MSI B450 Tomahawk BIOS Güncellemesinde Ekran Gidiyor

BIOS'un verdiği voltajlari iyi inceleyin. Resmi olmayan BIOS'lar saçma sapan yüksek ya da düşük voltaj verebiliyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Msi sitesinde neden bu sürüm yok ? BIOS menüsünden ayrıca bir işlem yapmama gerek var mı ?
Beta çünkü. MSI sitesini takipte kaldın yeni BIOS'lar geldiğinde onunla güncellersiniz. BIOS'dan default yapıp BIOS ayarlarını yapman yeterli.

Kaynağını bilmiyorum. MSI sitesinde verilen V19 ama oda sistemi çalıştırmıyor?
İşlemcim 3. Nesil haliyle BIOS güncellemesi olmadan açmıyor.
Resmi sitenin dışına cıkma taraftarı değildim ama maalesef verdikleri versiyonda PC açmıyor kaç sefer denediğim halde.
Sen de haklısın güzel kardeşim,mecburen başka yol yok gibi. 16 mb BIOS bellek eksikliği yüzünden yeni sürümde zaten BIOS'u taş devrine döndürdüler, 0,70 cent farkla yeni MAX sürümü Anakart çıkarıyorlar şu an, yani mesla MSI Tomahawk 100 Dolarsa MSI Tomahawk B450 MAX şeklinde ve sadece 0,70 cent daha pahalı neredeyse aynı para... sanırım o 0,70 centte 16 mb esktra BIOS bellek için kendi sitesinde duyurdu yeni anakartları aradaki farka bakıyorum sadece USB versiyonu yükseltmişler. BIOS belleği 32MB yapmışlar, Ryzen 3000 için hazır. Mesala B450 MAX sürümü diye yeni anakart üretiyor ama yine PCIE 4.0 desteği gene vermiyor. İnanılacak gibi değil.

Bir şirket, 0,70 cent maliyet düşürmek için nasıl BIOS olayını öngöremiyor ve kullancılarının memnuniyetsizliğine sebep oluyor, tamam gece gündüz BIOS'a bakmıyoruz ama böyle bir öngöremezlik 16 mb bellek eksikliği yüzünden MSI BIOS taş devrine dönmüş, kolay kullanım ortadan kalkmış, üstelik Raid gibi hayati kritik özellikler makaslanmış, herkes memnuniyetsiz,

MAX sürümü Anakart çıkarıyor BIOS hatasını telafi etmek için ama o da ne? Mesela B450 için yeni Anakart sadece eskinin aynısı ne PCIE 4.0 desteği var ne fazladan USB port... Madem yeni Anakart çıkarıyorsun B450'lere koy bir Pcie 4.0 değil mi? MSI ne yapmaya çalışıyor anlayamıyorum. Bu kadar pervasız sorumsuz olunmaz. Öngörü zaten sıfır, 0,70 cent ve 16mb bellek yüzünden küresel boyutta bir şirketin düştüğü duruma bak. Bence MSI gibi küresel bir şirket bu kadar amatörce hareket etmez , edemez. Akla aykırı. Bu yüzden aklıma başka şeyler geliyor.

Yani BIOS ta sorun çıkmasına hiç şaşırmadım, insanın aklına acaba yeni MAX Anakartlar yüzünden mi geciktiriyor diye gelmiyor değil.

Sözde AM4 soket değiştirmedi ve geriye ileriye dönük destek verdi ama anakart üreticileri, anakart değişimi yaptırtmak için kurnazca başka bir yollar arıyor sanırım.

Son düzenleme:
Sen de haklısın güzel kardeşim,mecburen başka yol yok gibi. 16 mb bios bellek yüzünden yeni sürümde zaten BIOS u taş devrine döndürdüler, 0,70 cent farkla yeni MAX sürümü anakart çıkarıyorlar şu an, yani mesla MSI Tomahawk 100 Dolarsa MSI Tomahawk B450 MAX şeklinde ve sadece 0,70 cent daha pahalı neredeyse aynı para sanırım o 0,70 centte 16 mb esktra BIOS bellek için kendi sitesinde duyurdu yeni anakartları aradaki farka bakıyorum sadece USB versiyonu yükseltmişler G BIOS belleği 32MB yapmışlar, Ryzen 3000 için hazır. Mesala B450 MAX sürümü diye yeni anakart üretiyor ama yine PCIE 4.0 desteği vermiyor. İnanılcak gibi değil.

Bir şirket, 0,70 cent maliyet düşürmek için bunu nasıl BIOS olayını öngöremiyor ve kullancılarının memnuniyetsizliğine sebep oluyor, tamam gece gündüz BIOS'a bakmıyoruz ama böyle bir öngöremezlik 16 mb bellek eksikliği yüzünden MSI BIOS taş devrine dönmüş üstelik raid gibi hayati kritik özellikler makaslanmış, herkes memnuniyetsiz,

MAX sürümü anakart çıkarıyor BIOS hatasını telafi etmek için ama o da ne? Mesala B450 için Yeni anakart sadece eskinin aynısı ne PCIE 4.0 desteği var ne fazladan USB port, MSI ne yapmaya çalışıyor anlayamıyorum. Mahalle şirketleri bile bu tarz hatalar yapmıyor artık. Bu kadar pervasız sorumsuz olunmaz. Öngörü zaten sıfır, 0,70 cent ve 16mb bellek yüzünden küresel boyutta bir şirketin düştüğü duruma bak. Bence MSI gibi küresel bir şirket bu kadar amatörce hareket etmez , edemez. Akla aykırı. Bu yüzden aklıma başka şeyler geliyor.

Yani BIOS ta sorun çıkmasına hiç şaşırmadım, insanın aklına acaba yeni MAX anakartlar yüzünden mi geciktiriyor diye gelmiyor değil.

Sözde AM4 soket değiştirmedi ve geriye ileriye dönük destek verdi ama anakart üreticileri, anakart değişimi yaptırtmak için kurnazca başka bir yollar arıyor sanırım.
Bu tür sonuçlar kendilerini zarara sokmaktan başka birşey değil. Ana kart tobe billah birdaha msi almam. Millet parasını veriyorsa yazılımını yapıcaksın. Hergun yeni anakart çıkartmakla iş bitmiyor ki. Yaptıkları iş saçmalıktan başka birşey değil

Madem yeni Anakart çıkarıyorsun B450'lere koy bir Pcie 4.0 değil mi?
Söylediğin gibi olmuyor o işler. O desteği vermesi için çipseti yükseltmesi lazım. Çipseti yükseltilmiş anakartlar zaten var.
Max anakartları müşteri mağdur olmasın diye çıkarıyorlar. B450 alan kişi yeni işlemci serisine uyumluluk olarak Agesa güncelliyor. Bu güncelleme ile uğraşmadan yeni anakart alan kişilere kolaylık olsun diye hazır ve birkaç değişiklikle anakartını sunuyor. Max olmayanlar da destek alacak max olanlar da, Yeni sistem alanlar boşuna eski ve hazır olmayanı almasın diye çıkıyor bunun sahtekarlıkla alakası yok.

