Çözüldü MSI B450 Tomahawk EZ Debug LED CPU ışığı yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yasin_92

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarı açtığımda ekrana görüntü gelmiyordu. Anakartta CPU LED ışığının sürekli yandığını gördüm. BIOS CMOS Clear yaptım, BIOS flasback yöntemi ile eski ve yeni BIOS sürümleri kurdum, fakat düzelmedi. Sonra işlemcinin güç pinini çıkartıp, aynı işlemleri tekrar yaptım gene sonuç vermedi. İşlemci söküp denemek istedim, fakat macun donmuştu. Zar zor sogutucuyla beraber söktüm, neyse ki pinler zarar görmedi. Fakat bu seferde işlemci pinlerine macun bulaştı. İşlemci söküldüğü halde CPU Debug LED halen yanmakta. Sizce sorun neden olabilir? Zor durumdayım, yardımcı olursanız sevinirim.

MSI B450 Tomahawk
AMD Ryzen 5 2600
SilverStone Strider Essential 600W 80+

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aynısı başıma geldi ve ben pinleri çoktan kırmıştım hem de üç tanesini. Meğer sorun anakarttaymış. İşlemci pinleri kırılmadan önce de CPU ışığı yanıyordu. Garantiye gitti ve güya ben komponentleri kırmışım, herneyse tamir oldu geri geldi. İşlemci pinlerini de 1 aylık uğraşı sonucunda telefoncuya lehimlettim ve
Edit:İşlemci pinleri kırıkken anakart tamir olmuştu ve yine CPU ışığı yanıyordu, lehimleme işleminden sonra söndü.
Hocam cozuldu. İslemci pinlerine dokulen macunlar kuruduktan sonra dis fircasiyla güzelce temizledim islemci halloldu oyle. Ama anakarta islemciyi taktim gene olmadi sisteme goruntu gelmiyordu. Enteresan bi sekilde anakarta gelen guc kablosunu cikartip 1 2 dakika bekledikten sonra takinca calisti bu sefer enteresan valla cok şükür kurtuldum bu gereksiz sorundan :)
Aynısı başıma geldi ve ben pinleri çoktan kırmıştım hem de üç tanesini. Meğer sorun anakarttaymış. İşlemci pinleri kırılmadan önce de CPU ışığı yanıyordu. Garantiye gitti ve güya ben komponentleri kırmışım, herneyse tamir oldu geri geldi. İşlemci pinlerini de 1 aylık uğraşı sonucunda telefoncuya lehimlettim ve
Edit:İşlemci pinleri kırıkken anakart tamir olmuştu ve yine CPU ışığı yanıyordu, lehimleme işleminden sonra söndü.

Hocam cozuldu. İslemci pinlerine dokulen macunlar kuruduktan sonra dis fircasiyla güzelce temizledim islemci halloldu oyle. Ama anakarta islemciyi taktim gene olmadi sisteme goruntu gelmiyordu. Enteresan bi sekilde anakarta gelen guc kablosunu cikartip 1 2 dakika bekledikten sonra takinca calisti bu sefer enteresan valla cok şükür kurtuldum bu gereksiz sorundan :)

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı