Sen de haklısın güzel kardeşim,mecburen başka yol yok gibi. 16 mb bios bellek yüzünden yeni sürümde zaten BIOS u taş devrine döndürdüler, 0,70 cent farkla yeni MAX sürümü anakart çıkarıyorlar şu an, yani mesla MSI Tomahawk 100 Dolarsa MSI Tomahawk B450 MAX şeklinde ve sadece 0,70 cent daha pahalı neredeyse aynı para sanırım o 0,70 centte 16 mb esktra BIOS bellek için kendi sitesinde duyurdu yeni anakartları aradaki farka bakıyorum sadece USB versiyonu yükseltmişler G BIOS belleği 32MB yapmışlar, Ryzen 3000 için hazır. Mesala B450 MAX sürümü diye yeni anakart üretiyor ama yine PCIE 4.0 desteği vermiyor. İnanılcak gibi değil.
Bir şirket, 0,70 cent maliyet düşürmek için bunu nasıl BIOS olayını öngöremiyor ve kullancılarının memnuniyetsizliğine sebep oluyor, tamam gece gündüz BIOS'a bakmıyoruz ama böyle bir öngöremezlik 16 mb bellek eksikliği yüzünden MSI BIOS taş devrine dönmüş üstelik raid gibi hayati kritik özellikler makaslanmış, herkes memnuniyetsiz,
MAX sürümü anakart çıkarıyor BIOS hatasını telafi etmek için ama o da ne? Mesala B450 için Yeni anakart sadece eskinin aynısı ne PCIE 4.0 desteği var ne fazladan USB port, MSI ne yapmaya çalışıyor anlayamıyorum. Mahalle şirketleri bile bu tarz hatalar yapmıyor artık. Bu kadar pervasız sorumsuz olunmaz. Öngörü zaten sıfır, 0,70 cent ve 16mb bellek yüzünden küresel boyutta bir şirketin düştüğü duruma bak. Bence MSI gibi küresel bir şirket bu kadar amatörce hareket etmez , edemez. Akla aykırı. Bu yüzden aklıma başka şeyler geliyor.
Yani BIOS ta sorun çıkmasına hiç şaşırmadım, insanın aklına acaba yeni MAX anakartlar yüzünden mi geciktiriyor diye gelmiyor değil.
Sözde AM4 soket değiştirmedi ve geriye ileriye dönük destek verdi ama anakart üreticileri, anakart değişimi yaptırtmak için kurnazca başka bir yollar arıyor sanırım.