Söylediğin gibi olmuyor o işler. O desteği vermesi için çipseti yükseltmesi lazım. Çipseti yükseltilmiş anakartlar zaten var.
Max anakartları müşteri mağdur olmasın diye çıkarıyorlar. B450 alan kişi yeni işlemci serisine uyumluluk olarak Agesa güncelliyor. Bu güncelleme ile uğraşmadan yeni anakart alan kişilere kolaylık olsun diye hazır ve birkaç değişiklikle anakartını sunuyor. Max olmayanlar da destek alacak max olanlar da, Yeni sistem alanlar boşuna eski ve hazır olmayanı almasın diye çıkıyor bunun sahtekarlıkla alakası yok.
Nasıl olmuyor, güncelleme o kadar zor iş değil ki, ayrıca Tomahawk B450 VRM'ler bir üst seviye ligde o kadar sağlam anakart, sadece BİOS güncellmesi yeterli bu anakarta PCİE 4.0 desteği vermesi için. ASUS bunu Çipseti yükseltmeden yaptı, alt modellere bak üst model demiyorum alt modellere PCİE 4.0 desteğini BIOS güncellemesiyle serbest bıraktı. Nasıl ki USB versiyonunu bir üste çekebiliyorsa bunu da gayet tabii olarak yapabilirdi MSI. Tomahawk B450 bunun için gayet uygun bir anakart bir yetersizlği eksiği yok.

Max anakartları müşteri mağdur olmasın diye çıkarıyorsa Max olmayan anakartlara desteği ne zaman verecek? Yazılım desteği vermek piyasaya eski model , yeni anakart sürmekten daha mı zor? Hadi MAX'te 4.0 BİOS desteği vermedi o da kabul müşteriyi düşünüyorsa bari Max çıkarmak yerine PCİE 4.0 B550 falan çıkarsaydı keşke. B550'ler için 2020 ilk çeyrek ya da sonrası için tarih veriyor Max'leri ondan önce çıkarıyor demek ki istese B550 leri daha erken çıkarabilir. Madem müşteri memnuniyeti ön planda bunu yapsın.(B550 olayı bu aşamada sadece bir duyum ortada henüz somut bir şey yok çıkmaya da bilir ama MAX çıkmak üzere garabete bakar mısnız.)

Madem eskilere BIOS desteği verecek niye B550 yerine nerdeyse hiçbir farkı olmayan eski model yeni anakart(!) MAX olayına giriyor. Bu MAX olayı nerden bakarsanız bakın bence saçmalık. Ticari kurnazlıktan başak bir şey değil. Ben BIOS hafızası yetmedi BIOS ondan taş devrine döndü olayına da inanmıyorum şahsen. Bu hafıza yetmedi olayı tamamen bir bahane bana göre. Eğer gerçekten doğruysa da hafıaza yetmeme olayı tamamen MSI nın öngörüsüzlüğünden, ya da 3 kuruş fazla kar yapma hırsından, BIOS hafızayı düşük tutmasından, Diğer markalarda böyle bir durum yaşanmadı. Hem MSI'nın öngörüsüzlüğüne son kullanıcı neden katlanmak zorunda kalıyor.

Önce BIOS taş devrine döndür, kullanıcıyı cezbeden şekilli mekilli kullanım menüsünü mahvet 90'lara geri dönelim sonra ardından MAX çıkar bu işte bir yanlışlık, gariplik yok mu sizce ?

Şu Asus orta segment kartlarında 3.0 üzeri, yeni nesil USB port noktasında bu kadar cimri olmasa MSİ'nin yüzüne bakmazdım.

Son düzenleme:
Max anakartları müşteri mağdur olmasın diye çıkarıyorsa Max olmayan anakartlara desteği ne zaman verecek? Yazılım desteği vermek piyasaya eski model, yeni anakart sürmekten daha mı zor?
1 ay içinde. Evet.
ASUS bunu Çipseti yükseltmeden yaptı, alt modellere bak üst model demiyorum alt modellere PCİE 4.0 desteğini BIOS güncellemesiyle serbest bıraktı.
Asus resmi açıklaması, Link? Örnek?
Nasıl olmuyor, güncelleme o kadar zor iş değil ki,
Zor değilse siz neden yapmıyorsunuz :) Bilmediğiniz konularda yanıt yazmayın. Resmi olmayan sitelerde yazanlar şu an için bir gerçeklik ifade etmiyor. Resmi olmayan sitelere göre de M2 slottan hız ferageti yaptığı yazıyor. Bu şekilde bile stabilite sorunları çıkacağını kestiremiyorsunuz.

1 ay içinde. Evet.

Asus resmi açıklaması, Link? Örnek?

Zor değilse siz neden yapmıyorsunuz :) Bilmediğiniz konularda yanıt yazmayın. Resmi olmayan sitelerde yazanlar şu an için bir gerçeklik ifade etmiyor. Resmi olmayan sitelere göre de M2 slottan hız ferageti yaptığı yazıyor. Bu şekilde bile stabilite sorunları çıkacağını kestiremiyorsunuz.

Yazdığım mesajdaki verdiğim anafikiri yazıyı parçalayıp bir kaç cümle alıntı yaparak bozmak bence pek etik değil. İyi bir manupilasyon tekniği :) Pekala bir önceki mesajımda ne dediğimi ve ne demek istediğimi gayet iyi anlıyorsunuz. :) Anlamazlığa vuruyorsunuz. Kar hırsını görmezden geliyorsunuz. Bunun dışında yani eğer kar hırsı söz konusu değilse B550 yerine MAX olayı bir önceki mesajımda yazığım üzere tamamen beceriksizlik ve saçmalamanın sonucu da olabilir. MSI da bu potansiyeli görüyorum. :)

Zaten Ben yaparım demiyorum şirket bazlı konuşuyorum. ASUS'un yaptığını MSI de gayet doğal yapabilir diyorum. Bu tamamen MSI'nın imkanları dahilinde. İNTEL uyguladığı satş ve pazarlama taktikleriyle herkese ve çevresine kötü örnek oluyor bence.

Umarım şu BIOS skandalından sonra müşteri menuniyetsizliği satışalarını düşürür, Tayvan borsasındaki hisseleri de çakılır MSI'nın ne diyeyim en büyük ceza bu olur onlar için :) BIOS skandalı derken destek vermesi-vermemesi anlamında demiyorum, BIOS hafıza eksikliğini bahane ederek bence yeni kart pazarlama adına arayüzün 90'lı yıllara döndürmesinden bahsediyroum. Forumlara bakarsanız kullanıcılar durumdan gayet memnun(!) görünüyor. :) (Umarım yakında MSI kullanıcıları arasında BIOS arayüzü nedeniyle isyan çıkmaz.)

AMD eski nesil Anakartlara PCIE 4,0 esteği verip vermemeyi anakart üreticilerin insayitifine bıraktı ve bunu da açıkladı. İlk olarak Gigabyte'ın BIOS ayarlarında bu durum ortaya çıktı. ve ASUS un bazı eski nesil modeller de PCIE 4.0 desteği vereceği bir şekilde duyuruldu/sızdırıldı. Belki de nabız yoklandı bilemiyorum.

AMD nin açıklaması benim için yeterli kanıt daha önce bu konu hakkında forumda konu açmıştım.

Lakin şirket bazlı çok büyük bir iş olmayan BIOS güncellemesi için MSI'ya bonkörce ve şak diye 1 ay süre veriyorsunuz. Bence ASUS için de biraz toleranslı olun :)

Bakın bu ASUS linki

AMD olmayan bir şeyi neden kapatmak istesin?

bu Gigabyte linki
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Yazdığım mesajdaki verdiğim anafikiri yazıyı parçalayıp bir kaç cümle alıntı yaparak bozmak bence pek etik değil. İyi bir manupilasyon tekniği :) Pekala bir önceki mesajımda ne dediğimi ve ne demek istediğimi gayet iyi anlıyorsunuz. :) Anlamazlığa vuruyorsunuz.
Etiklikle alakası yok o kadar uzun yazıları gereksiz ise okumuyorum bu yüzden gözüme çarpan yanlışları alıntıladım sadece. Kendi kafanda bir şeyler kuruyorsun anlaşılan :) Linkler hala resmi değil bu yüzden okumadım çoğu yazını. Kendi kendinizi ikna etmeye devam edin.
Konu çözüldüğüne göre başka mesaj yazmaya da gerek yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı