MSI B450 Tomahawk BIOS Güncellemesinde Ekran Gidiyor

Ben de msi b450 gaming plus aldım. Aynı sorun bende de var. Flash takıyorum düğmeye basıyorum flash ışığı yanıp sönüyor sürekli 30-35 dk böyle yaptı. Islemci taktım çalışmadı. Bu verdiğiniz versiyonu indirsek çalışır mi

O olayı ben de B450A-Pro (+R5 2600) anakartımda denedim.
Yeni sistem topladım, dün her şey tamam, açtım BIOS'u, bir gezdim, RAM 2133 MHz'di, 2933 yaptım. Neyse kaydet ve çık yaptım, ekran dondu. Yok, kapanmıyor da, 5 dk falan bekledim. Neyse, PSU'dan çektim. Bir daha BIOS'a giremedim, girince CPU speed, DDR speed vs yazıyor ama değer yok. Brick falan mı oldu dedim. Dediğiniz özelliği denedim, videodakine göre. Yine çalışmadı. Bayağı uğraştım. Sonunda BIOS'u flasha attım (en güncelden bir önceki sürümü yükledim. Çünkü son sürümler PCI 4 dolayısıyla sıkıntı olabilir diyorlardı sanırım.). Neyse nasıl olduysa M-Flash üzerinden güncelledim BIOS'u. Önceden M-Flash'a girince yazılar görünmüyordu, ikisini de denedim ve çalışmadı. BIOS sıfırlayınca çalıştı (pili çıkartıp yaptım.)
Pek bilgim yoktu ancak bence MSI anakartlarda BIOS ile pek uğraşmayın. Ben Windows 10'u kurayım, bir daha da girmem BIOS'a. 3-4 saat en az uğraştım.

Bende MSI B450 gaming plus aldım. Aynı sorun bende de var. Flash takıyorum düğmeye basıyorum flash ışığı yanıp sönüyor sürekli 30-35 dk böyle yaptı. Islemci taktım çalışmadı.
Buradaki sizin anakart değil ki buradakini indireceksin! Hangi işlemci? Sitesinden hangi sürümü kurmaya çalışıyorsun?
Son sürümü deneyip olmuyorsa burada olanı kullanın:

Buradaki sizin anakart değil ki buradakini indireceksin! Hangi işlemci? Sitesinden hangi sürümü kurmaya çalışıyorsun?
Evet hocam son sürümü denedim olmadi. Aksam sizin gönderdiğini denicem
Hocam internet cafede fat32 belleğe attığınız bios kopyaladim. Eve geldim hiç bir şeftalili değil anakarta düğmeye başlatan belleği taktığımda flash ışığı yanıp yanıp sönüyor. Bios düğmesine bastığımda kırmızı ışık yandığı an flash ışığı sönüyor hiç bir tepki vermiyor. dosya adını küçük yazdım msi.rom olarak bu etki etmez sanırım sizce problem ne olabilir

Son düzenleme:

Hocam internet cafede fat32 belleğe attığınız bios kopyaladim. Eve geldim hiç bir şeftalili değil anakarta düğmeye başlatan belleği taktığımda flash ışığı yanıp yanıp sönüyor. Bios düğmesine bastığımda kırmızı ışık yandığı an flash ışığı sönüyor hiç bir tepki vermiyor. dosya adını küçük yazdım msi.rom olarak bu etki etmez sanırım sizce problem ne olabilir
Büyük harfle MSI.ROM yazmanız gerekiyor.(büyük I, i değil) USB taktıktan sonra bios tuşuna basın. O zaman kırmızı ışık yanacak ve işlem başlayacak

Ana kart kırmızı ışık yanması var. Ve reset attığımda bazen kasa açılmıyor. Pc komple fişten çekip tekrar başlatmak gerekiyor ki kasa açılsın. Neden bu sekilde oluyor anlamadim

Küçük bir adımı yanlış yapıyorsun ben de haftasonu topladım sistemimi bende aynı hatayı yapıyordum.

Benim anakartım b450 tomahawk. Bilgisayarında sadece ve sadece güç kablolarını takacaksın. Ekran kartı ram hdd ssd hepsini çıkar. Daha sonra bilgisayar KAPALI halde iken usb yi gösterilen yere tak ve bilgisayarı AÇMADAN hemen altında ki bios flash küçük butona bas 1 kere.

Kırmızı ışık bol bol yanıp sönecek. Benimkinin güncellemesi 1.5 dk sürmedi.

Ana kart kırmızı ışık yanması var ve reset attığımda bazen kasa açılmıyor. PC komple fişten çekip tekrar başlatmak gerekiyor ki kasa açılsın. Neden bu sekilde oluyor anlamadim.
Beta kullandığın için bunlar normal. Verdiğim BIOS ile kullanmaya devam ediyorsunuz değil mi? Siteden gelecek yeni sürümleri kontrol etmeye devam edin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı