MSI B450 Tomahawk Max ile Ryzen 7 5700X'e overclock yapmak

ImZeqcy

Kilopat
Daha fazla  
RX 9070XT aldım ve bir siteden baktım %21'lik bir darboğaz yaşıyormuşum. O yüzden bu etkiyi azalmak için overclock yapmayı düşünüyorum. Render ve FPS'lerimi de artıracaktır yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim.

RX 9070XT aldım ve bir siteden baktım %21'lik bir darboğaz yaşıyormuşum. O yüzden bu etkiyi azalmak için overclock yapmayı düşünüyorum. Render ve FPS'lerimi de artıracaktır yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim.

Hangi çözünürlükte oynuyorsunuz o işlemci ile ekran kartının darboğaz yapacağını sanmıyorum o sitelere inanmayın. Oyun içerisinde kullanımlarınızı atın darboğaz var mı bakalım. Çünkü overclock sanıldığı gibi çok yükselten bir şey değil maksimum 5 fps oynatır ki işlemciyi yıpratmaya değmez.

Hangi çözünürlükte oynuyorsunuz o işlemci ile ekran kartının darboğaz yapacağını sanmıyorum o sitelere inanmayın. Oyun içerisinde kullanımlarınızı atın darboğaz var mı bakalım. Çünkü overclock sanıldığı gibi çok yükselten bir şey değil maksimum 5 FPS oynatır ki işlemciyi yıpratmaya değmez.

1080p.

Ya başka testlere bakıyorum. Örneğin benim sistemim ile aynı sayılır sadece işlemci olarak adamın yaptığı sistem 5700x3D benchmarkda iki işlemci arasında %1 fark gösteriyor ama örneğin ben Valorant da 380-420 FPS alırken adam 530 veya da üstü FPS'ler alıyor aynı şekil CS:GO, PUBG, Rust gibi oyunlarda da daha yüksek FPS'ler alıyor. Adamın sistemin de 32 RAM var ben de 64 var ama yine daha fazla alıyor. Bana söylenilen de şu 2K monitörüm olsaydı daha az darboğaz yaşarsın ama 1080p de bayağı bir yaşarsın dediler. Ekran kartını yeni aldım birkaç ay sonra DDR5'e geçip yeni bir işlemci alacağım ama tek yaşadığım için vs. Para biriktirmek kolay olmuyor bu dediklerim 6 ay sürer belki daha fazla. O süre içerisinde çok abartılı olmayacak şekil de overclock yapıp daha iyi bir verim almak istiyorum.

@Shimada Sensei

Hocam siz de yardımcı olabilir misin aktif iseniz.

Son düzenleme:
1080p.

Ya başka testlere bakıyorum. Örneğin benim sistemim ile aynı sayılır sadece işlemci olarak adamın yaptığı sistem 5700x3D benchmarkda iki işlemci arasında %1 fark gösteriyor ama örneğin ben Valorant da 380-420 FPS alırken adam 530 veya da üstü FPS'ler alıyor aynı şekil CS:GO, PUBG, Rust gibi oyunlarda da daha yüksek FPS'ler alıyor. Adamın sistemin de 32 RAM var ben de 64 var ama yine daha fazla alıyor. Bana söylenilen de şu 2K monitörüm olsaydı daha az darboğaz yaşarsın ama 1080p de bayağı bir yaşarsın dediler. Ekran kartını yeni aldım birkaç ay sonra DDR5'e geçip yeni bir işlemci alacağım ama tek yaşadığım için vs. Para biriktirmek kolay olmuyor bu dediklerim 6 ay sürer belki daha fazla. O süre içerisinde çok abartılı olmayacak şekil de overclock yapıp daha iyi bir verim almak istiyorum.

@Shimada Sensei

Hocam siz de yardımcı olabilir misin aktif iseniz.

5700X3D 96MB önbelleğe sahip sizin işlemciniz ise 32MB. CS - PUBG - Valorant gibi işlemci odaklı oyunlarda bu fark sayesinde bu farklar normal. Oyun içerisindeki kullanımlarınızı atın bakalım. 2K'da yaşamayacağına eminim de 1080p'de yaşayacağını pek sanmıyorum. Baktığınız siteyi biliyorum kesinlikle inanmayın.

Ya doğrudur belki ama şimdi RX 6600'den 40 bin lira verip 9070XT Nitro+ aldım ve hiçbir oyunda FPS'im artmadı yani :D boşa almışım gibi hissediyorum. Gerçi RX 6600 bozulmuştu siyah ekranlar veriyordu değiştirmem gerekiyordu. Ama 20 FPS kadar bile değişmemesi çok garibime gitti.

5700x3D 96MB önbelleğe sahip sizin işlemciniz ise 32MB. CS - PUBG - Valorant gibi işlemci odaklı oyunlarda bu fark sayesinde bu farklar normal. Oyun içerisindeki kullanımlarınızı atın bakalım. 2K'da yaşamayacağına eminim de 1080P'de yaşayacağını pek sanmıyorum. Baktığınız siteyi biliyorum kesinlikle inanmayın.

O yüzden test bile yapmadım ama işlemcim xpm açık iken Max 4.50 görüyor.
Ben bunu 4.80 - 4.90 yapmak istiyorum eğer darboğaz gibi bir durum varsa da azalmış olacak genel olarak FPS'im ve renderlarım da hızlanmış olacağı için kendimi daha iyi hissedeceğim :D

O kartla performans almak için 1080p değil, 2K üstü oynamak gerekiyor. Hatta güncel tüm oyunları 4K'da oynatıyor zaten.

Ama bildiğim kadarı ile 4K da çok iyi bir kart değil Max 2K'lık bir kart diye söyleniyordu. ve yine de yani 6660 den bu karta geçiyorum hiç ama hiç ama hiç fps artmaması çok garibime gitti

Ama bildiğim kadarı ile 4K da çok iyi bir kart değil Max 2K'lık bir kart diye söyleniyordu. ve yine de yani 6660 den bu karta geçiyorum hiç ama hiç ama hiç fps artmaması çok garibime gitti
Ben 9070 almayı düşünüyorum. 9070 XT'nin testlerini de izledim genelde 4K ile test yapıyorlar. Karttan tam performans almak için 4K da kullanılmalı. Ben de RX6800 var, tüm oyunlari 2K'da oynayabiliyorum. 2K için yuksek kart. Monitörün 1080P mi?

Yok muna.

Ben 9070 almayı düşünüyorum. 9070 XT'nin testlerini de izledim genelde 4K ile test yapıyorlar. Karttan tam performans almak için 4K da kullanılmalı. Ben de RX6800 var, tüm oyunlari 2K'da oynayabiliyorum. 2K için yuksek kart. Monitörün 1080p mi?

Monitörüm 1080p evet. Bu arada 50 dolar için 9070 almanı önermem alacaksan 9070XT al.

Ben 9070 almayı düşünüyorum. 9070 XT'nin testlerini de izledim genelde 4K ile test yapıyorlar. Karttan tam performans almak için 4K da kullanılmalı. Ben de RX6800 var, tüm oyunlari 2K'da oynayabiliyorum. 2K için yuksek kart. Monitörün 1080P mi?
bir de hangi işlemciye sahipsin

VSR açıp oyunları 2K ve 4K'da test edebilirsin, hatta VSR açıp oyna özellikle AAA oyunları. Ben de R5 5600 var, güç kaynağımda izin vermez 9070 XT için. Çok masraf etmek zorunda kalırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı