MSI B450 Tomahawk Max ile Ryzen 7 5700X'e overclock yapmak

ImZeqcy

Kilopat
Daha fazla  
RX 9070XT aldım ve bir siteden baktım %21'lik bir darboğaz yaşıyormuşum. O yüzden bu etkiyi azalmak için overclock yapmayı düşünüyorum. Render ve FPS'lerimi de artıracaktır yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim.

Ben şu an biraz pişman oldum gibi keşke 9070XT alıcağıma 5070 alsaydım diyorum bizzat kullanmış birisi olarak 1080p de hiç ama hiçbir şey kazandırmadı. Renderlarım hızlandı ama çok ama çok ama çok az hızlandı madem FPS'im bu kadar az değişecekti keşke NVIDIA tercih edip renderlarımı daha hızlandırsaydım diyorum.

VSR açıp oyunları 2K ve 4K'da test edebilirsin, hatta VSR açıp oyna özellikle AAA oyunları. Ben de R5 5600 var, güç kaynağımda izin vermez 9070 XT için. Çok masraf etmek zorunda kalırım.

Ya benim oynadığım oyunlar genel de işlemci ağırlıklı oyunlar. Valorant da artmamasına okayim ama Rust ve New World de hiç artmadı ona şaşırıyorum.

@@Shimada Sensei nerdesiniz üstadım.

Ben şu an biraz pişman oldum gibi keşke 9070XT alıcağıma 5070 alsaydım diyorum bizzat kullanmış birisi olarak 1080p de hiç ama hiçbir şey kazandırmadı. Renderlarım hızlandı ama çok ama çok ama çok az hızlandı madem FPS'im bu kadar az değişecekti keşke NVIDIA tercih edip renderlarımı daha hızlandırsaydım diyorum.

Ya benim oynadığım oyunlar genel de işlemci ağırlıklı oyunlar. Valorant da artmamasına okayim ama Rust ve New World de hiç artmadı ona şaşırıyorum.

@@Shimada Sensei nerdesiniz üstadım.

Hangi oyunda fps artmadı mesela bir AAA oyunda dener misin ? İşlemci odaklı oyunlarda pek artmaması normal de bi RDR aç dene.

Frekans ve kullanım değerlerini paylaşabilir misin? Valorant'ta 5090 da taksan FPS artmaz zaten ama diğer oynadığın GPU ağırlıklı oyunlarda gözle görülür artış olması lazım.

Rust da ve New World de hiç artmadı. Birazdan değerleri iletirim mesaim bitince.

RDR yüklü değil şu an Cyberpunk 2077 var ama onda da FPS kaç aldığımı hiç hatırlamıyorum. Ama Rust ve New World değerlerini atacağım birkaç saate.

Görüntü olarak yine 1080P görürsün ama anti aliasing konusunda çok ise yarıyor. Yani çentikli kırık gibi görünen yerlerden bahsediyorum. 2K Ultra'da aç dememin sebebi kartı test etmek.

Bu arada birazdan New World ile Rust SS'lerini atacağım 2077 de güncelleme varmış internetim de kötü aksama anca iner.

Hatta New World'ü atayım.
@EmircanD
@TacsizKralTR
@KeyN_N

Bu arada BIOS da bulunan PBO'yu enable yaptım VA R23 de sonuç 12635'ten 14198 oldu.

CPU-Z bench i de 5754'ten 6489 Max sıcaklık da 79 New World de normal de 110 FPS alıyordum şu an daha iyi FPS'ler alıyorum.

Ulan Rust'a 1 kasa sülfür buldum durun :D

Acaba Rust da mı işlemci oyunu. Ya da optimizasyonu kötü ondan dolayı mı ya da NVIDIA oyunu mu anlamadım hiç FPS değişmedi RX 6600 varken de bu kadar alıyordum ve çözünürlükleri değişince hiçbir şey de değişmedi Rust da FPS bile değişmedi çalışmadı sanırsam.

Aksama doğru Cyberpunk 2077 de paylaşırım.

Dosya Ekleri

• NewWorld1K.png
    NewWorld1K.png
    3,3 MB · Görüntüleme: 22
  • NewWorld2K.png
    NewWorld2K.png
    3,4 MB · Görüntüleme: 22
  • NewWorld4K.png
    NewWorld4K.png
    4,7 MB · Görüntüleme: 23
  • Rust1K.png
    Rust1K.png