, 5 yıldır kullandığım MSI B450 M Pro M2V2 anakartimin BIOS'u bozuktu yıllardır, fakat format atabiliyordum yani boot menüsü düzgün çalışıyordu. Bugün tüm parcalar aynı kalacak şekilde sadece yeni kasa aldım ve parcalari o kasaya montajladim. Ve yeni SSD aldım ona kuracaktim Windows'u fakat F11'e basıp menüyü açtığımda (Çince'e ye benzeyen harf)nter setup yazıyordu. O, enterdaki e yerine o yazdığım harf vardı ve başka hiçbir şey yoktu yani ne SSD de format USB'si hiçbirini görmedi. Sonra o enter setup'a bastım fakat sadece siyah ekranda kaldı. BIOS pilini çıkardım sonra bekleyip geri taktım açtım, karşıma BIOS'un sifirlandigi uyarısı çıktı fakat BIOS ve boot menüsüne girdiğimde hala daha bozuk. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
başka pc den ssd yi biçimlendir algılamazzsa başka pc den windows kur test edip bilgisayara tak otomatik bulabilir olmazsa tamir ettir veya anakart al 2000 tl falan
Öncelikle sorunu bilgisayarciya giderek çözdüm ama sorunun kaynağını tam olarak bilmiyorum. Bilgisayarci eski ssd yi çıkardı format atmak için sonra kendi monitörüne taktı hdmi kablosunu ve bios tamamen sorunsuz çalıştı. Sonra eve geldiğimde bios tekrar bozuldu sonra TV ekranına bağlayınca çalıştı bios. Baktığımda cam ayarını kapatmak gerekiyormuş böyle sorun yaşayan varsa biosla ilgili önce farklı monitorle denesin eğer csm ayarı açıksa kapatsın
başka pc den ssd yi biçimlendir algılamazzsa başka pc den windows kur test edip bilgisayara tak otomatik bulabilir olmazsa tamir ettir veya anakart al 2000 tl falan

Öncelikle sorunu bilgisayarciya giderek çözdüm ama sorunun kaynağını tam olarak bilmiyorum. Bilgisayarci eski ssd yi çıkardı format atmak için sonra kendi monitörüne taktı hdmi kablosunu ve bios tamamen sorunsuz çalıştı. Sonra eve geldiğimde bios tekrar bozuldu sonra TV ekranına bağlayınca çalıştı bios. Baktığımda cam ayarını kapatmak gerekiyormuş böyle sorun yaşayan varsa biosla ilgili önce farklı monitorle denesin eğer csm ayarı açıksa kapatsın

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı